Antonio Giovinazzi vozit će Haas na prvom slobodnom treningu za VN Singapura

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 2 komentara

Rezervni vozač Haasa, Antonio Giovinazzi, vozit će na prvom slobodnom treningu na sljedećoj prvenstvenoj utrci, VN Singapura. Talijan je ove godine odvozio dvije utrke za Sauber kada je mijenjao ozlijeđenog Pascala Wehrleina. Pokazao je dobru formu, no dojam je djelomično uništio izlijetanjem na istom mjestu dva puta, uslijed čega je morao odustati.

U Haasu su obećali da će Antonio odvoziti nekoliko slobodnih treninga ove godine, pa se sada to nastavlja nakon što je sudjelovao na otvaranju grand prix vikenda u Velikoj Britaniji. Zamjenit će Kevina Magnussena (kojem to nije dobro sjelo), a isto će učiniti i u Maleziji, Brazilu te Abu Dhabiju, dok će Grosjean prepustiti mjesto jedino na VN meksika. Razlog tomu je klauzula u Grosjeanovom ugovoru koja spriječava da mu momčad uskraćuje puno slobodnih treninga kao što je bio slučaj 2015. Tada je Grosjean prepustio mjesto Palmeru na gotovo pola sezonskih utrka.


Odgovor

2 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    U kojoj kategoriji on vozi inace?


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Ove godine nigdje, što je po meni velika greška. Po mom mišljenju bi mu bilo bolje da je nastavio i ove sezone u GP2/F2 jer ovako pada u sjenu Charlesa Leclerca koji bi prije mogao dobiti mjesto u F1 nego Giovinazzi. Jest da je Ferrarijev treći vozač, ali čini mi se da su mu šanse za F1 dosta pale, pogotovo nakon što je Haas odlučio zadržati Grosjeana i Magnussena.



      7
      7

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.