Brendon Hartley osvojio WEC po drugi put u karijeri

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Nakon što je bio uspješan 2015. godine, Brendon Hartley ponovno je osvojio titulu prvaka u natjecanju WEC (World endurance championship). Novozelanđanin nastupa za Porsche već četiri sezone, a na VN SAD-a je debitirao na utrci Formule 1, stoga njegova trkaća sezona nije gotova iako je u svojoj primarnoj kategoriji završio.

Podsjetimo, Mark Webber osvojio je naslov u WEC-u 2015. godine, a upravo je tada njegov timski kolega bio Brendon Hartley. Treći vozač bio je Nijemac Timo Bernhard koji je sada s Hartlyem osvojio također svoju drugu titulu, a timski kolega koji je zamijenio Webbera je Novozelanđanin Earl Bamber. Njih trojica su ove godine ostvarili nevjerojatan uspjeh, budući da su ovog ljeta osvojili 24 sata Le Mansa.

“Zaista smo imali sjajnu godinu”, kaže Hartley. “Uzeti WEC titulu nakon osvajanja 24 sata Le Mansa – trebat će proći neko vrijeme dok sve dođe na svoje. Zadnjih par tjedana sam bio prilično opterećen obavezama, ali ove trenutke s Earlom i Timom neću zaboraviti do kraja života.”

Brendon je na dosadašnje dvije utrke pokazao da može biti konkurentan, no sreća mu je oba puta okrenula leđa pa je njegov bolid više puta bio popravljan nego što je uspio izaći na stazu. Ostaju mu za odraditi još VN Brazila i Abu Dhabija, a nakon toga vjerojatno i trkaće mjesto za 2018.


Odgovor

1 komentar

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    čestitam!
    i dogodine tako! :D



    14
    14

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.