Zimska stanka, 65. dan: McLaren i Spice Girls

Izdvojeno / Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Marko Rakić

Prije 6 godina 3 min 5 komentara

Gledano kroz povijest McLaren je zaista znao napraviti atraktivnu prezentaciju bolida. Ipak, 1997. ističe se iznad svih, barem što se tiče publiciteta. Krajem 1996. završilo je partnerstvo McLarena i Marlbora, a novi naslovni sponzor momčadi iz Wokinga postao je West, također duhanski proizvođač. Događanje se zbilo u dvorani Alexandra Palace u Londonu, a show je vodila planetarno poznata ženska grupa Spice Girls pred  5000 novinara, VIP gostiju, pozvanika te najvjernijih pratitelja grupe.

Do prezentacije u baš toj dvorani došlo je zbog ranijeg božićnog domjenka kojeg je McLaren organizirao za sve zaposlenike. Razlog je bio jednostavan – nakon 22 godine prepoznatljivog crveno bijelog McLarena došlo je do velike promjene i novog naslovnog sponzora. Novi partner bio je Reemtsma čiji je novi brand bio West, stoga su iskoristili priliku da novi proizvod izreklamiraju na novom McLarenu MP4/12.

Prvotna ideja bila je dovesti već tada legendarni rock band ZZ top te novi bolid predstaviti na nosaču aviona u mediteranu. Tada je netko od članova predložio da probaju dovesti Spice Girls. Nakon smijeha na tu ideju, netko od starijih menadžera je rekao: “pa to je ustvari odlična zamisao.” U samo par dana je sve bilo sređeno i McLaren je uspio osigurati nastup grupe Spice Girls tijekom prezentacije novog bolida.

Sve je započelo uvodnom pjesmom Wannabe tijekom kojeg je bolid bio u pozadini. Završetkom skladbe na postolje su došli Mika Hakkinen i David Coulthard. Nije bilo mnogo govora o bolidu, praktički ništa, a glavni događaj bilo je motanje cura oko Mike i Davida. Michelle Stephenson postavila je pitanje Coulthardu zašto nema ženskih vozača u F1, a on je na to odgovorio: “Bila je jedna prije pet godina, ali mislim da bi ti definitivno trebala biti sljedeća.” Nakon toga je uslijedilo “skidanje”, a možda je najbolje pogledati fotografiju da se vidi što se dogodilo.

Victoria Adams (danas Beckham) raskopčava Hakkinena da vidi je li obukao nešto ispod kombinezona. Geri Halliwell (danas Horner) provjerava je li poprsje usporedivo s njenim.

Nakon kratkog “intervjua” na postolju vozači i bolid preseljeni su u drugu najveću dvoranu, dok su “Spajsice” ostale u glavnoj dvorani kako bi izvele preostale dvije pjesme, Say you’ll be there i Who do you think you are. Te tri pjesme bile su najveći hitovi s njihovog prvog albuma, a nekoliko godina poslije pokazat će se i njihovi najpoznatiji uratci.

U slučaju da ste zaboravili, glavno događanje trebalo je biti predstavljanje bolida, McLarena MP4/12. Bio je to prvi konkurentni McLaren nakon tri sezone suše te prvi koji je nakon 1993. donio pobjedu. Momčad je godinu završila na trećem mjestu u poretku konstruktora.

Ako je netko željan može pogledati snimku nastupa koju je uživo popratio MTV.


Odgovor

5 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Hvala Marko.
    To su bili dani…



    6
    5

    1
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    I tako se naš dobri Christian zaljubio u Geri, ali mu je trebalo skoro 17 godina da je pozove van.
    :rofl: :rofl:
    A sreća pa Mika tada nije bio u braku inače bi Erja po3.14zdila na Victoriu što ga svlači.
    A taj njen potez je sigurno očarao Davida, te je i on Victoriu pozvao van.
    Ljubav na sve strane (doduše, Mika je razveden).



    4
    4

    0
  3. Michael Schumacher
    Ferrari Maniac Prikaži

    Trebali su ove dofurati da “provjeravaju poprsja” a ZZ da pjeva….



    3
    3

    0
  4. Max Verstappen
    DaveGilmour Prikaži

    Muzika za stavit čepiće u uši i awkward atmosfera…
    Trebali su ostati pri originalnoj ideji i pozvat ZZ Top :D



    4
    3

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.