Perez se slaže s odlukom momčadi o zadržavanju iza Ocona

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 4 komentara

Force Indijini vozači su osvojili solidnu količinu bodova za svoju momčad koja će i ove godine vrlo vjerojatno osvojiti četvrto mjesto konstruktorskog prvenstva. Ocon i Perez su VN Japana završili na šestom i sedmom mjestu, a kao što bi se moglo i pretpostaviti, sredinom utrke su se još jednom našli jedan blizu drugoga.

Ovaj dvojac je u par navrata ove sezone imao okršaje, a neki od njih su momčad koštali boljeg plasmana u utrkama. Vodstvo tima je nakon toga odlučilo da se Perezu i Oconu u takvim situacijama više neće biti dozvoljeno utrkivati, nego da ispred svega moraju staviti interese momčadi.

Meksikanac je na Suzuki bio iza svog momčadskog kolege te je vjerovao da ima bolji tempo, a ekipu je pitao ima li dozvolu za napad. No, s pit walla je stigao negativan odgovor.

“Osjećao sam da sam bio brži od Estebana u drugom stintu i imao sam priliku za pretjecanje nakon posljednjeg restarta, ali slijedili smo momčadske naputke”, rekao je Perez.

“Znali smo da će to biti slučaj tako da nisam bio iznenađen, a zamjena naših pozicija ne bi donijela razliku kada je riječ o bodovima za momčad, tako da razumijem stav momčadi. Na kraju, Esteban je radio odličan posao tijekom cijelog vikenda.”

Što se tiče same utrke, ona je za vozače indijske momčadi bila relativno lagana.

“Sretan sam zbog ovog odličnog rezultata što je definitivno bio maksimum kojeg smo danas mogli ostvariti. Bila je to relativno lagana utrka, imali smo dobre kvalifikacije i dobar tempo u utrci pa smo puno vremena proveli sami.”

“Zadnje dvije utrke su bile iznimno jake za nas te sam zadovoljan rezultatima koje smo ostvarili.”

Jedna od sljedećih utrka će biti i Perezova domaća, ali Meksikanac je posljednjih tjedana bio dosta okupiran pomoći žrtvama razornog potresa koji je prošlog mjeseca pogodio upravo njegovu zemlju i odnio stotine života.

“Podrška koju je moja država dobila u posljednjih nekoliko tjedana je bila nevjerojatna, te se nadam da možemo nastaviti pomagati, pogotovo dok se pripremamo za utrku u Meksiku kasnije ovog mjeseca.”


Odgovor

4 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Pravo “namjestena” izjava.

    Briga njega za pozicije, bodove i tim. On gleda svoje du#e.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.