Grosjean: Haas je sazrio kao F1 momčad

Vijesti

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Grosjean je zadovoljan svojom momčadi i ima samo riječi hvale nakon završetka prve polovice sezone u kojoj su uspjeli skupiti isto bodova kao u cijeloj prošloj sezoni.

Haas je prošle godine imao jako dobru sezonu ako se uzme u obzir da im je to bila prva sezona u F1. Završili su osmi u konstruktorskom poretku. No, ove godine imaju konstantnost u sredini poretka, koji je znatno zgusnutiji nego prošle godine.

Magnussen i Grosjean su već uspjeli sakupiti 29 bodova, točno onoliko koliko su imali prošle sezone. Grosejan vjeruje da je Hass “odrastao” kao F1 momčad i da su zbog toga uspjeli napredovati.

“Ovo je jako dobar osjećaj. Ostvarili smo puno toga od prošle godine. Isti broj bodova, a bez gafa u Melbourneu bi imali još šest ili osam više, ali mislim da smo na dobrom mjestu. Tim raste, pokazali smo svima da smo još jači kada su svi očekivali da potonemo. Ostvarili smo sve čemu sam se i nadao kad sam potpisao za tim.”

Haas je dosad nadmašio svoja očekivanja, a njihov napredak se mogao vidjeti na VN Austrije gdje su napravili očiti korak naprijed.

“Mislim da ostvarujemo naša očekivanja, borimo se sa sredinom poretka. Nekada smo ispred, a nekad iza. Nadam se da ćemo imati formu kao u Austriji, ali nikad se ne zna. Imamo još puno stvari koje možemo poboljšati, što je dobro znati jer nismo još ostvarili stopostotni potencijal.”


Odgovor

1 komentar

  1. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    solidna ekipa. spremna uvijek uhvatiti bolji plasman ako vodeći pruže šansu kada ih zadese problemi.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.