DE
GB

McLaren još uvijek ne zna hoće li Vandoorne biti kažnjen u Singapuru

Marina Bay Street Circuit bi barem na papiru trebao odgovarati McLarenu i njihovom MCL32, no šanse bi im uvelike mogla pokvariti FIA-ina odluka o kažnjavanju Stoffela Vandoornea. Naime, Belgijac je na prošloj utrci odustao zbog kvara MGU-K, a Honda još uvijek nije potvrdila može li se on popraviti ili će Stoffel jednostavno trebati novu komponentu, što bi značilo pet mjesta kazne na gridu.

“U Singapuru imamo jednu od najboljih šansi kada govorimo o usklađivanju našeg paketa s karakteristikama ove ulične staze”, rekao je McLarenov trkaći direktor Eric Boullier. “Naporno smo radili kako bismo pokušali izbjeći bilo kakve kazne koje bi ovdje mogle zaustaviti naš napredak, te se nadamo da nakon Stoffelovog odustajanja u Monzi nećemo morati koristiti novi element pogonske jedinice, iako to tek treba biti službeno potvrđeno.”

Francuz se zatim osvrnuo i na samu stazu i McLarenove ambicije.

“Druga najbolja nakon Budimpešte”, odgovorio je Boullier na pitanje kako će staza odgovarati McLarenovom bolidu. “U Singapuru bi cilj trebala biti oba bolida u Q3.”

Kada je riječ o utrci pored glavnog grada Mađarske, McLaren je tamo zabilježio uvjerljivo najbolji rezultat ove sezone. Fernando Alonso je utrku završio na šestom, a Stoffel Vandoorne na 10. mjestu, čime je britanska momčad osvojila devet od ovogodišnjih 11 bodova.

Komentiraj

3 komentara

 1. Markozaja Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Ja sam uvjeren da ce fernando do pola utrke pokazat da je i dalje vozacina i onda ce honda vrisnut

  3  0
 2. wilson Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Na kvarove su već navikli. Mi isto. Kakva li je atmosfera u momčadi nakon tolikih kvarova, vjerojatnom prelasku na Renaultove motore, nedostatku povjerenja? Završetak sezone je tako blizu a opet jako daleko.

  1  0
 3. hrcfaca Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Pitanje je i ako promjene tu komponentu dali će uopče taj motor izdržati cijjelu utrku, jer kod Honde je sigurno jedino da ništa nije sigurno.

  8  0
Povratak na vrh

Anketa

Čini li Red Bull dobar potez prelaskom na Hondu?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu: