Alonso potvrdio paralelno sudjelovanje u F1 i WEC-u

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 4 komentara

Za razliku od Brendona Hartleyja koji je ove sezone odlučio biti fokusiran samo na Formulu 1, Fernando Alonso će imati vrlo gust raspored utrka tijekom 2018. jer će se uz F1 natjecati i u WEC-u.

Alonso će tako u Toyoti #8 uz Sebastiena Buemija i Kazukija Nakajimu voziti 4 utrke u 2018., uključujući legendarna 24 sata Le Mansa, jedan od tri dijela “trostruke krune motorsporta” (uz Monako i Indy 500) koju Fernando želi osvojiti. F1 će ipak ostati prioritet pa će Alonso ove godine propustiti utrku u Fujiju koja se preklapa s VN SAD-a, što znači da će nastup na posljednje tri utrke WEC sezone koje se voze 2019. ovisiti o novom F1 kalendaru.

“Nikada nisam skrivao da mi je cilj osvojiti ‘trostruku krunu motorsporta’ – VN Monaka, Indy 500 i 24 sata Le Mansa. Lani smo se okušali na Indyju, došli vrlo blizu, ali za dlaku nismo uspjeli. Ove godine zahvaljujući McLarenu imam šansu boriti se za pobjedu na Le Mansu. Velik je to izazov, puno toga može poći po krivu, ali spreman sam, pripremljen i veselim se borbi.”

“Dogovor za natjecanje u WEC-u bio je moguć jedino zbog dobrog razumijevanja i snažnog odnosa s McLarenom te sam iznimno sretan da su poslušali i shvatili što za mene ovo znači.”

“Ni na koji način me ovaj izazov neće odvratiti od mog glavnog cilja u Formuli 1 s McLarenom. U 2018. je moj cilj biti konkurentan na svakoj utrci i osjećam da smo blizu ostvarivanju toga”, izjavio je Alonso nakon objave.

Podsjetimo, Alonso je prošle godine propustio VN Monaka kako bi se s McLarenom natjecao na 500 milja Indianapolisa, a prošlog je vikenda vozio 24 sata Daytone za momčad Zaka Browna, United Autosports kako bi se pripremio za 24 sata Le Mansa, ali i ostatak WEC sezone.

 


Odgovor

4 komentara

  1. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Alonso je vec odvozio americku seriju Daytona 24, u kvalama je bio najbrzi od svih svojih automobila ali i utrci je ostao bez kocnica pri 310kmh, koliko znam nakraju je zavrsio 38 jer je proveu u boksu preko sat vremena!
    Inace u toj utrci se nisu puno nadali jer njihov bolid zbog konfiguracije staze nije imao nikakve sanse za top3, cak ni za top 5, Cadilac je zasluzeno trijumfirao sto je bilo i ocekivano.

    Ja sam inace obozavatelj Nacara i bilo bi ljepo kada bi Nando i to probao, jer oni su momci fucking ludaci koji se voze na braniku pri +300km/h



    8
    2

    6
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    očekivao sam spa i le mans, ali skoro cijelu wec super sezonu ni najmanje. svaka im čast na dogovoru!
    tako su prije 40-50-60 godina vozači vozili sve i svašta… kad bi barem tako opet bilo….
    naravno, i dalje zdušno navijam protiv toyote u le mansu, alonsova karma je tu samo bonus. :D



    10
    8

    2
  3. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Ja sam fan Alonsa ali mislim da je zagrizao malo pre pre više.Koliko god on bio jedan od najboljih godine rade svoje a on se opteretio žešće.
    Po meni to je trebao napraviti odmah prve godine kada je Honda kiksala (mislim da Ron nije dozvolio) a sada mi se čini da bi Mclaren mogao s Renaultom napredovati i da bi trebalo biti 100% u F1 projektu a onda danas/sutra kada kaže zbogom formuli da ode u druga natjecanja.
    Meni je dragho i gledat ću al boim se da če se pogubiti i onda če počet srat sa svojim jezikom dugim kako su božice fortune mu okrenule leđa itd.



    3
    -4

    7
  4. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Vozačina.. Čistokrvni Race driver .. Ali slažem se sa MALAK-om.. Mislim da je možda zagrizao malo više nego što može prožvakati.. Ali ako itko sve to može onda je to on..Vidit ćemo.. U svakom slučaju bit će zanimljivo.. Samo se nadam da će kod nas biti kakvih prijenosa WEC utrka.. Zna li netko..? Ja bi to vrlo rado pogledao..



    18
    16

    2

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.