Grosjean: Haas neće biti na začelju

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 6 godina 2 min 4 komentara

Roman Grosjean uvjeren je da njegov tim neće imati problema u pobjeđivanju svojih rivala, iako najjači konkuretni Haasu za ovu sezonu očekuju velika poboljšanja. Iako je Haas prošle sezone završio ispred McLarena i zaostao samo 10 bodova za Renaultom, Grosjean zna da bi oni mogli biti izvan dohvata ove sezone. U Haasu su prihvatili činjenicu da se možda neće moći natjecati s McLarenom i Renaultom, ali sad imaju druge timove na nišanu, očekuju da bi Toro Rosso i Williams mogli ove godine biti iza njih.

“Ne znam hoće li ovo biti teža sezona. Neki timovi će imati snažnije, a neki slabije pogonske jedinice, tako da će netko napredovati, a netko će nazadovati. Mi ne želimo pasti u poretku. Mclaren će biti jako snažan. Imaju ogromne resurse, imaju najveću tvornicu u F1 i Renaultov motor je sasvim pristojan. Imali su problema sa pouzdanošću, ali što se snage tiče na samom su vrhu. I Renault je u usponu, jako su puno uložili u razvoj, tako da bi i oni trebali biti pri vrhu”, kaže Francuz.

Grosjean vjeruje da je ključ uspjeha ove godine usavršiti aerodinamiku jer prošle sezone nisu dovoljno napredovali na tome području.

“Najbolje je fokusirati se na vlastiti posao, mi znamo gdje se možemo poboljšati. Imamo par stvari na koje se moramo fokusirati i poboljšati ih. Jedna od tih stvari su nadogradnje koje moraju biti provjerene i učinkovite, tako da ne gubimo tri mjeseca nadograđujući bolid s nečim što ne radi. To je samo primjer, ostalo neću spominjati jer je povjerljivo.”


Odgovor

4 komentara

  1. Marlboro
    kido Prikaži

    Ako mi ima mrži vozač, stalno neko kukanje! a nadao se mjestu u Ferariju, pa nisi ni za Haas



    2
    -13

    15
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Citiraj mi jednu rečenicu gdje čovjek kuka?! Dapače, optimist je i realno govori da će vjerojatno sezonu završit iza Renaulta i McLarena, a da se nada da će biti ispred Torro Rossa i Williamsa, ali ne zanimaju ga druge ekipe nego se najbolje fokusirati na vlastiti posao, jer znaju par stvari gdje se mogu poboljšati.

      Pošto pročitani tekst treba malo i prokontat i povezat jedno s drugim, to sam ja za tebe sad učinio. Novinar ga pitao za intervju, Grosjean mu ga je dao, osim ako tebi Grozni nije pisao na mail i kuko tebi da potegneš neke veze i ubaciš ga u blaženi Ferrari.



      15
      12

      3
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ne znam jesam li samo ja dobio takav osjećaj ali mislim da oni u F1 samo odrađuju ugovor i da će prvom prilikom napustiti sport. Pogotovo od one Haasove izjave u kojoj je rekao da je znao koliko je teško uspjeti u F1 da nikad ne bi ni ulazio u sport.



    6
    4

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.