“Fake news”, “insajderske informacije”, loše prognoze – čega smo se naslušali tijekom ove godine

Izdvojeno / Van granica staze

Ante Vetma

Prije 6 godina 4 min 12 komentara

Renault: S našim resursima trebali bi lako pobijediti ekipe poput Haasa ili Force Indije

“Vjerujem da će većina budžeta Force Indije biti potrošeno na izradu novog bolida koji treba udovoljavati novim pravilima. To je nešto što uzimamo u obzir kad vidimo koliko resursa imamo – mi bi trebali lagano pobijediti ekipe poput Haasa ili Force Indije.” – Cyril Abiteboul, Renault, veljača 2017.

  • Dvije utrke prije kraja sezone Renault ima jedan bod više od Haasa, a Force India ima čak 127 bodova više od Renaulta. Štoviše, svaki vozač Force Indije posebno ima uvjerljivo više bodova nego cijeli Renault (Perez 92, Ocon 83, Renault 48).

Ecclestone pokreće novu trkaću seriju

“Kad sam danas pitao jednu važnu osobu iz F1 svijeta o tome što radi gospodin Ecclestone ovih dana, on mi je odgovorio da Ecclestone radi na tome da pokrene novu trkaću seriju. Nije šala.” – Peter Windsor, siječanj 2017.

“Zanimljivo. Također mi je jedan pouzdani izvor rekao da očekuju od Ecclestonea da uzvrati Libertyju svojom novom serijom do 2019. godine.” – Andrew Benson, BBC, siječanj 2017.

Honda bi mogla biti na nivou Mercedesa iz 2016.

“Naravno da planiramo postići vrhunski nivo sa svojom pogonskom jedinicom, a na tom nivou je trenutno Mercedes. Ne znamo koliko su poboljšali svoj motor, ali imam dojam da nismo puno iza njih (u odnosu na start 2016.), a nadam se da ćemo ih uhvatiti do početka sezone.” – Yusuke Hasegawa, veljača 2017.

Alonsovi uvjeti za ostanak u McLarenu

“Ako budemo pobjeđivali u rujnu ili oko tog perioda – odlučit ću da ostajem u McLarenu.” – Fernando Alonso, lipanj 2017.

  • Iako nije ostvario pobjedu, Alonso je potpisao za McLaren obzirom da su odlučili prijeći na Renaultove motore pa se pretpostavlja da je taj potez prevagnuo u Alonsovim dilemama.

Berger vjeruje da je ispred Ferrarija još teža sezona

“Sebastian nije trebao prijeći u Ferrari ako nije mogao izvesti to kao i Michael – povući ključne ljude iz Red Bulla. Ne vjerujem da će biti nekih pozitivnih pomaka u Ferrariju 2017. godine. U tom slučaju će pred Vettelom biti odluka želi li ostati u takvoj ekipi.” – Gerhard Berger, veljača 2017.

  • Ferrari je 2016. imao 367 bodova manje od Mercedesa i završili su na trećem mjestu u poretku konstruktora. Godinu kasnije su preskočili Red Bull i nakon zimskih testiranja pokazali najveći napredak u odnosu na prošlu godinu, a Vettel je potpisao novi višegodišnji ugovor.

Verstappen jednom nogom u Ferrariju

“Verstappen nije sretan u Red Bullu i Ferrari napeto čeka da ga privuku u svoju ekipu iduće sezone (2018). Ne samo da Max nije sretan, nego ni Jos nije sretan također. Nestrpljiv je i trenutno mislim da će otići jer, kao ni mnogi od nas, ne vidi kako bi Red Bull mogao osvojiti naslov prije primjene pravila 2021. godine.” – Ted Kravitz, lipanj 2017.

  • Dok su svi prenosili nagađanja Nizozemskih medija o interesu i predugovorima Mercedesa i Ferrarija, Verstappen je iznenada objavio da je ionako imao ugovor s Red Bullom do kraja 2019., te je potpisao i novo produljenje.

Palmer ostaje do kraja sezone

“Imam još sedam utrka od kraja. Imam ugovor koji vrijedi i bit ću u Renaultu do kraja sezone, dok posljednjeg kruga Abu Dhabija.” – Jolyon Palmer, rujan, 2017.

  • Šuškalo se naveliko da Renault nudi izdašne cifre Palmeru samo da iskoči iz njihovog bolida, ali je Britanac odlučno odbacivao tu opciju i uvjeravao sve da će ostati do kraja sezone kako bi dokazao koliko vrijedi i osigurao si mjesto za iduću godinu. Nedugo nakon toga je objavljeno da će za Renault voziti Hulkenberg i Sainz.

Kakav Di Resta, kakav Kubica…

“Hoće li Massa ostati i dogodine? Moguće. Ali, postoji jedan vozač s aktivnim F1 iskustvom koji bi bio slobodan nakon svih preseljenja – Jolyon Palmer. On je Britanac, što Williams uvijek voli. Očigledno je solidan vozač koji je imao lošu sreću u Renaultu. Sin je bivšeg Williamsovog testnog vozača (pa poznaje prave ljude), a postoje i sponzori koji bi ga slijedili.” – Joe Saward, rujan 2017.

  • Par tjedana nakon ove izjave došle su informacije kako za Williams u slulčaju promjene postoje tri kandidata – Robert Kubica, Paul di Resta i Pascal Wehrlein.

Odgovor

12 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Ahahahahahahahahahahaha
    A ovo je bre top.



    14
    14

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    pohvale za članak!
    u koju kategoriju staviti jordanovu kako mclaren prelazi na mercedes dogodine. pogodio je da raskidaju sa hondom, a falio novog dobavljača. :D



    8
    8

    0
  3. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Čul sam da Rimac traži partnera za benzinski dio motora i ulazak u F1 2021.
    Šasija, elektronika, MGU, kočnice, amortizeri…. su spremni.



    9
    9

    0
  4. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Ovakvih gluposti bi se dalo iskopati koliko želiš (pogotovo iz Honde o njihovim očekivanjima), svaka čast na ideji za članak :D



    6
    6

    0
  5. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Glede Bernija: pogledajte ovaj link
    http://en.f1i.com/images/290473-guess-whos-coming-dinner.html

    Slika je navodno snimljena u Kitzbuehleu ovih dana.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.