McLaren još uvijek ne zna hoće li Vandoorne biti kažnjen u Singapuru

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Marina Bay Street Circuit bi barem na papiru trebao odgovarati McLarenu i njihovom MCL32, no šanse bi im uvelike mogla pokvariti FIA-ina odluka o kažnjavanju Stoffela Vandoornea. Naime, Belgijac je na prošloj utrci odustao zbog kvara MGU-K, a Honda još uvijek nije potvrdila može li se on popraviti ili će Stoffel jednostavno trebati novu komponentu, što bi značilo pet mjesta kazne na gridu.

“U Singapuru imamo jednu od najboljih šansi kada govorimo o usklađivanju našeg paketa s karakteristikama ove ulične staze”, rekao je McLarenov trkaći direktor Eric Boullier. “Naporno smo radili kako bismo pokušali izbjeći bilo kakve kazne koje bi ovdje mogle zaustaviti naš napredak, te se nadamo da nakon Stoffelovog odustajanja u Monzi nećemo morati koristiti novi element pogonske jedinice, iako to tek treba biti službeno potvrđeno.”

Francuz se zatim osvrnuo i na samu stazu i McLarenove ambicije.

“Druga najbolja nakon Budimpešte”, odgovorio je Boullier na pitanje kako će staza odgovarati McLarenovom bolidu. “U Singapuru bi cilj trebala biti oba bolida u Q3.”

Kada je riječ o utrci pored glavnog grada Mađarske, McLaren je tamo zabilježio uvjerljivo najbolji rezultat ove sezone. Fernando Alonso je utrku završio na šestom, a Stoffel Vandoorne na 10. mjestu, čime je britanska momčad osvojila devet od ovogodišnjih 11 bodova.


Odgovor

3 komentara

  1. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Pitanje je i ako promjene tu komponentu dali će uopče taj motor izdržati cijjelu utrku, jer kod Honde je sigurno jedino da ništa nije sigurno.



    8
    8

    0
  2. Mclaren
    wilson Prikaži

    Na kvarove su već navikli. Mi isto. Kakva li je atmosfera u momčadi nakon tolikih kvarova, vjerojatnom prelasku na Renaultove motore, nedostatku povjerenja? Završetak sezone je tako blizu a opet jako daleko.



    1
    1

    0
  3. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Ja sam uvjeren da ce fernando do pola utrke pokazat da je i dalje vozacina i onda ce honda vrisnut



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.