Renault uvodi nadogradnje motora za Spa i Monzu

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Renault je odustao od uvođenja velikih nadogradnji pogonske jedinice za tekuću sezonu, već su se odlučili za manje korake prije još jedne promjene arhitekture za 2018. Jedne od manjih promjena će se dogoditi na VN Belgije i VN Italije, stazama na kojima je snaga motora od presudne važnosti. Potvrdio je to šef za motore Remi Taffin izjavivši da njegova momčad priprema softverska i hardverska poboljšanja za sljedeće dvije utrke.

“Na Spa i u Monzi ćemo vidjeti nove softverske i hardverske nadogradnje. Na Monzu gledamo kao na mjerilo jer bi mogla dati jasnu sliku o rangiranju motora.”

“Plasman u prvih 10 će biti dobar rezultat jer iduće dvije staze traže snagu. Nakon Monze imamo više utrka i više stvari koje pripremamo, sljedeća dva mjeseca će biti važna za ishod ovogodišnjeg prvenstva”, rekao je Taffin.

Francuska momčad će i u nastavku sezone dati sve od sebe kako bi zabilježila što bolji plasman u poretku konstruktora.

“Znamo da nismo najbrži na gridu, ali kao momčad pokazujemo da smo sila nakon prve tri momčadi. Kvalifikacijski tempo je izgledao dobro u Velikoj Britaniji i Mađarskoj, čime smo pokazali našu mogućnost da budemo četvrta najbolja momčad. Samo trebamo graditi na tome i poboljšavati tempo u utrci.”

“Imamo dobar trend te ćemo nastaviti dodavati performanse aerodinamici i motoru, pa se nadam da to može biti uočeno u nadolazećim utrkama.”

Što se tiče trkaćeg vikenda na Spa-Francorchampsu, Taffin vjeruje da Renault ima dobre izglede iako staza traži dosta od pogonske jedinice.

“Imamo potencijal za dobar rezultat. Na posljednjih nekoliko utrka naši su se bolidi ponašali dobro i ne vidim nijedan razlog zašto se u Spa taj trend ne bi nastavio.”

“Staza će biti teška za pogonsku jedinicu budući da se 67% kruga vozi punim gasom. Međutim, imamo vozače koji dobro voze, šasiju koja se ponaša dobro i motor koji je na pravom putu; sve se kreće u pravom smjeru.”

Renault se trenutno nalazi na osmom mjestu konstruktorskog prvenstva s 26 bodova, 15 više od McLarena i tri manje od Haasa.


Odgovor

3 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    nadam se da nije ništa ozbiljno…i tako su rekli kako nema velikog upgradea do 2018. kad dolazi potpuno novi pu.



    1
    1

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Šta kaže Remi?

    Međutim, imamo vozače koji dobro voze, šasiju koja se ponaša dobro i motor koji je na pravom putu; sve se kreće u pravom smjeru.”

    Ahaha, jbte, oplakah na ovu množinu, ROFL
    :rofl:



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.