Force India nadograđuje svoja postrojenja u Silverstoneu

Nakon obrane četvrte pozicije konstruktorskog poretka, Force India hrabro ide dalje te planira unaprijediti postrojenja u Silverstoneu. Odnosno, sve svoje aktivnosti planira preseliti pod jedan krov.

“Puno pomaže ako su svi pod istim krovom, što sada nije slučaj jer smo podijeljeni u omjeru 75:25”, rekao je direktor operacija Otmar Szafnauer. “Nadam se da ćemo za dvije do tri godine sve imati pod istim krovom.”

Force India je 2015. odlučila koristiti Toyotin zračni tunel u Kolnu, a Szafnauer dodaje da rade i na unaprjeđenju tog postrojenja.

“Veći proizvodni kapaciteti pomažu, kao i učinkovitost zračnog tunela te CFD-a. Imamo još nekih velikih zadataka kako bismo ostali gdje jesmo ili otišli korak dalje. Neke od tih stvari se događaju sada, neke će biti riješene u kratkom periodu, dok će za neke trebati malo više vremena.”

“Radimo s Toyotom kako bismo njihov zračni tunel učinili efikasnijim. Neke od promjena su već urodile plodom.”

Da bi se takve operacije mogle izvesti, Force Indiji je trebalo više novca, a to su osigurali tako što su 2016. i 2017. završili na četvrtom mjestu konstruktorskog poretka.

“Četvrto mjesto je izuzetno važno za nas, imamo najmanji budžet u Formuli 1 pa to znači da dio njega koji smijemo trošiti nije jako velik. Ako novčane nagrade nestanu, taj dio budžeta nećemo moći trošiti, a to je važan dio jer nam daje razvojne mogućnosti, dio s kojim radimo sve naše eksperimente kako bismo mogli poboljšati performanse bolida. Prema tome, jako je važno to zadržati.”

F1puls je otvorio svoj webshop. Jednostavno, brzo i jeftino do majica s F1 motivima.Bwoah...- Pogledaj majice i cijene
- Najprodavanija majica

Komentiraj

Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...