Njemački Sky bio na rubu da dobije ekskluzivna prava prijenosa, ali izgleda da se Liberty iznenada povukao

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 8 komentara

Pri kraju je 2017. godina i mnogi ljubitelji Formule 1 diljem svijeta s nestrpljenjem očekuju definitivnu informaciju gdje će iduće godine moći gledati svoj omiljeni sport.

Iz Njemačke su najprije došle informacije da RTL-ov ugovor završava i da neće imati priliku za produljenje s obzirom na to da je Sky odmah krenuo u pohod na ekskluzivna prava prijenosa, što bi označavalo kraj besplatnog prijenosa u toj državi.

No, najnovije glasine kažu da su se stvari iznenada okrenule i Liberty Media je iz nepoznatog razloga zaustavila već praktički gotov dogovor između njih i Sky, te je RTL na rubu da dobije novi trogodšnji ugovor.

Neko vrijeme se spominjala britanska varijanta po kojoj bi se besplatno prenosile samo neke utrke u sezoni, dok bi za cijeli paket gledatelji morali kupiti plaćene kanale. Ipak, čini se da će Nijemci i dalje sve gledati apsolutno besplatno.

Nije poznato zašto je Liberty promijenio strategiju, te kakve uloge u tome ima navodno htijenje Mercedesa i njihovih sponzora da prijenos bude što dostupniji širem gledateljstvu.

Treba spomenuti da ništa još nije dogovoreno te će se pregovori preseliti i u 2018. godinu, te ostaje za vidjeti kakav će biti konačan dogovor i hoće li RTL zaista nastaviti prijenose koji su na njihovim kanalima od 1991. godine.


Odgovor

8 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Rtl! Amo liberty, fta!



    3
    3

    0
  2. kikijv97 Prikaži

    a kako stoji kod nas?
    do kad prava drzi tcom, odn. arena?



    2
    2

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Na njemackom RTLu pratim jos otkad sam bio balavac pa se nadam da ce nastaviti prenositi. Jedino mi pokidaju zivce s reklamama od ukupno 20-25 minuta za vrijeme utrke….jbg moraju, ipak su besplatni.



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.