Brawn se boji da će Mercedesova prednost biti još veća u 2018.

Vijesti

Crankshaft

Prije 6 godina 1 min 11 komentara

Direktor motorsporta Formule 1, 63-godišnji Britanac Ross Brawn, boji se da bi Mercedesova prednost sljedeće sezone mogla biti još veća nego što je bila u drugoj polovici 2017.

Ekipa četverostrukih svjetskih prvaka je u novu sezonu krenula izjednačena s Ferrarijem, što je bilo odlično za sport nakon tri sezone u kojima je jedna momčad bila daleko u vrhu. Međutim, pravilnik za 2017. se drastično mijenjao, Mercedes je morao tražiti zamjenu za Rosberga, tehnički direktor Paddy Lowe je otišao krajem 2016. usred rada ekipe na novom bolidu, a njegova zamjena James Allison stigao je tek nešto kasnije. Brawn zato misli da će Mercedes biti samo bolji jer ove godine neće imati takav repertoar događanja u vlastitim redovima.

“Imaju odličnu grupu ljudi, ali brinem se da će sada biti još i bolji. Imali su promjenu u vrhu vodstva, a to se dogodilo usred promjene pravilnika, što nije mala stvar”, rekao je Brawn.

“Po njihovom priznanju, bolid za ovu sezonu je bio diva te slutim da to neće biti slučaj sljedeće godine. Nažalost na mnoge načine, jednostavno vidim nastavak dominacije. Nadajmo se da sam u krivu!”


Odgovor

11 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Pa toga se svi boje, vjerojatno će i biti tako…



    11
    11

    0
  2. Mclaren
    wilson Prikaži

    Ne bojim se dominacije jer ona je sigurna. Ono što ne bi volio vidjeti da će razlika između 3 vodeće momčadi u odnosu na ostatak biti još veći. Ionako predvidljive utrke bi postale učmale.



    6
    6

    0
  3. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Nisam strašljiv. Hi! Dapače drago mi je ako tako bude. To znači da nisu granice razvoja tako blizu. Još ako se ostvare Samsungove prognoze za graphenove baterije, bit će veselja. Lakši bolidi, snage u “izobilju”….itd, itd.


    0
    0

    0
  4. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Mercedes ima prosječnu momčad, prosječne dizajnere, prosječno vodstvo, ali u tvornici imaju vrhunske stručnjake koji su ‘uboli’ s pravilima koja su im išla na ruku i od tada samo nadograđuju prednost bez revolucionarnih i rizičnih inovacija, za kojim ne postoji potreba



    4
    4

    0
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Kako moš nešto ovako napisat molin te?



      6
      6

      0
      • Ross Brawn
        Tuzlaensis Prikaži

        Jednostavno.

        Od 2014. godine su išli na kreaciju bolida koji će biti dobar u sporim zavojima, dakle išli su svake godine na siguricu. Budući da su u prve dvije imali ogroman suficit snage u PU, mogli su na račun toga ići na paket s nešto više downforcea, što se nije desilo.

        Zatim, ove godine je aerodinamički sektor fino promašio dizajn i Mercedesova šasija je bila treća po kvaliteti, možda i četvrta po nekim nagađanjima (mada to nikada nećemo saznati zbog neučinkovitosti Honde). Nadoknadili su zaostatak kroz sezonu kopiranjem Ferrarijevih rješenja i dijelom RedBullovih.

        Razumiješ što želim reći ovim primjerom? Ne pokušavam degradirati ekipu niti umanjiti njihov uspjeh, samo kažem da nije moguće da se u jednom trenutku u F1 pojavila skupina čudotvoraca bez značajnih ranijih uspjeha i stvorila najdominantniji bolid u povijesti sporta :)



        1
        1

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        @tuzla
        2013. je merc završio drugi u konstruktorima. ništa to nije ‘odjednom’.



        3
        3

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Opet, ima ona javna tajna o “projektovanju” novog PU skoro godinu prije nego su pravila obznanjena. Brawn stari lisac, a još je i djed bio tu u ekipi….
        Tako da ste obojica (@Tuzla – BTW, jesmol’ nas dvojica zemljaci???, kao i @zeko) jednim dijelom u pravu.



        1
        1

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        @frantic
        vrijeđa me kad kažeš da smo obadvojica u pravu kad tuzla ekipu koja dominira 4 godine naziva prosječnom….


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        @Tuzla

        ….ali u tvornici imaju vrhunske stručnjake koji su ‘uboli’ s pravilima….

        @zeko

        ništa to nije ‘odjednom’.

        @Frantic

        Tako da ste obojica ….. jednim dijelom u pravu.

        Nisam ja ništa pogrešno napiso ;)


        0
        0

        0
  5. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Sad 2020 ili 2021 opet pogodujte nekome da gledamo 5 godina lova na neku drugu ekipu , pa pišite kako se bojite dominacije. Kada su tehnički pravilnici jednostavniji kao i motori i ostali djelovi bolida teško je naći rupe i neka poboljšanja koja donose nedostižnu prednost. A još veća glupost su tokeni s kojim se ta nečija prednost još teže stiže. Sva pravila koja su u zadnje vrijeme donosili su bili kontra nečega što bi bilo normalno i za očekivati. Htjeli bi izjednačen sport, e pa onda ne mijenjaš pravila svake 3 godine očekujući nešto da bude izjednačeno. Aman sada kada su RB i Ferrari blizu Mercu će oni opet sve izvrnuti naopačke. F1 je odavno prestala biti sport nego podilaženje najboljima i najjačima .



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.