Zimska stanka, 47. dan: F1 utrke s najviše gledatelja

Izdvojeno / Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Marko Rakić

Prije 6 godina 3 min 5 komentara

U vrijeme kada znamo imati utrke s oko 50 000 gledatelja te polupraznim tribinama, teško je zamisliti kako to izgleda kada na utrku dođe 200 000 navijača, pa i više. Takvo nešto dogodilo se samo tri puta u povijesti sporta, a koje su to utrke bile, pročitajte u nastavku teksta.

VN Mađarske 1986.

Nakon Bernijeve želje da se utrka Formule 1 održi u hrvatskoj na grobniku, sve je završilo u Mađarskoj na novoizgrađenoj stazi Hungaroring. Hrvatske pregovaračke sposobnosti su tada ponovno došle do izražaja i svi planovi su propali, pa su Mađari spremno preuzeli posao i napravili odličnu stvar. 1986. počela se održavati VN Mađarske i već je prva utrka donijela mnogo toga dobrog. Ayrton Senna ponovno je bio briljantan u kvalifikacijama te je osvojio šesti pole position sezone, dok mu je društvo u prvom redu pravio Nelson Piquet u Williamsu. Na dan utrke dogodilo se nešto potpuno neočekivano – srušen je rekord broja navijača na jednoj F1 utrci. Na VN Mađarske došlo je nešto više od 200 000 ljudi i takvo nešto se nikada nije ponovilo na Hungaroringu. Utrkom su dominirali Senna i Piquet, ali potonji je “ukrao” cijeli show izuzetnim pretjecanjem svog sunarodnjaka. Nelson je time preuzeo vodstvo te pobijedio, a potez je prema mnogima jedno od najboljih pretjecanja u Formuli 1.

2. VN Australije 1995.

Bila je to zadnja utrka sezone te zadnja na Adelaideu, oproštaj prije nego se utrke počnu održavati oko jezera Albert Park u Melbourneu. Navijači su se očito ujedinili te je srušen rekord po pitanju broja posjetitelja na jednoj utrci – 210 000. Utrka nije manjkala događajima, dapače, bilo ih je puno više nego inače. Prvenstvo je bilo riješeno pa su se vozile utrke “za statistiku”. Na pole je bio Damon Hill, dok je drugo mjesto zauzeo njegov timski kolega David Coulthard. Kvalifikacije je obilježio Mika Hakkinen koji je doživio teške ozlijede prilikom izlijetanja, no nije bilo velikih posljedica te se Finac brzo oporavio. Utrka je bila totalni kaos. Odustalo je čak 15 vozača što zbog sudara što zbog otkazivanja pojedinih dijelova bolida. Pobijedio je Damon Hill s čak dva kruga prednosti u odnosu na drugoplasiranog Oliviera Panisa. Bilo je to prvi put nakon VN Španjolske 1969. da je netko pobijedio s dva kruga prednosti u odnosu na drugoplasiranog.

1. VN SAD-a 2000.

Utrka povratnica sezone novog milenija bila je VN SAD-a, ovaj put na novoj stazi. Nakon devet godina izbivanja iz kalendara (zadnja je bila 1991. u Phoenixu) Amerikanci su se zaželili Formule 1 te su to obilježili na najbolji mogući način. Za potrebe Formule 1 izgrađen je zavojiti središnji dio na slavnoj stazi Indianapolis gdje se na kraju održalo 8 utrka. Prvenstvo je bilo potpuno otvoreno – ostale su tri utrke do kraja sezone te je Hakkinen imao dva boda više od drugoplasiranog Schumachera. Nijemac je osvojio pole position ispred Coultharda i Hakkinena s minimalnom predošću. Dan poslije uvjerljivo je srušen rekord broja gledatelja na jednoj utrci. Na VN SAD-a 2000. godine prisustvovalo je čak 250 000 ljudi, broj koji danas zvuči nedostižno. Tribine su bile prepune, izgledalo je kao roj pčela. Sama utrka i nije bila posebno napeta budući da je Schumacher vodio gotovo cijelo vrijeme te uzeo pobjedu, čime je prešao Hakkinena u ukupnom poretku. Utrku poslije osvojio je prvu od pet uzastopnih titula u Ferrariju.


Odgovor

5 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    čini mi se nevjerovatnim da nema niti jedne utrke prije 1986.



    7
    7

    0
  2. Williams
    Montoya Prikaži

    O Adelaide 1995. je Clive James imao interesantan dokumentarac.



    3
    3

    0
  3. Fernando Alonso
    zonosso Prikaži

    Sasvim jasno. Na broj gledatelja utječe cijena ulaznice……………………………………



    2
    1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.