Gasly bi u Maleziji mogao zamijeniti Kvjata

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Iako se činilo da bi Pierre Gasly u Toro Rossu mogao mijenjati Carlosa Sainza koji bi od Malezije nastupao za Renault, čini se da je praktički sigurno da mladi Španjolac prije 2018. neće stići u Enstone. Ali bez obzira na to, mjesto u Toro Rossu bi mogao dobiti Gasly, i to na račun Daniila Kvjata. Tvrdnja je to nekoliko izvora, a vijest prenosi Autosport i njihova sestrinska publikacija Motorsport.

Službene potvrde još nema, ali čini se da su Red Bullovi šefovi odlučili testirati Gaslyja kako bi vidjeli zaslužuje li on trkaće mjesto u 2018.

Budući da je Jolyon Palmer odbio napustiti Renault prije kraja sezone i da je na prošloj utrci osvojio solidnu količinu bodova za svoju ekipu, a da Sainz radi fenomenalan posao i drži Toro Rosso u borbi za peto mjesto konstruktorskog poretka, nogu bi tako mogao dobiti Kvjat koji je osvojio samo 4 boda od Toro Rossova 52. Budući da je Toro Rosso u Singapuru zaradio 12 bodova zahvaljujući Sainzu, momčad iz Faenze sada ima samo 7 bodova manje od Williamsa pa je mladi Španjolac ove sezone itekako bitan Tostu i njegovoj momčadi.

Izvori ne govore koliko dugo će Gasly biti u Kvjatovom sjedalu, osim da bi trebao odraditi VN Malezije i VN Japana, ali da neće voziti na VN SAD-a jer 21-godišnji Francuz tog vikenda nastupa u japanskoj Super Formuli. Tada bi u bolid ponovno mogao uskočiti Kvjat, a za posljednje tri utrke prvenstva situacija nije poznata.

Pierre Gasly je prošlogodišnji pobjednik GP2 serije, a trenutno drži drugo mjesto prvenstva japanske Super Formule.


Odgovor

3 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Kvyat je jako dobar u kvalifikacijama, ali uprska u prvom zavoju ili tijekom trke…



    4
    4

    0
  2. Max Verstappen
    DaveGilmour Prikaži

    Službene potvrde još nema, ali čini se da su Red Bullovi šefovi odlučili testirati Gaslyja kako bi vidjeli zaslužuje li on trkaće mjesto u 2018.

    Toro Rosso baš i nema pregršt opcija za sljedeću sezonu, u bolidima će se sigurno naći Kvyat i Gasly bez obzira odvozi li Gasly dobro ili loše u Maleziji i Suzuki. Mislim da je jedini smisao ove dvije utrke da u Toro Rossu odrede tko će Sainzu praviti društvo u zadnje tri utrke ove sezone, Gasly ili Kvyat. Po onome što je Kvyat pokazao ove sezone u F1, a Gasly u Super Formuli očekujem da će Gasly odvoziti i utrke u Meksiku, Brazilu i Abu Dhabiu.



    3
    3

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    bilo je i vrijeme.
    nažalost, i ja mislim da kvjat ostaje dogodiine u tr.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.