Top 5 poteza Vn Bahreina

Izdvojeno / Top liste

Marko Rakić

Prije 9 godina 2 min 3 komentara

GP BAHRAIN F1/2015

5. Izjava Chiristiana Hornera o Renaultovom motoru na Ricciardovom bolidu

Iako su Renault i Red Bull “sklopili” primirje, izgleda da Christian Horner nije mogao izdržati, a da se barem ne našali na račun svoje momčadi. Nakon što je Ricciardov motor otkazao poslušnost par stotina metara prije cilja, Horner je rekao: “Motor je očito htio proslaviti kraj utrke s vatrometom. No, u budućnosti će poslužiti kao stolić za kavu.”

4. Puuuno iskri

Ok, ovo nije potez, ali je bilo odlično vidjeti neke kadrove iz 80-ih i 90-ih koje su fanovi toliko puno prizivali. U Bahreinu smo, pod svjetlima reflektora, dobili pravi mali spektakl.

hami-_800x534    Raikkonen-Maldonado_800x533

3. Natjecateljski raspoložen Rosberg

Nakon prosipanja nekoliko bisera na konferenciji poslije Vn Kine, Rosbergu nije preostalo ništa drugo nego se boriti na stazi i pokazati vozačko znanje. To je i napravio, vozio je borbenije, vidjelo se da je željan boljeg rezultata. No, opet nije uspio ugroziti Hamiltona koji je i ovog puta bio izvan domašaja. Neposlušni brake by wire je pred kraj utrke zeznuo Nijemca, pa je tako prepustio mjesto Raikkonenu, a za koje bi borba bila vrlo vjerojatno do kraja utrke.

2. Prizemnost u ekipi Williamsa

Iako je Valtteri Bottas u Bahreinu zadržao Sebastiana Vettela, koji se nalazio u bržem bolidu, ekipa iz Williamsa se nije htjela zanositi takvim rezultatom. Svjesni su da puno zaostaju za Ferrarijem, te su izjavili kako je borba za treće mjesto u konstruktorskom poretku realan doseg. Palac gore za britansku ekipu.

1. Strateške odluke u Ferrariju

Procvala ekipa iz Maranella je oduševila gotovo sve F1 fanove za ovu sezonu. Potpuno nova momčad koja donosi odlične i mudre odluke, te vozači koji će to prenijeti na stazu. Iznimka nije bio ni Bahrein, gdje je pitwall talijanske momčadi donio par izvrsnih odluka. Prvo su dva puta skočili ispred Rosberga s Vettelom (pomoću undercuta), da bi za Kimija odradili izvrsnu taktiku s kojom je na kraju utrke poletio. Neki kažu zašto ga nisu pozvali ranije u boks, vjerojatno bi prestigao Hamiltona. Da, možda se čini kao dobra ideja, ali pitanje je u kakvom bi stanju bile gume. Nama iz stolice je lako reći, ali njima na “barskoj stolici” to nije ni malo jednostavno.


Odgovor

3 komentara

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Predobra izjava Hornera, baš me lijepo nasmijao. Ali, čiji god navijač bili, morati biti oduševljeni ovim Ferrarijem. Stvarno su napravili jebački napredak.


    0
    0

    0
  2. Bernie Ecclestone
    Ferrari1345 Prikaži

    Neznam kako drugima, al po meni moment bi bio bolja rijec nego potez. Potez je po meni neko pretjecanje, neka kratka akcija. Oko 70% cega napisete ja osobno nebi ni nazvao potezima. Puno stranica, pritom mislim na strance koristi rijec moment (top 5 moments from Bahrain GP). Sad il se pravite englezi ili prevediti na ljepi nasi “trenutaka”.
    Naravno moje misljenje marko ;)


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.