us
JP

Force India nadograđuje svoja postrojenja u Silverstoneu

Nakon obrane četvrte pozicije konstruktorskog poretka, Force India hrabro ide dalje te planira unaprijediti postrojenja u Silverstoneu. Odnosno, sve svoje aktivnosti planira preseliti pod jedan krov.

“Puno pomaže ako su svi pod istim krovom, što sada nije slučaj jer smo podijeljeni u omjeru 75:25”, rekao je direktor operacija Otmar Szafnauer. “Nadam se da ćemo za dvije do tri godine sve imati pod istim krovom.”

Force India je 2015. odlučila koristiti Toyotin zračni tunel u Kolnu, a Szafnauer dodaje da rade i na unaprjeđenju tog postrojenja.

“Veći proizvodni kapaciteti pomažu, kao i učinkovitost zračnog tunela te CFD-a. Imamo još nekih velikih zadataka kako bismo ostali gdje jesmo ili otišli korak dalje. Neke od tih stvari se događaju sada, neke će biti riješene u kratkom periodu, dok će za neke trebati malo više vremena.”

“Radimo s Toyotom kako bismo njihov zračni tunel učinili efikasnijim. Neke od promjena su već urodile plodom.”

Da bi se takve operacije mogle izvesti, Force Indiji je trebalo više novca, a to su osigurali tako što su 2016. i 2017. završili na četvrtom mjestu konstruktorskog poretka.

“Četvrto mjesto je izuzetno važno za nas, imamo najmanji budžet u Formuli 1 pa to znači da dio njega koji smijemo trošiti nije jako velik. Ako novčane nagrade nestanu, taj dio budžeta nećemo moći trošiti, a to je važan dio jer nam daje razvojne mogućnosti, dio s kojim radimo sve naše eksperimente kako bismo mogli poboljšati performanse bolida. Prema tome, jako je važno to zadržati.”

Komentiraj

Povratak na vrh

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu: