Valtteri Bottas je pobjednik posljednje ovosezonske utrke!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 6 min 18 komentara

Valtteri Bottas je pobjednik posljednje utrke ove sezone! Drugi je bio Lewis Hamilton, ispred dva Ferrarija i Maxa Verstappena. Daniel Ricciardo odustao je zbog problema s bolidom, a ključno šesto mjesto osvojio je Nico Hulkenberg.

Kronologija utrke

Utrka nam je pružila relativno miran start. Na vrhu su pozicije ostale iste – Valtteri Bottas ispred Lewisa Hamiltona, Sebastian Vettel ispred trojca koji se odmah krenuo boriti za četvrtu poziciju – Ricciardo/Raikkonen/Verstappen. Kevin Magnussen je bio najveći gubitnik jer je najprije izišao van staze, a onda se na povratku ničim izazvan izvrtio i pao na začelje.

Start je pružio i bitku Perez/Hulkenberg. Nijemac je najprije presjekao zavoj, a Perez je odmah tražio da mu se vrati to mjesto. Ipak, Hulkenberg to nije učinio pa su suci odlučili da je zaslužio pet sekundi kazne koju će odraditi kasnije prilikom ulaska na promjenu guma.

U 6. krugu krenua je bitka Grosjean/Stroll za 13. mjesto. Grosjean se par krugova mučio, onda prošao uz DRS, ali je odmah na idućem pravcu Stroll istim trikom vratio poziciju.

10. krug još jedna sjajna bitka Grosjeana i Strolla. Grosjean ponovo nije uspio, pokušao je proći s vanjske strane, ali je Stroll pričekao i prilikom izlaska iz zavoja bolje ubrzao i vratio poziciju.

Krug kasnije uz blagi dodir Grosjean je uspio nakon odlične bitke kroz nekoliko zavoja. Na kraju tog kruga Stroll je ušao u boks, što je bila prva promjena guma u utrci.

Nakon tog dvoboja fokusirali smo se na reprizu iz Brazila – Alonso protiv Masse, ali ovaj put u borbi za deseto mjesto i jedan bod. Alonso je bio brži u prvom i trećem sektoru, dok je Massa svoju prednost vraćao u srednjem sektoru.

15. krug označio je početak ulazaka u boks vozača s vrha. Prvi je trepnuo Max Verstappen uz vrlo brzu promjenu guma (2,1s). Vratio se na stazu iza Ocona i Pereza na 9. mjesto. Na to su odmah odgovorili u Ferrariju pozivanjem Kimija Raikkonena. Iako je promjena guma bila nešto sporija, Verstappen nije bio dovoljno brz u svom izlaznom krugu i Raikkonen se vratio ispred.

Nico Hulkenberg je svoju promjenu guma obavio u 18. krugu i uz 5 sekundi kazne se svejedno vratio ispred Sergija Pereza.

Ulazak Daniela Ricciarda bio je prilično neobičan, obzirom da je u 20. krugu ušao u boks i tamo ga je čekala relativno nespremna ekipa pa im je trebala pokoja desetinka sekunde više da mu montiraju supersoft gume. Svejedno, vratio se ispred Kimija Raikkonena na četvrto mjesto.

Krug kasnije promjenu guma je obavio i Sebastian Vettel, a zabavu na stazu priuštio je trojac Hulkenberg-Grosjean-Perez. Najprije je Hulkenberg uspio proći ispred Haasa, ali je morao vratiti poziciju jer je bio izvan staze. Nekoliko zavoja kasnije obavio je pretjecanje unutar granica staze čime je osigurao dovoljno bodova da Renault dođe do 6. pozicije u poretku konstruktora!

Daniel Ricciardo morao je odustati u 21. krugu (3 DNF u 4 utrke) zbog problema s hidraulikom. Prije toga smo vidjeli kako je ogrebao zid i izgubio dio stražnjeg krila, a onda se parkirao na travnjak u izletnu zonu.

Krug kasnije u boks je ušao Valtteri Bottas, a najbrži krug je instantno napravio Lewis Hamilton unatoč dvostrukim žutim zastavama u drugom sektoru. Kad je Hamilton ušao u boks u 25. krugu na stazu se vratio ponovo iza svog timskog kolege, sa zaostatkom otprilike jednakim kao i prije promjene guma.

Promjena guma pružila je priliku Fernandu Alonsu da napokon prestigne Felipea Massu u DRS zoni.

Lance Stroll je u 31. krugu i po drugi put ušao u boks, a srednji dio utrke obilježile su dvije borbe. Najprije smo pratili Hamiltona kako sustiže Bottasa, a onda Verstappena kako prati Kimija Raikkonena. Hamilton je ušao duboko unutar DRS razmaka, ali je jednim snažnim blokiranjem kotača izgubio tempo i dao Bottasu prostor za disanje.

Ocon i Sainz su u 32. krugu zajedno ušli u boks i razmak između njih je bio samo sekundu i pol. Nakon povratka na stazu Ocon se riješio tog problema jer je jedna guma na bolidu Carlosa Sainza bila slabo pričvrščena pa je Renault morao umiroviti svoj bolid.

35. krug pružio je pravu malu zabavu i najbolju sliku kakav je ovaj vikend bio za Lancea Strolla. Naime, napao ga je Marcus Ericsson i prošao bez ikakvog problema čime je Stroll pao na posljednju poziciju u posljednjoj utrci ove sezone.

Krug kasnije čuli smo i zabavni team radio Fernanda Alonsa koji je još jednom pokazao o kakvom se altruistu radi. Naime, pitao je ekipu gdje je Stoffel Vandoorne i što može on napraviti kako bi pomogao svom timskom kolegi. Ekipa mu je odgovorila da Stoffel ima problema s bolidom i da se po tom pitanju ne može napraviti ništa.

U međuvremenu je Lance Stroll obavio još jednu promjenu guma i time zapečatio svoj vikend u Abu Dhabiju.

Posljednjih 15 krugova najprije su začinili Magnussen i Wehrlein koji su se međusobno pretjecali u borbi za 13. mjesto dok je sve to iza njih pratio Brendon Hartley. Zatim smo vidjeli još jedan pokušaj napada Lewisa Hamiltona za pobjedu u utrci, ali je Valtteri Bottas to uspio iskontrolirati i sezonu zaključio svojom trećoj pobjedom u karijeri!

Rezultati

Cla Driver Chassis Engine Gap
1 Valtteri Bottas Mercedes Mercedes
2 Lewis Hamilton Mercedes Mercedes 3.899
3 Sebastian Vettel Ferrari Ferrari 19.330
4 Kimi Raikkonen Ferrari Ferrari 45.386
5 Max Verstappen Red Bull TAG 46.269
6 Nico Hulkenberg Renault Renault 1’25.713
7 Sergio Perez Force India Mercedes 1’32.062
8 Esteban Ocon Force India Mercedes 1’38.911
9 Fernando Alonso McLaren Honda 1 krug
10 Felipe Massa Williams Mercedes 1 krug
11 Romain Grosjean Haas Ferrari 1 krug
12 Stoffel Vandoorne McLaren Honda 1 krug
13 Kevin Magnussen Haas Ferrari 1 krug
14 Pascal Wehrlein Sauber Ferrari 1 krug
15 Brendon Hartley Toro Rosso Renault 1 krug
16 Pierre Gasly Toro Rosso Renault 1 krug
17 Marcus Ericsson Sauber Ferrari 1 krug
18 Lance Stroll Williams Mercedes 1 krug
19 Carlos Sainz  Renault Renault DNF
20 Daniel Ricciardo Red Bull TAG DNF

Odgovor

18 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Potez utrke je zalazak Sunca…



    54
    54

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bottas kontrolirano pobjedio. Hamilton razocarao. Vettel i Kimi solidno. Bravo za Alonsa, Hulka i Massu. Napokon je gotova ova za mene dosadna sezona. Honda doviđenja, Renault dobrodosao.



    4
    4

    0
  3. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Boring!!!!!!!!!!!!!!!!



    6
    6

    0
  4. Williams
    Montoya Prikaži

    Dugo ne vidjeh dosadniju trku



    10
    10

    0
  5. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Svima petica za utrku :) (cak I Stroll-u) :)
    Dosadniju nisam odavno gledao.
    Sad cekamo predstavljanje bolida pa da vidimo sta su njemacke, italijanske, francuske I japanske kuhinje spremile za slijedecu sezonu.



    10
    10

    0
  6. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Halo dobrodosao u klub sjedi ugodno se smjesti,
    Pokvarenih motora ima svud zar to nisu lose vijesti….motor dva , pa onda tri i onda promjena slijedi, dobrodosli novi su svi, ajmo sad Mclaren u top tri ??…Dosadnija utrka sezone i ne bas najbolja zavrsnica, ali nema veze…Portal ce nas zabavit zanimljivostima svaki dan, mozda opet bude spektakl kao sto ga je Rosberg napravio prosle godine i onda spremni ulazimo u 2018….Za neke je ovaj razmak izmedu sezona vrlo zanimljiv, a ja cu se potrudit da uzivam i sto prije prode ? Ajmo sad odmor i onda Melbourne



    15
    15

    0
  7. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Ova utrka je u rangu Sochia.. vrlo “pohvalna” činjenica.. jednostavno ne znaš koja je od ove dvije bogataške staze veći SHIT.. i po n-ti put kažem – zadnja utrka treba biti u Brazilu!!! Ovi naftni bogataši imaju samo vatromet u vrijednosti pola našeg BDP-a, i to je to..
    a što se tiče utrke, pamtim samo fight Groznog i Trolla.. i ne znam zašto ste svi toliko protiv Trolla.. pa da ga nema gdje bi drugdje mogli gledati Chloe Stroll :D i zato uživajmo u vožnjama kanadskog majstora još najmanje jednu sezonu.. a tko fućka za Wehrleina kojem je ovo vrlo vjerojatno zadnja F1 utrka u karijeri.. pravda na vrhuncu..



    14
    14

    0
  8. Mclaren
    wilson Prikaži

    Sezona je gotova. E to je najbolji dio ove utrke. Dosadno. Ajde, bilo je par pretjecanja u sredini i pri kraju poretka. Naprijed procesija. I veliki razmaci. Bez obzira na sve, pozitivno iznenađenje sezone Ferrari, negativno Honda i definitivno Stroll. I sada čekanje. I opet nada da će netko ipak sustići Merc.



    8
    8

    0
  9. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    a nista…iz godine u godinu,nova sezona, nova nadanja u naslov…forza seeeeeb, forza ferrari?????



    10
    10

    0
  10. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    Koje utrke ? Tko se utrkivao ?



    1
    1

    0
  11. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    čestike bottasu na pobjedi,nadam se da će dogodine bolje parirati hamu.
    i čestitke renaultu i hulku na 6. mjesu, mada su sjebavli tr koliko god mogu u zadnjim utrkama.
    utrka meni nije bila toliko užasna kako mnogi ovdje komentiraju.
    još par dana testiranja i ćao đaci!



    3
    3

    0
  12. vagabundo Prikaži

    Dvije utrke i dva odustajanja kostala su Vetela naslova ovu godinu. Po mom misljenju nije imao najbolji bolid na gridu, ali bolid dovoljno dobar za naslov. Malim dijelom krivim seprtljavost u Ferariju za gubitak naslova, ali prvenstveno je u pitanju manjak srece. S obzirom na proslu sezonu smatram da je Ferari tim koji je daleko najvise napredovao. Smatram da se trebaju popraviti u nosenju sa pritiskom u pojedinim momentima i to im je mozda i jedina zamjerka za ovu sezonu.



    7
    7

    0
  13. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    nisam gledao 50% utrke,
    ali grosjean i stroll su bili do yaya!!! ona zamjena pa par krugova poslije zamjena+prestizanje, baš zgodno!
    i alonso je massu fino skinuo
    ostalo dosada
    IZNENADILA me konkurentnost renaulta i haasa na utrci kojoj mi se činilo da će FI i Willams sa merc motorima biti superiorni ostatku grida.. može objašnjenje ? :)



    3
    3

    0
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Baš! I ja sam se iznenadio kad sam vidio kako je Hulkenberg prao Force Indije cijelu trku, eto čak je i tih 5 sekundi kazne izbriso odma u prvom stintu, a i Sainz je Ocona stizao, sa 10 sek je došao u priliku za prestizanje, šteta za nemar u boksu.



      2
      2

      0
    • Sebastian Vettel 5
      Schumi Prikaži

      Nema iznenađenja. Ova staza zahtjeva veliku količinu downforcea, a tu je Renault čisto četvrta ekipa, što su do sada pokazali u više navrata. Kao i ovdje. Haas? Grosjean dobar tempo, i malo drugačija taktika. Magnussen dosta lošiji. Sauber je bio brži od njega. Dok se on nije mogao primaknuti Vandoorneu u DRS zonu sve do samog kraja utrke, Pascal je njemu konstantno bio na manje od sekunde. Da ga je uspio prestići vjerovatno bi prestigao i Vandoornea, koji bi trebao biti lakši za obići na pravcu. Meni je iznenađenje da Sauber ima “overtake” tipku na volanu :D



      4
      4

      0
  14. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Staza je dobra, samo treba bolide malo prilagoditi da se mogu bolje pratiti… Nije ni prva ni posljednja staza na kojoj je teško prestizati. Nije ništa ni popularna Spa bolja po tom pitanju. Staza ko staza je ok. Ima svakakvih vrsta zavoja. Samo trebaju izrovati asfalt van granica staze, i popuniti pijeskom ili nečim sličnim što će kažnjavati izlijetanje. A ostalo je do bolida.

    Utrka nije bila dosadna. Problem je u tome što niko ne navija za vozače sa začelja, i tako i ne prati čitav grid nego samo “svoje”. Bilo je zanimljivih dešavanja po čitavoj stazi. Ali neke od tih dešavanja čak ni režisere utrke ne zanimaju. Mislim, kakav je problem pogledati kad je neko nekome u repu i fokusirati se na njega? Ili barem da dobijemo ponovljeni snimak kad se desi neki duel (prestizanje ili barem pokušaj istog).



    6
    6

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.