Kubica: 90% moje vožnje je isto kao prije

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 10 komentara

Robert Kubica je odradio posljednji test u Formuli 1 kada je prošlog tjedna vozio Williamsov FW40 na Pirellijevom testiranju u Abu Dhabiju. Britanska momčad sada treba odlučiti je li 33-godišnji Poljak spreman za trkaće mjesto u punoj sezoni.

“Iskreno, puno više ograničenja imam u svakodnevnom životu. Voziti bolid Formule 1 nije isto kao u prošlosti. Ipak, moja ograničenja su puno manja nego što to izgleda. 90% moje vožnje je isto kao što je bilo prije. U boljoj sam formi nego što sam bio prije. Sada moram raditi puno više, godine ne pomažu.”

“Veliku razliku čini mozak. Nevjerojatno je koliko velik potencijal u njemu leži i koliko se brzo on može prilagoditi različitim uvjetima.”

“Moja karijera je nažalost prekinuta. Imao sam teške ozljede. Naučio sam živjeti s njima, kako uz njih voziti F1 bolid i na kraju sam bio poprilično iznenađen rezultatima koje sam vidio”, rekao je Poljak.

Za drugo mjesto se bori još nekoliko kandidata, među ostalima Sergej Sirotkin, Daniil Kvjat i Paul di Resta. Williams još uvijek analizira podatke nakon Kubicinog i Sirotkinovog nastupa u Abu Dhabiju, a odluku bi trebali donijeti u narednim tjednima.


Odgovor

10 komentara

  1. Ferrari
    KrBoy93 Donator Prikaži

    Nema nista od ovoga…



    1
    1

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Dobio on mjesto u Williamsu ili ne…tom covjeku stvarno treba skinuti kapu. U tim godinama i s tom teskom ozljedom on se navodi kao konkurent za mjesto pored mladih vozača. Pa to je zaista impresivno.



    10
    10

    0
  3. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Dvojio sam o njeogovom povratku i sumnjao u to ali ako su mu protukandidati Sergej Sirotkin, Daniil Kvjat i Paul di Resta, onda sam za Kubicu.
    Paul di Resta nam je pokazao kako se brzo zna prilagoditi i biti obiđen za krug,
    Kvjata zbog prepotencije i nemogućnosti kontrole emocija. Padne u bad utrke su mu bad.
    A Sergej Siorotkin.
    On mi je nekako kopija Danila, ne u prepotenciji, ali u kako bih rekao, popuštanju koncentracije.
    Dosta je je utrka sam zeknuo. Koliko znam u GP2 je odvozio 2 pune sezone. Bio je 3-4, od borbe za prvaka daleko preko 200 bodova ali 8 mjestu blizak 30 bodova.
    Znam još da su u vrijeme dok je vozio GP2 bolji od njega bili sada spominjani Pierre Gasly i Antonio Giovinazzi.
    Ove godine je ne znam što vozio. Mijenjao je u 1. GP vikendu F2 vozača i u dvije utrke osvojio 9 bodova.
    Uglavnom, između njih trojice, ako nešto nisam gadno propustio o Sergeju Siorotkinu
    definitivno bih se odlučio za Kubicu.
    Naravno samo oni znaju da li je Kubica brži od ove trojice.

    Ako je brži, konstantniji i može preživjeti 70 krugova u istom tempu, a iskusniji je, pravit će manje gluposti, grešaka, sudara, neposlušnosti…..
    Onda nemaju što razmišljati.
    KUBICA



    6
    6

    0
    • avalon Prikaži

      interesantno zapažanje o “konkurentima” kubici ….. di resta “je pokazao kako se brzo zna prilagoditi i biti obiđen za krug” bez slobodnih treninga ( i podešavanja set up – a ) uleti u bolid 2017. PRVI put i gle sramote … ne oduševi !?!?!? a tako je lako u nekoliko krugova se naviknut na nešto šta nisi vozija . btw , di resta je zadnju trku ( prije ove mađarske ) odvozija 24. 11. 2013. ;) komparacija … 2009. je posli 2. mista u belgiji ( i 224 trke ) fisichella iz FI 4 zadnje trke odvozija za ferrari i šta je uradija iako je bija u “takmičarskoj formi” ? ništa ! a di resta je sa 58 trka u karijeri i prvi put u ovakvom bolidu treba uradit .. šta ? kvyat je prepotentan ? na osnovu čega je stvoren taj zaključak ? možda na osnovu toga šta su neki vozači mišljenja da je kvyat jedan od najduhovitijih na gridu tj dobar zaje*ant ? prepotentan , a zaje*ant ?!?!? istina je za sirotkina od njega u GP 2 bija bolji gasly i giovinazzi ako se gleda samo sezona koja to “dokazuje” tj 2016. , a zanemari npr 2015. kad je sirotkin bija bolji od gasly – a .. sirotkin 3. , gasly 8. ;) možda niko od troje navedenih ne zaslužuje misto , a zaslužuje li kubica to će odlučiti u williamsu . ne treba zbog simpatija prema robertu omalovažavat “konkurenciju” .



      1
      1

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.