Palmer: Razumljivo je zašto me Renault nije htio za iduću sezonu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 10 komentara

Jolyon Palmer kaže da razumije zašto ga Renault nije htio zadržati za iduću sezonu, obzirom na način kako mu se odvila trenutna sezona. U preostalih šest utrka stoga želi voziti za svoju budućnost.

Britanac je u Singapuru i službeno dobio informaciju kako će ga iduće godine zamijeniti Carlos Sainz, a budući da Nico Hulkenberg već ima zagarantirano mjesto – Palmer ostaje bez ekipe.

Iako vjeruje da će se njegove performanse poboljšati u posljednjoj trećini sezone, svjestan je kako su njegovi prvi bodovi došli tek na prošloj utrci i to je sasvim opravdan razlog za Renault da mu pokaže izlazna vrata.

“Imam bolid koji je sposoban za osvajanje bodova i fokusiran sam na odrađivanju posla na najbolji mogući način,” rekao je Palmer.

“Volio bih da me je ekipa zadržala za iduću sezonu, ali s obzirom na to kako su mi se sezona odvijala – sasvim mi je razumljivo zašto to nisu učinili.”

“Želim otići s ponosom i dokazati da mogu odraditi posao. Na kraju krajeva – odluka je donesena i sad imam šest utrka da pokažem što mogu i za to imam potrebne alate.”

Nakon šestog mjesta u Singapuru Palmer želi dobre bodove i u nastavku Azijskog dijela sezone. Renault, po njegovom mišljenju, ima četvrti najbolji bolid.

“Idućih par utrka trebalo bi nam odgovarati čak i više od Singapura. Uzbuđen sam zbog brzine koju imamo u bolidu i drago mi je da se mogu utrkivati u bolidu za kojeg mislim da je četvrti najbolji na gridu. Kad otiđemo na idućih par staza – ima puno ohrabrujućih znakova. Nisam zabrinut za iduću sezonu.”


Odgovor

10 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Čini se kao netko tko nema veliki ego, što je vrlo rijetko za vozača F1… možda je čak i to razlog lošim rezultatima. Jbg, ovo mu je druga sezona i trebao je već nešto pokazati, nažalost nije, ali zaista mislim da je mogao puno bolje i da nije tako loš vozač kao što se misli. U svakom slučaju drži se zaista profesionalno za nekoga tko je dobio nogu od svog tima na pomalo šugav način. Da ga je Renault odkantao saznao je preko članka na portalu, a on još uvijek ništa loše nije rekao za Renault, već je ostao pozitivan i fokusiran na ostatak sezone. Palmere sretno, možda izboriš mjesto u nekoj drugoj ekipi, pokaži nešto u ovih 6 utrka.



    12
    12

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Sjecam ga se iz Australije 2016…Tad sam prvi i zadnji put vidio borbenog Palmera…Madarsku je usro s onim okretom par krugova prije kraja i eto u Maleziji (ako se ne varam) nakon krsa i loma dosao do prvih bodova…Sad ga eto u Singapuru opet kao onda, ali malo prekasno.Leclerc i Giovinazzi cekaju na mjesta u Sauberu, Wehrlein bi mogao umjesto Masse uskocit u Williams, a Palmer i Ericsson lagano pedala iz f1…Okrutan sport, tu ili iskoristi priliku odma ili si vani, treceg nema.



    3
    3

    0
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Pascal ne moze u Williams..



      2
      2

      0
      • Marlboro
        McKruno Donator Prikaži

        Da, nema dosta godina.



        5
        5

        0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Eh da zaboravio sam i na to da imaju dobne granice, ali kako god bilo i on i Ericsson i Palmer su sad u jako rizicnoj situaciji. Po mojem misljenju najveci bi gubitak bio ako Wehrlein ode jer decko stvarno vozi super



        2
        2

        0
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Nekak mi se cini da Pascal najvise visi .. Drag mi je otprilike koliko i Max ali dobro vozi..



        1
        1

        0
      • Max Verstappen
        DaveGilmour Prikaži

        @Crash
        Mene je Wehrlein razočarao ove sezone. Moram priznati da ne obraćam puno pažnje na Sauberov dvojac ove godine jer su toliko sporiji od svih ostalih da ponekad zaboravim da uopće voze u utrci, ali iz onoga što sam ih popratio mi se ne čini da je Pascal toliko bolji od Ericssona s kojim se svi sprdamo. Treba uzeti u obzir da je Ericssonu ovo već četvrta sezona u F1 (nevjerojatno da mu je netko dozvolio da vozi četiri godine u F1 :prcnjau: ), no unatoč tome sam očekivao da će ga Wehrlein pojesti za doručak što baš i nije slučaj. Nekako su mi njih dvojica preblizu po performansama ove sezone pa polako počinjem sumnjati u Pascalove mogućnosti.



        1
        1

        0
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Malo su čudni ti rezultati u Sauberu. I ove i prošle godine. Pretprošle godine Nasr je bio puno bolji od Ericssona. Da bi prošle godine bili tu negdje. Samo je srećom Nasr uzeo jedine bodove, a inače su bili blizu.
        Ove godine, na početku je Wehrlein odmah pokazao o kakvom se vozaču radi. Dobijao je Ericssona preko sekunde u kvalifikacijama, i redovno ulazio u Q2 i konkurirao za bodove. Sve do odlaska Monishe iz ekipe, navodno zbog favoriziranja Ericssona. Mislim da se to nakon njenog odlaska jasno vidi. Sauber je odjednom pao daleko iza ostalih, a Ericcson je odjednom na Pascalovom nivou. Da ga Pascal dobija razlikom kakvom ga je dobijao na početku sezone, mogao bi i sada da dobije ponekoga od ostalih ekipa. Malo mi nevjerovatno izgleda da su odjednom toliko pali, a donosili su dosta nadogradnji. A sa tim padom se podudarila i “odlična” forma glavnog sponzora ekipe, Ericssona.

        Kad smo kod forme Saubera, u zadnje vrijeme je primjetno da je Williams uvijek predzadnja ekipa. Jedva da su brži od Saubera. Čini mi se da bi ih i Sauber lagano sredio da imaju Mercedesov motor. Tako da mislim da Williams trenutno ima najgori bolid. Samo ih motor spašava.



        3
        3

        0
  3. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    I ovdje je čisto srećom došao do bodova. Završio 6-ti od 12. S tim da je hrpu vozača odustalo upravo ispred njega, a ne iza. Vettel, Kimi, Max, Alonso, Hulk. Tako da nije uradio ništa posebno za osvajanje prvih bodova ove sezone. Samo splet sretnih okolnosti. Doduše imao je na početku ono prestizanje Bottasa, dok su još wet gume bolje funkcionisale od intera. Jedino vrijedno pomena. Ali opet bi bilo nedovoljno za bodove bez svih tih odustajanja.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.