Prijenos Formule 1 se djelomično vraća na besplatne kanale u Francuskoj

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Upravo je objavljena vijest kako je potpisan trogodišnji ugovor između Formule 1 i francuske televizije TF1 po kojem će Francuzi 4 utrke po sezoni gledati na besplatnom kanalu.

Prošlih pet godina ekskluzivno pravo prijenosa je u Francuskoj držao Canal+ koji se mogao gledati samo pod pretplatom, a ovaj korak smatra se kao namjera Liberty Medije da bolje balansira besplatne i plaćene televizijske kanale.

Chase Carey je nedavno rekao da su razmatrali posljedice potencijalnog omogućavanja da se prošire prijenosi na besplatnim kanalima nauštrb plaćenih, a ovo je prva vijest da je to razmatranje urodilo plodom.

“Uzet ćemo jako analitičan pristup pitanju procjene omjera između dostupnosti s jedne strane i prihoda s druge strane,” rekao je Carey.

“Mislim da je istina kako će s vremenom to naginjati na stranu plaćenih kanala, ali želimo osigurati zadržavanje široke dostupnosti.”

Treba napomenuti da se ovaj besplatan prijenos na TF1 odnosi samo na 4 utrke, od kojih će tu sigurno biti uključena VN Francuske, kao i VN Monaka. Što se tiče ostatka kalendara – besplatno će se moći gledati kratki sažetci. Također je zanimljivo da prema francuskom zakonu njihovi se veliki sportski događaji moraju prenositi na besplatnoj televiziji, a u tu kategoriju definitivno upada utrka u Francuskoj koja je od iduće godine ponovo u kalendaru.


Odgovor

3 komentara

  1. Michael Schumacher
    izbrisano Prikaži

    Kad će to na HTV ponovo?


    0
    0

    0
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      I da im ponude po nekoj niskoj cijeni vjerujem da bi radije uzeli najnoviju sezonu indijske/turske/meksičke serije..



      3
      3

      0
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      Ta televizija više ne postoji.
      Ostalo je samo ime HTV ( staro ime RTZ) nekada velike i ugledne tv kuće s hrpom Europskih nagrada za kvalitetu programa i emisija.
      F1 je vrhunac tehnologije i pameti. Zato je obavezno išla na tv-u koji da se razumijemo nije besplatan. Svi ga plaćamo.
      Koliko je djece baš zbog F1 odlučilo proširiti svoje znanje visokim školovanjem?………….a koliko domaćim nogometom ili ma ne mogu dalje off topic, a i muka mi je.



      6
      5

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.