Alonso: Postolje je bilo garantirano

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Fernando Alonso je na današnjoj VN Singapura imao jako dobar start s osme pozicije na gridu, ali veselje je bilo kratkog vijeka jer je ubrzo postao žrtvom incidenta u koji su bili uključeni Ferrarijevi vozači i Max Verstappen. Španjolac je ipak uspio nastaviti u idućih nekoliko krugova, ali je naposljetku morao odustati zbog prevelike štete na svom McLarenu.

Fernando smatra da je postolje bilo garantirano ako se u obzir uzmu njegov start i odustajanja vozača s vrha.

“Bolid je bio potpuno uništen s lijeve strane, bilo je gotovo čudo što smo mogli nastaviti nakon tog udarca. Na kraju smo morali odustati, što je šteta jer smo imali velike nade za ovu utrku. Mislim da bismo sada čak vodili jer je Hamilton bio iza mene u prvom zavoju, pa ako on vodi sada, to znači da bismo mi vodili”, rekao je Alonso za vrijeme utrke.

“Ponekad stvari funkcioniraju, a ponekad ne. Kada startamo zadnji zbog kazni ili promjene motora, obično 20 bolida završi. Sada smo dobri ovdje i uzevši u obzir kišu, mislim da je postolje bilo garantirano, ili bismo se možda čak borili za pobjedu – svašta se dogodilo.”

“Ovo boli jer postolje je uvijek postolje, ali kada na startu svi dođemo u prvi zavoj i kada ste izvana, ako jedan vozač ode široko, pogodi vas.”

“Kao što sam rekao, kada su startovi tako bliski, ovakve stvari se obično događaju pa ćemo pokušati pronaći drugu priliku u Maleziji.”

Timski kolega Stoffel Vandoorne je utrku završio na sedmom mjestu, što je njegov najbolji rezultat u Formuli 1.


Odgovor

3 komentara

  1. Honda
    I2oni Prikaži

    sjooo
    ne kaki alonso svega ti



    3
    3

    0
  2. zigorec Prikaži

    Koliko se sjećam, a dobro se sjećam, Alonso je prilikom odlaska iz Ferrarija izvalio da odlazi jer ga ne interesiraju druga i treća mjesta. Može se reći da je promijenio mišljenje ili da računa kako su ljubitelji formule zaboravili što je rekao pred koju godinicu. Vjerojatno bi pobijedio da je vozio najbolje u životu, ali za čudo, ovaj puta nije bila takva vožnja.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.