Alonso i Vandoorne zadovoljni napretkom McLarena

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 3 min 11 komentara

Fernando Alonso je jučer na kvalifikacijama ostvario 9. najbrže vrijeme, te će u utrku krenuti s 8. pozicije zbog kazne za Maxa Verstappena.

“Bili smo donekle zabrinuti uoči dolaska na ovu stazu koliko ćemo biti kompetitivni, ali kad je bolid izišao na stazu odmah je bio prilično dobar. Bili smo u top 10 tijekom svake sesije, što je bilo ugodno iznenađenje. Također, donijeli smo određene nadogradnje koje funkcioniraju dobro.”

“Bolid je bio jako dobar. Uvjeti su bili teški, bilo je vruće i vjetrovito u kvalifikacijama, a razina gripa je bila niža nego što smo očekivali. U takvim uvjetima naš bolid je izuzetno dobar, a naš krug u Q2 je bio jako dobar i prošli smo u posljednju rundu gdje smo ostvarili deveto mjesto.”

Alonso zna da sutra postoji šansa za bodove:

“Startat ćemo s 8. pozicije zbog Verstappenove kazne pa mislim da je to sjajna šansa za osvajanje bodova. Znamo da imamo deficit na pravcima u odnosu na druge ekipe pa ćemo biti u opasnosti u prvom krugu jer smo svi na hrpi, ali nakon toga mislim da ćemo uspjeti otvoriti razmak u brzim zavojima i možda se malo bolje obraniti.”

Vandoorne testirao prednje krilo pa ga premjestili na Alonsov bolid

Stoffel Vandoorne ne može biti toliko sretan ovim kvalifikacijama jer je svoj nastup završio u 2. kvalifikacijskoj rundi.

“Ovaj rezultat je vjerojatno maksimum koji sam mogao očekivati danas. Od drugog slobodnog treninga se nisam osjećao ugodno u bolidu i danas je bilo jako teško.”

Vandoorne je na 1. treningu testirao novo prednje krilo i završio taj trening na 5. mjestu. Nakon toga je krilo premješteno na Alonsov bolid za nastavak vikenda, a Vandoorne se vratio na staru specifikaciju.

“Otkad sam se vratio na staru specifikaciju počeo sam zaostajati i mučio sam se s balansom što se nastavilo i u kvalifikacijama.”

“Nisam pronašao pravi balans kroz zavoje i nismo složili auto kako sam htio. Naravno, obzirom da imam pet mjesta kazne imalo je smisla dati to prednje krilo Fernandu jer on ima veće šanse završiti u bodovima.”

Kao i Alonso, Vandoorne je bio zadovoljan vidjeti jedan McLaren u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi.

“Ohrabrujuće je vidjeti Fernanda u Q3 s novim prednjim krilom jer izgleda kao da je jako dobro. Za utrku ćemo pažljivo analizirati kako se razvijaju stvari, ali mislim da je naš tempo u dužim stintovima malo bolji od kvalifikacijskog. Za nas je jako teško pretjecati, ali pričekat ćemo pa ćemo vidjeti.”


Odgovor

11 komentara

  1. Ferrari
    Ferrari_Sarajevo Prikaži

    Jako mi je zao sto Alonso nije na mjestu Bottasa. Tako bi imali sampionsku cetvorku!



    13
    13

    0
  2. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Pa što nemaju onda dva ta nova prednja krila, nego samoo jedno?



    2
    2

    0
  3. Formula1
    f1zd Prikaži

    Pripazi, na dan utrke u Bakuu na forumu se pričalo da bi bilo super kad bi utrka bila upola dobra kao MotoGP utrka prije istoga dana :D


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    wilson Prikaži

    Vozači hvale napredak McL. Novo prednje krilo je vrlo dobro. No, Stoffel je bocnuo Hondu. Opet. Ne vidi razliku u snazi između verzije 3.7 ili koje već i dugo očekivane 4.0. Razlika u max brzini je 4km/h u korist Stoffela. U odnosu na Merc su sporiji16, odnosno 20 km na mjerenju brzine. I plan Honde je da Alonso završi sezonu s starijom verzijom PU. Ak izdrži još 4 utrke. U što mi je teško povjerovati, bez obzira na poboljšanu pouzdanost. Mislim da svi jedva čekaju završetak sezone i suradnje.



    2
    2

    0
  5. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Honda je u uzlaznoj fazi. Samo je pitanje koliko će uhvatit zamah. Ako uhvate Tori Roso sljeme godine bi mogo bit zanimljiv a Alonso bi se mogo luoat u glavu opet hh



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.