Hakkinen iznenađen Alonsovim komentarima o povlačenju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 godina 2 min 2 komentara

Mika Hakkinen

Mika Hakkinen

Mika Hakkinen kaže da je “prilično iznenađen” komentarima koji se ovih dana mogu čuti od Fernanda Alonsa, a vezani su uz povlačenje iz Formule 1. Naime, kada se pridružio ekipi McLarena, Alonso je jasno izjavio da će to biti njegova posljednja stanica u karijeri. Nešto ranije ovog mjesta Španjolac je izjavio:

“Nakon 15 ili 16 ili 17 godina u Formuli 1 – što god da bude bilo – bit će dosta.”

“Počeo sam s McLaren Hondom kada sam imao 3 godine – to je bila replika mog oca; i završit ću s McLaren Hondom, ali ovaj put onom pravom, u Formuli 1. I to će činiti jednu trećinu mog života.”

Njegovi komentari zabrinuli su bivšeg McLarenovog svjetskog prvaka, Miku Hakkinena. Finac, svjetski prvak iz 1998. i 1999., je zabrinut da bi Alonso mogao izgubiti motivaciju ako već sada priča o odlasku u mirovinu.

“U pravu ste, ako počnete pričati o stvarima koje su važnije od pobjeđivanja ili važnije od utrkivanja – onda nešto nije u redu. Nisam pričao osobno s Fernandom o ovoj temi, ali sam bio prilično iznenađen sudeći po onom što se dalo pročitati. Ispred njega je ogroman zadatak s potpuno novom pogonskom jedinicom i trebat će im puno vremena da se vrate na vrh. McLaren ima sjajne resurse, sjajnu ekipu i financije, zbog čega sam siguran da u budućnosti mogu doći do vrhunskih rezultata, ali trebat će puno vremena.”

“Prema tome, u pravu ste, je li Fernando spreman raditi iduće dvije, tri ili čak četiri godine u situaciji kad niste ni blizu pobjeđivanju? To može biti vrlo dosadan proces jer je godina dugačka i puno se putuje po svijetu. Zaista je teško, jako teško. Može li ostati motiviran?”


Odgovor

2 komentara

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Da Alonso, igrao si se replikom McLaren Honde 1984. godine? a MP4/4 iz 1988. je prva McLaren Honda.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.