Vettel o rivalstvu s Webberom: Danas se smijemo tome

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Sebastian Vettel i Mark Webber imali su poprilično intenzivno i burno partnerstvo u Red Bullu, koje je trajalo od 2009. do 2013. godine. U svih pet godina Vettel je izašao kao pobjednik te je osvojio četiri naslova prvaka, dok se Webber morao zadovoljiti s dva treća mjesta na kraju sezona (2010. i 2013.). Unatoč borbama, svađama i sudarima, njih dvojica danas imaju veoma dobar odnos, što se može vidjeti s obje strane. Vettel kaže da se danas smiju kada se sjete svojih trenutaka na stazi.

“Mislim da uvijek možete razgovarati. Budimo realni, na stazi nekad ne ide kako je zamišljeno zbog raznih okolnosti. Zaista mislim da niti jedan vozač nema loše namjere prema svom timskom kolegi ili nekom drugom vozaču, ali dvoboj između timskih kolega je prilično intenzivan. Borite se u istom autu i naravno da želite biti ispred. Tim zaista ne vodi brigu o tome koji je vozač, oni gledaju svoje bolide na stazi. U autu morate biti sebični, ali morate misliti na tim.”

“Ako sada pogledamo kako stvari stoje, onda mogu reći da imam poprilično dobar odnos s Markom. Prije smo o nekim stvarima pričali prilično oprezno, a danas se smijemo tome. Naravno da svatko od nas ima drugačiji pogled na pojedinu situaciju i da sada drugačije gledamo na to, no to je normalno kada prođe neko vrijeme.”


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    “After his Spain and Monaco wins in 2010, news reports came out that Vettel had a cracked chassis and that’s why he was having trouble matching Mark. Mark says in his book that Horner told him there was nothing wrong with Seb’s chassis, they just told Vettel something was wrong to give him some confidence back. Webber then went on to win Silverstone with Vettel’s ‘supposedly cracked’ chassis.”

    Jedna od zanimljivijih informacija iz Webberove knjige.



    11
    11

    0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      “I can say with absolute honesty that he is a better all-round F1 driver than I ever was,” writes Webber.

      “Seb was just as much a pawn in the game as I had been, and the pressure on him to deliver must have been intense”



      7
      7

      0
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Boga mi ne znam jel se on bas smije…



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.