Zimska stanka, 79. dan: Velika rivalstva potpuno zaokružena

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 29 komentara

Rivalstvo Alaina Prosta i Ayrtona Senne jedno je od najvećih u povijesti Formule 1, ako ne i najveće, pa je na svakome od nas da prosudi je li u Formuli 1 postojalo nešto upečatljivije od borbi četverostrukog svjetskog prvaka iz Francuske i trostrukog svjetskog prvaka iz Brazila (iako bi bodovanjem svih utrka Prost imao pet naslova, a Senna samo dva). Međutim, to nije jedina stvar zanimljiva kod ove dvojice velikana, pa možemo istaknuti činjenicu da je Senninu prvu utrku u Formuli 1 (VN Brazila 1984.) osvojio upravo Prost, dok je Prostovu zadnju (VN Australije 1993.) osvojio Senna.

Takvih slučajeva u kojima je jedan svjetski prvak osvojio prvu utrku drugog, a drugi posljednji utrku prvog, imamo još tri. U dva slučaja se radi upravo o ova dva vozača te Michaelu Schumacheru, a tu je i Jenson Button.

Naime, Alan Jones (svjetski prvak iz 1980.) je osvojio prvu utrku na kojoj je sudjelovao Alain Prost (VN Argentine 1980.), dok je Francuz osvojio posljednju utrku na kojoj je sudjelovao Australac Jones (VN Australije 1986.).

Schumacherovu prvu utrku osvojio je Senna (VN Belgije 1991.), a Senninu posljednju (VN San Marina 1994.) osvojio je upravo Michael Schumacher.

I za kraj, prvu utrku Jensona Buttona (VN Australije 2000.) osvojio je Michael Schumacher, dok je Schumijevu posljednju (VN Brazila 2012.) osvojio Jenson Button.

Niz bi se možda mogao i nastaviti u narednim utrkama ili godinama. Prvu utrku Lewisa Hamiltona (VN Australije 2007.) dobio je Kimi Raikkonen, pa nam ostaje za vidjeti hoće li posljednju Finčevu utrku dobiti Hamilton (što ovog trenutka uopće ne izgleda nemoguće).

A tu je i veliko rivalstvo prošlogodišnjeg prvaka i viceprvaka. Prvu Vettelovu utrku (VN SAD-a 2007.) dobio je Lewis Hamilton, pa treba vidjeti hoće li Sebastian slaviti na posljednjoj Hamiltonovoj utrci (Britanac je dvije i pol godine stariji od svog konkurenta iz Ferrarija).


Odgovor

29 komentara

  1. Sekul Prikaži

    Monaco 2017-Vettel pobijedio Buttonovu posljednju utrku



    1
    -5

    6
  2. Ayrton Senna
    Ayrton S Prikaži

    Ovaj sustav da se ne boduju sve utrke koji je postepeno smanjivan, prvo za konstruktore pa onda i za vozace je bio izmisljen prvenstveno zbog prevelike nepouzdanosti tadasnjh bolida. Tj. kako bi se pomoglo vozacima da ih odustajanja manje bodovno kostaju.
    Upravo to se moze vidjeti i na primjeru ‘88-e gdje je Senna imao jedno odustajanje vise pa od tuda Prostu vise bodova na kraju sezone a Senna je osvojio naslov. (Sve uredno po tadasnjm pravilima)
    Iako bi, da je bilo pravde i postenja (a nije ih bilo zbog Balestrea i Prosta) Senna na kraju imao 4 naslova a Prost 3. jer je Balestre u jednoj od najvecih sportskih kradja ikada, oduzeo Senni bodove (jer se, zamislite, na stazu vratio kroz sikanu…) u Suzuki ‘89-te. I postavio Prosta za prvaka.



    10
    -6

    16
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Sve je relativno.
      Da je Ayrton Senna pobijedio u Suzuki 1989., mislim da mu je trebala pobjeda u Adelaidu, na slijedećoj utrci. Mislim da je sve ovisilo i o plasmanu Alaina Prosta u toj slijedećoj utrci. Tako da; da je Ayrton i pobijedio na VN Japana 1989. pitanje je da li bi uspio osvojiti vozačko F1 prvenstvo 1989., sa završnom utrkom? Theirry Boutsen je pobijedio na VN Australije i bio je onaj sveopći potop?



      1
      1

      0
    • Max Verstappen
      DaveGilmour Prikaži

      Balestreova krađa prvenstva 1989. je valjda jedan od najvećih mitova u povijesti F1.
      Senna je MORAO pobijediti i u Suzuki i u Adelaideu da bi uzeo naslov. Budući da se u Adelaideu zaletio u stražnji kraj sporijeg bolida (mislim da je bila riječ o Brundleu) izgubio bi naslov i da mu je priznata pobjeda u Suzuki.

      Balestre je Senni ukrao pobjedu, ali ne i prvenstvo.



      7
      6

      1
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      čisto sumnjam da bi se senna zabio u sporiji bolid u adelaideu da je bio u igri za naslov.



      3
      1

      2
      • Max Verstappen
        DaveGilmour Prikaži

        Ispravi me ako griješim, ali McLaren je nakon Suzuke uložio službeni protest na olduku FIA-e. FIA-in odgovor nije došao do Adelaidea tako da u vrijeme održavanje utrke još uvijek nije bilo službene potvrde o Senninoj diskvalifikaciji. Dakle još uvijek je postojala teoretska šansa da Senna dođe do naslova ako pobijedi u Adelaideu.

        Također, kao što @pigmalion kaže utrka je bila obilježena sveopćim potopom. Vidljivost je bila toliko loša da je Prost parkirao bolid nakon prvog ili drugog kruga. Na Brabham straightu (mjesto gdje se Senna zaletio u drugi bolid), vidljivost je bila nepostojeća.
        Zato vjerujem da bi se sve jednako odigralo i da je Senni priznata Suzuka.



        5
        4

        1
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        Oct. 31, 1989
        PARIS — Auto racing authorities Tuesday upheld Ayrton Senna’s disqualification from the Oct. 22 Japanese Formula One Grand Prix. They fined the Brazilian driver $100,000 and placed him on six months’ probation for dangerous driving.
        adelaide je bio 05.11.1989.

        ”McLaren has indicated that it intends to fight the decision, despite warnings from FISA that the authority of the FIA International Court of Appeal has not previously been defeated in the civil courts.” – ne znam što je na kraju bilo s ovim, ali i u tekstu je naznačeno kako nitko nikad nije pobio fia-inu odluku na civilnom sudu, što znači da su šanse bile minimalne.



        1
        0

        1
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        pronašao sam još ovo, nakon adelaidea, ali ne spominje se nigdje nikakav protest na rezultate, nego optužbe, prijetnje, ‘potencijalne’ isprike i sl…
        http://www.ayrton-senna.net/time-machine-mclaren-versus-balestre/



        1
        0

        1
      • Max Verstappen
        DaveGilmour Prikaži

        Teško se snaći u ovoj zavrzlami, ali mi se čini da si bio u pravu kada si rekao da su Sennine šanse pred Adelaide bile minimalne. No bilo kako bilo, ja sam i dalje uvjeren da Balestreova odluka nije značajnije utjecala na konačni ishod prvenstva.

        Riječ kalkuliranje nikada nije bila u Senninom rječniku (to je prije svega bila Prostova vrlina), tako da sumnjam da bi drastično promijenio svoj pristup posljednjoj utrci i da mu je priznata pobjeda u Japanu. A i kao što sam već rekao, uvjeti su bili takvi da je bilo kakvo kalkuliranje bilo jako teško.



        1
        0

        1
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        kako nije utjecala…
        evo prost je kalkulirao i jedini se povukao nakon ‘jednog ‘ kruga. ;)



        1
        0

        1
      • Ayrton Senna
        Ayrton S Prikaži

        Prost je parkirao jer je bio takav lik … imao je prvenstvo i zasto bi vozio po kisi?! Zato ga niti jedna ekipa u kojoj vozio nije volila i iz svake je dobio nogu…



        2
        -6

        8
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Vi kad spekulišete, baš spekulišete.
      Kako god Seni za naslov su trebale obje pobjede, a on nije pobijedio ni u jednoj.



      6
      6

      0
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Evo javio se netom ulogirani povjesničar- dezinformator koji se nakon uvlačenja ekipi s portala vrlo brzo morao ispričavati za pisane laži, usput smo tada saznali da je ipak MS kriv za Seninu smrt, a sada da je AP nepravedan i nepošten.
      Da je pravde i poštenja (sve uredno po tadašnjim pravilima) AP je trebao imati pet, a AS dva naslova, kako Vedran piše, ali bez da se AS dira prvi naslov, inaće bi bilo 6:1, a to bi j….. bilo malo previše, mit o besprijekornom se više ne bi mogao braniti, usput zašto imaš, poput drugih navijača AS potrebu da svaki drugi dan pišeš da je najbolji, pa zar se to ne zna ili nisi siguran u to?



      15
      12

      3
      • Ferrari
        ferrari1984 Prikaži

        Dobro si mu rekao…
        Covjek je umislio da je Ayrton Senna nedodirljiv i da je najveci svih vremena…
        Covjek zivi u zabludi…

        Alain Prost je bio profesor za Ayrtona….



        13
        9

        4
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Ayrton S navodi da je Ayrton Senna naj F1 vozač svih vremena…. zato, da ne bi, vi, navijači Alaina Prosta, Michaela Schumachera i Lewisa Hamiltona živjeli u lažnom samouvjerenju.



        1
        -7

        8
      • Renault
        Vedran Kristić Prikaži

        Alaine, ja nisam rekao da je pravde i poštenja, samo sam naveo podatak (u zagradama), tim više jer je to bila jedna od tema iz Zimske stanke. :)



        6
        6

        0
      • Ayrton Senna
        Ayrton S Prikaži

        Ukratko,
        Alain Prost – prosjecan vozac, gnjida od covjeka, vrhunski spletkaros.
        Dobio nogu u guzicu iz Mclarena pa iz Ferrarija a zatim iz Willamsa.
        Covjek koji se uvijek zalio kad bi gubio, na bolid, gume, vrijeme, stazu, mehanicare itd..
        Ayrton Senna – 2009 g. od strane 217 bivsih i sadasnjih vozaca F1 proglasen za najveceg vozaca F1 ikada. (Ovo ne mozete osporiti!) Sumi je drugi, Fangio treci, Prost cetvrti. Za zivota donirao milione za skolovanje siromasne djece.
        Covjek koji je imao najveci sprovod 20-og stoljeca.



        6
        -5

        11
      • Alain Prost
        Alain Prost Prikaži

        Vedrane, znam da nisi, pravda i poštenje su inicirali moj komentar.



        6
        4

        2
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Prosječan vozač :rofl:



        6
        5

        1
      • Ferrari
        ferrari1984 Prikaži

        @ayrton s

        Kad vec pricas o “ljigavim” vozacima onda se samo sijeti Senne na VN Japana 1993. i udaranja Eddia Irvinea nakon utrke jer ga se Irvine drznuo preteci nakon sta ga je Senna pretekao za cijeli krug. Irvine nije zelio izgubiti bitku koju je tada vodio sa nekim vozacem ali nesijecam se sa kim je to bilo, pa ke po kisnim uvjetima ocitao malu lekciju Senni kojeg ti prozivas kao najveceg vozaca po suhom i po kisi svih vremena…



        9
        5

        4
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Prosječan vozač, koji je previše uzdignut poslije smrti…



        4
        2

        2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.