Vettel: Moram zaštititi svoju momčad

Vijesti

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

U samo sedam dana razmaka Ferrarijev bolid se iz jednog od najpouzdanijih pretvorio u problematičnog, budući da su u Maleziji imali problema dan prije na jednom bolidu te 20 minuta prije utrke na drugom bolidu. Srećom po Vettela njegov bolid se tada pokvario na vrijeme da bude spreman za utrku u kojoj je došao do četvrtog mjesta i u odnosu na Hamiltona izgubio samo 6 bodova. Danas je sreća i potpuno okrenula leđa njegovoj strani garaže te je kvar na svjećici, jako rijedak za Formulu 1 u ovo vrijeme, napravio preveliku štetu i Vettel je morao odustati nakon samo četiri kruga.

“Normalno je da vozači kritiziraju momčad, posebno ako stvari idu u pogrešnom smjeru ili imamo ovakve situacije u kojima smo isfrustirirani, to je i dio našeg posla, ali sada ih moram zaštititi. Šteta zbog zadnje dvije utrke i svih kvarova, ali postoje takvi periodi, naravno da boli, ali moramo se što prije odmoriti od svega i vratiti na posao. Sezona još nije gotova, i moramo biti spremni voziti punim gasom preostale 4 utrke.”

Vettel ne misli da su njegove šanse za titulu mrtve, iako zaostaje za Hamiltonom 59 bodova. Teoretski Hamilton bi svoju četvrtu titulu u karijeri mogao proslaviti već na VN SAD-a.

“I dalje imamo priliku, očito da stvari više nisu samo u našim rukama i nemamo kontrolu nad njima, ovisimo i od onoga što će se događati u preostalim utrkama. Sve u svemu mislim da smo zajedno na dobrim tračnicama i još uvijek ne odustajemo od nadogradnji i poboljšanja. Dogurali smo dulje nego što je većina mislila da možemo, ali mi se tu nećemo zaustaviti.

“Ima dosta pozitivnih stvari koje smo kao momčad uradili, ali sada ih neću nabrajati, nije dan u kojem gledaš na pozitivne stvari.”


Odgovor

5 komentara

  1. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    pa istina
    to je samo sport
    glavu gore

    realno ferari nam je pruzio puno srece ove godine i bilo ga je divno gledati na celu prvio dio sezone ali trrba biti realan i reci da je merc idalje dominantan i superiroran. znali smo da nece biti lako kad je seb dosao i ovo je samo put prema cilju koji je ralno uspjesan jer se puno dobrog dogodilo sto nismo dozivjeli vec par godina od fer



    8
    8

    0
  2. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    Mislim da bi borbu sa Mercom za titulu do oktobra objerucke prihvatili prije pocetka sezone, tako da glavu gore, strasan napredak u odnosu na proslu godinu i odvozit sportski i borbeno ovih par utrka. uvijek ima slj sezona.



    7
    7

    0
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ako nista drugo po ovom pitanju je bolji od Alonsa. To kazem kao osoba za koju predpostavljate da navijam. Alonso cesto kritizira a Vettel je evo tri godine bez naslova i bilo je tu svega i od losih bolida do kvarova i dalje je decko optimistican i podrzava i brani ekipu. Palac gore zbog toga



    17
    17

    0
  4. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Inace nisam bio navijac Seba dok nije dosao u moj Ferrari. Dok je bio u Redbullu nije mi bio ni blizu omiljenog vozaca ali kad covjek na ovakav nacin smirzje situaciju i nepritisce svoju momcad da su glavni krivci za neuspjeh onda ga mogu okarakterizirat sa samon jednim epitetom: LJUDINA…



    9
    9

    0
  5. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    A najbolje da je neće štit, ugovor iz snova, suvozač po vlastitom izboru, krš u Singapore-u, skretanje u Stroll-a…Čista pristojnost, lijepo je vidjeti da je ima.



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.