Ecclestone: McLaren neće biti sretniji s Renaultom

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 1 min 16 komentara

Bivši gazda Formule 1, 86-godišnji Britanac Bernie Ecclestone, smatra da McLaren neće imati ništa bolje rezultate sa svojim novim dobavljačem motora, čija se potvrda očekuje ovih dana. Radi se o francuskom Renaultu, a ugovor bi trebao trajati do kraja 2020. godine. Mišljenja su na ovu objavu podijeljena, o čemu svjedoči i komentar donedavnog šefa oktanskog cirkusa:

“Dogovor s Renaultom je pao. Alonsov ostanak je odlična vijest. Međutim, ne vidim razlog zašto će McLaren biti išta sretniji s Renaultom nego s Hondom. Nije bila Hondina krivica to što stvari nisu funkcionirale, već McLarenova. Svakog dana su se svađali oko svega umjesto da su radili s njima, što je bilo pomalo glupo.”


Odgovor

16 komentara

  1. Ferrari
    KrBoy93 Donator Prikaži

    djedica opet laprda gluposti…



    6
    6

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Ili Bernie nesto zna ili je on pomalo glup..mozda su godine ipak malo nagrizle mozdane vijuge.



    5
    5

    0
  3. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Tvoje vrijeme je proslo i ne bandaj gluposti nepotrebno.



    1
    1

    0
  4. Mclaren
    wilson Prikaži

    Obožavam kad Gandalf priča. Pametan je on čovjek, to nije sporno, ali njegovo vrijeme je davno prošlo. Sa F1 je napravio sjajan posao,to nitko ne može osporiti ali,brate mili, dosta je. Uživaj u životu. Ako su i napravili pogrešku promjenom partnera,hebi ga….napravili su. Možda i ne.



    5
    5

    0
  5. Davor7 Prikaži

    Ja isto mislim da je bilo tako jer ova postava McLarena nema nikakvih dodirnih tocaka sa dolaskom Honde vec je to bila izricita zelja Ronda Dennisa i Martina Whitmarsha koji je tada bio sef ekipe. Koliko odgovornosti snosi Honda toliko sigurno snosi i sam McLaren koji im nije znao pomoci,a ni nametnuti neka pravila igre kao stariji partner sto je morao. Ne znam sta misle da ce dobiti sa Renaultom, ali ocito u McLarenu smatraju da mogu napraviti bolji aerodinamicki paket od Adriana Neweya sto im bas nije polazilo prije za rukom dok su imali Mercedesove motore. Ono sto je najbitnije je to da sad vise nece imati opravdanja za podbacaj, ako se on slucajno dogodi letit ce glave na sve strane u McLarenu. Ja i dalje smatram da se moraju rijesiti Boulliera koji je po meni jedan od najslabijih sefova momcadi na gridu



    7
    7

    0
  6. Rover
    zjurina Prikaži

    Lol… & sad za/pred “rastanak” Fernando napravi tri podija ….=naučna fantastika, al bilo bi zabavno hahaha…



    4
    4

    0
  7. Monisha Kaltenborn
    Faststone Prikaži

    Slažem se sa starim. McKvaren uvijek za svoje greške optužuje druge. Prava je istina da njihov bolid ima relativno solidnu šasiju, ali i vrlo nepouzdane komponente. Prije svega imaju odron od mjenjača, što svakako nije krivica Honde.



    7
    7

    0
    • Mclaren
      wilson Prikaži

      A koji bi razlozi kvara mogli biti? Recimo, okretni moment, odnosno krivulja istog. Ne branim McL, naprotiv, samo kažem da nije nemoguće da je i dio problema vezan uz motor. Ako jedno s drugim ne harmonira….Činjenica je da je suradnja McL i Honde bila teška. Ponekad sam stekao dojam da rade jedni protiv drugih i rezultati su takvi kakvi su.


      0
      0

      0
  8. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Ako je to istina, da je suradnja bila zapravo nesuradnja,
    što mi je pomalo nevjerojatno kod takvih velikih momčadi i kompanija
    i još s uloženom toliko velikom lovom da je i za njih, recimo Hondu to velika stavka. onda ok.
    Šanse su loše zbog lošeg ponašanja.
    Ali čudno mi je to.

    Uostalom,
    RB i MCL će imati iste motore.
    Eh, sada.
    Koliko iste?
    Osim što ne znamo stavke ugovora,
    Renault je ipak osim po svojim, prvenstveno po RB-ovim željama slagao motor.
    McL je po tom pitanju u startu hendikepiran, pa makar im davali u
    miligram, iste motore.



    6
    6

    0
    • Davor7 Prikaži

      Po kakvim zeljama je Renault slagao motore Red Bullu,odakle ti to molim te lijepo ? Renault ima svoj razvojni tim koji je potpuno odvojen od Red Bulla i daju im gotov proizvod i onda Red Bull slaze sasiju po njemu. Naravno to ne ide tako grubo kako sam ja sad opisao vec malo drugacije. Vec sada Red Bull slaze bolid za sljedecu sezonu i to samo po nacrtima motora iz Renaulta jer jos rade na njemu,ali mjere motora i njegovi dijelovi su vec u Red Bullu koji jos nema taj motor vec samo njegove skice. Naravno ono sto se radi jos u samom motoru kako bi se poboljsala snaga je potpuno na Renaultu i Red Bull nema cak niti tim koji bi se bavio time jer su kao i McLaren potpuno trkaca ekipa samo je razlika u tome sto se McLaren bavi i cestovnim vozilima pa imaju inzinjere u maticnoj firmi koji mogu pogledati te specifikacije no nemaju nikakvu mogucnost odluke na njihov razvoj. Gdje si nasao taj ugovor da Red Bull ima neke zelje i da u Renaultu rade po njima ? Jedina zelja koju mogu imati je snaga motora i koliko konjskih snaga zele, ali niti jedan ugovor im ne moze omogucit ostvarivanje toga jer Renault tako nesto ne bi nikad ni potpisao posto bi u slucaju prevelikih zelja Red Bulla i nemogucnosti ispostivanja toga morali placati bonuse



      1
      1

      0
      • Nigel Mansell
        pero Prikaži

        Misliš da RB nema (inženjerski) kontakt sa Renaultom?
        OK, onda za razliku od McL dobrom suradnjom i treniranjem, između ostaloga i svojih mehaničara na Renaultovom motoru zadnjih sezona, RB bar u tim stavkama ima prednost
        u startu slijedeće sezone nad McL.
        Evo, minimalistički rečeno.



        1
        1

        0
      • Renault
        Vedran Kristić Prikaži

        Pero, mislim da je početkom ove sezone Renault rekao da više nemaju nikakvih kontakata s Red Bullom i da apsolutno sve rade po svojim željama, a da se ostali moraju prilagoditi. Jedino što su svoj motor homologirali za dva različita dobavljača goriva i maziva, s obzirom na to da Renault koristi Castrolove proizvode (poput McLarena), a Red Bull Mobil 1.


        0
        0

        0
  9. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ajde, i jedna pametna od malog, sijedog…… punog k’o brod………. :)



    4
    4

    0
  10. Williams
    nigel7 Prikaži

    točno oni su sami krivi čim su prekinuli suradnju s mercedesom


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.