Mercedesovi vozači s poboljšanim motorima u Belgiji

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Sukladno ranijim najavama, Mercedes je za trkaći vikend na Spa-Francorchampsu odlučio u opticaj pustiti najnoviju inačicu svog motora, i to za oba svoja vozača. Poboljšani motor je posljednji dozvoljeni takav element prije dobivanja kazni.

FIA-in dokument to potvrđuje ističući da su oba W08 načela nove motore s unutarnjim izgaranjem, turbopunjače i MGU-H jedinice. Za razliku od posljednje nadogradnje koja je za cilj imala povećati pouzdanost, vjeruje se da je ova, uvedena uoči utrka na brzim stazama kao što su Spa-Francorchamps i Monza, puštena u opticaj kako bi se poboljšale performanse same pogonske jedinice.

Zanimljivo je to da je do kraja sezone ostalo još devet utrka uključujući Belgiju, ali u Mercedesu vjeruju da s postojećim elementima (motor, turbopunjač, MGU-H) sistemom rotacije mogu dočekati kraj sezone bez dobivanja kazni.

Iako je u sezonu krenuo nešto lošije po pitanju pouzdanosti, Ferrari je još uvijek na trećem motoru, dok je kod Vettela već neko vrijeme u opticaju posljednji (četvrti) turbopunjač. No, vjeruje se da će i Talijani pripremiti poboljšanja za sljedeću utrku – VN Italije.

Bilo kako bilo, brojke kažu da su Mercedes i Ferrari sada jednaki po broju korištenih elemenata, odnosno obje momčadi su do ovog trenutka načele 19 elemenata za svakog od svojih vozača.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.