Renault ne strahuje od McLarena

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Osim Red Bullu, Renault će svoje pogonske jedinice sljedeće godine isporučivati još jednoj velikoj ekipi koja bi im mogla zaprijetiti i koja bi ih mogla prestići u konstruktorskom poretku. Radi se o McLarenu koji je nakon tri godine izgubio strpljenje i otkazao suradnju s Hondom. Bez obzira na sve, u Renaultu ne strahuju od svog novog partnera.

Direktor Cyril Abiteboul tvrdi da je to na kraju bilo najbolje za obje strane.

“Bilo je nekih briga pa je bilo važno objasniti svima, uključujući ljudima unutar Enstonea, da se filozofija ne mijenja. Ne okrećemo leđa činjenici da je jedina svrha našeg F1 programa postaviti Renaultovu tvorničku momčad na najvišu razinu.”

“Moramo smisliti strategiju, taktiku, i nije tajna da je to stvorilo više opcija, uključujući Carlosa Sainza koji u suprotnom ne bi bio dostupan.”

“Moja način upravljanja je inkluzivan pa ono što radimo i razloge zašto to radimo nastojim dijeliti s menadžmentom u Enstoneu i Viryju. Sada mislim da svi shvaćaju zašto to radimo, ne bojimo se McLarena.”

“Jer na kraju krajeva, ako se želimo držati plana i ostvariti zacrtane ambicije, moramo biti sposobni pobijediti svakoga.”

Ipak, neki uvjeti su morali biti zadovoljeni kod biranja novog partnera.

“Želimo raditi s momčadima koje su profesionalne, lojalne, imamo dugu vezu s Red Bullom i tu i tamo s Toro Rossom. To je odnos koji je imao svoje uspone i padove, ali funkcionira. Zato nismo toliko željni okončati tu vezu.”

“Na promjenu bismo se jedino odlučili kada to ne bi bilo na račun tehničkog projekta, tako da nismo željeli više od trenutna tri dobavljača. A to smo željeli učiniti samo pod određenim uvjetima, posebice ekonomskim. Također, bilo je potrebno pogodovati određenoj strategiji, pozicionirati Renaultovu tvorničku momčad na najvišu razinu.”

“Kada je sve to bilo svrstano, taj posao je bilo prilično jednostavno sklopiti.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.