Ferrari pojačao odjel kontrole kvalitete

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Nakon tehničkih problema na bolidu Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena tijekom dva posljednja trkaća vikenda, Ferrari je doveo pojačanje u svoj odjel kontrole kvalitete. Momčad je dovela Mariju Mendozu, stručnjakinju za metale i kemikalije, kako bi Ferrariju pomogla podići pouzdanost na prihvatljivu razinu.

Posljednji problem stvorila je svjećica koja košta 59 eura i koja je vodstvo Lewisa Hamilton u odnosu na Sebastiana Vettela povećala na 59 bodova. Zanimljivo je i to da je Mercedes u Japanu također uočio kvar sa svjećicom, ali nakon kvalifikacija, pa su imali dovoljno vremena za njenu zamjenu, a po nekim izvorima radi se o istom dobavljaču kao i u Ferrarijevom slučaju – japanskom NGK čije je sjedište udaljeno samo sat vremena vožnje od Suzuke.

“To je bila tehnička glupost koja je imala utjecaj na bolid koji košta milijune eura”, rekao je tada Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne. “Taj problem smo s vremenom vjerojatno ignorirali jer nikada nije bio od velike važnosti. Sada trebamo obnoviti našu predanost kvaliteti komponenti koje koristimo za Formulu 1. One su na barem tri utrke imale razarajući utjecaj na Scuderijine performanse. Popravit ćemo to.”

Marchionne je Mariju Mendozu promaknuo s drugog odjela unutar matične FIAT-Chrysler grupe, gdje je Španjolka pet godina bila voditelj odjela kontrole kvalitete dobavljača za pogonske sklopove za tržišta Europe, Bliskog istoka i Azije.


Odgovor

2 komentara

  1. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    ocito prekasno



    4
    4

    0
  2. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Ništa momci.
    Krenite stopama Mercedesa.
    Obnovite prijateljstvo s momčadi (kupite ih) pa neka razbijaju bolide Luje i Bottasa
    Nakon toga, sve je moguće.
    Pa i rješavanje naslova prvaka kod naftonosnog glavosječe u abu tabu.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.