Renault: Česti problemi s pouzdanošću nisu slučajnost za Toro Rosso

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 6 komentara

Renault vjeruje da visoki postotak tehničkih problema kod pogonske jedinice u Toro Rossu nije slučajnost. Pierre Gasly i Brendon Hartley su već prije ovog vikenda kažnjeni s 10 dodatnih mjesta na startnom poretku zbog uzimanja novog MGU-H elementa, što je osmi ove sezone za njihove bolide.

No, zanimljivo je primijetiti da je Gaslyjeva komponenta otkazala poslušnost već nakon jednog brzog kruga, dok se Hartley zaustavio na izlaznom krugu svog prvog testnog stinta.

Gasly će sad izgubiti još 15 mjesta na gridu zbog zamjene MGU-H i turbopunjača, a još nije jasno koliko će kazne točno dobiti Hartley.

Na VN Meksika prije dva tjedna također nije bilo puno bolje. Gasly je propustio većinu treninga i kvalifikacije, a Hartley je imao probleme u kvalifikacijama i u utrci.

“Nismo sretni zbog te situacije i shvaćamo je vrlo ozbiljno,” rekao je Renaultov Cyril Abiteboul.

“Toro Rosso je u posljednjih nekoliko događaja pretrpio puno više problema nego druge ekipe. Nikad ne postoje slučajnosti u ovom sportu. Malo smo zabrinutosti načinom kako se odnose prema našem motoru u bolidu Toro Rossa, što bi moglo objasniti zašto oni posebno imaju toliko problema.”

Problemi sad dolaze u najgorem mogućem trenutku jer je Toro Rosso samo 5 bodova ispred Renaulta u poretku konstruktora, a 6 ispred Haasa.

Franz Tost vjeruje da oni nisu krivi.

“To je zabrinjavajuće,” rekao je Franz Tost. “Sve je isto u instalaciji, ništa nismo mijenjali od početka godine.”

“Što se tiče Toro Rossa – nema dijelova šasije koji su povezani s MGU-H i da bi mogli nešto uzrokovati.”

“Ne možemo učiniti ništa osim vidjeti koje elemente dobijemo.”

Zanimljivo, Abiteboul kaže da se u Renaultovoj tvornici u Viryju muče s tolikim zahtjevima za novim elementima.

“Nismo pretpostavljali da ćemo imati ove probleme koji se događaju, a onda u nekom trenutku morate upravljati s elementima koje imate.”

“Prošla su samo dva tjedna od Meksika. Poslali smo dijelove natrag u Viry, radili smo tijekom praznika kako bismo otpisali što je moguće više elemenata koji su imali probleme. S logističkim i vremenskim problemima postoji limit koliko možemo napraviti i koliko novih komponenti možemo donijeti.”

“To je lavina koju je teško zaustaviti jednom kad krene.”


Odgovor

6 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    pripreme za hondu u punom jeku… :D



    4
    4

    0
  2. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Pa baš u posljednjih par utrka rekao bi da pouzdanost nije niti u jednoj momčadi koja vozi na vašom motoru nešto posebno. Ricci je u Austinu morao odustati, onda opet u Mexicu, a i oba vaša vozača također u Mexicu, a još sad stalno i torro rosso. Pitanje je na što će to izači s Mclarenom sljedeče godine.



    2
    2

    0
  3. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Kako će Toro Rosso pokvariti motor stavljajući ga u svoju šasiju? hahaha
    Cyril malo priča gluposti, s obzirom na bodovno stanje



    1
    1

    0
  4. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    Ovo je dosta zanimljivo. Toro rosso je objavio dokument u kojem reagira na optuzbe i tvrdi da priznaje kako nije u pitanju slucajnost, ali ne zbog njihovog bolida nego zato što im je Renault blizu u poretku konstruktora. Ted je navodno rekao kako je Renault bijesan i da postoji šansa da ne opskrbljuju Toro rosso s motorima ni do kraja sezone. Bilo na fejsu sky f1.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.