Argentina se sprema za povratak u F1 kalendar?

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 1 min 9 komentara

FIA-in direktor F1 utrka, Charlie Whiting bio je prije par dana u “neformalnom posjetu” stazi u Buenos Airesu. Staza je to koja je u nekoliko raznih varijanti ugostila 20 prvenstvenih i 1 neprvenstvenu utrku Formule 1 između 1953. i 1998.

Whiting je zajedno s članovima gradske vlasti, argentinskog automobilskog kluba te argentinske vozačke zajednice prošetao stazom kako bi točno odredio područja staze koja bi trebalo poboljšati kako bi staza odgovarala standardima Formule 1 te kako bi jednog dana mogla održati utrku. Whiting je navodno bio zadovoljan trenutnim standardom staze.

Povratak VN Argentine u kalendar spominjao se još 2015. kad je Bernie Ecclestone izjavio da je povratak moguć.

Poznato je kako novi vlasnici Formule 1 žele proširiti kalendar, konkretno su izjavili kako do 2019. žele imati preko rekordne 21 utrke te navodno ima puno zainteresiranih zemalja. Među kandidatima su se dosad u javnosti spominjali Portugal i Turska, dva bivša domaćina F1 utrka, a čini se da nakon ovog pregleda staze na taj popis možemo dodati i Argentinu.


Odgovor

9 komentara

  1. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Pinoche to hoche



    2
    2

    0
  2. Formula 1
    villeneuve7 Prikaži

    slicna Hongaroringu sto se tice pretjecanja. Inace ova slika je iz 98, pobjeda Schumachera protiv onako dominantnih McLarena…



    2
    2

    0
  3. Williams
    nigel7 Prikaži

    pa bolje argentina nego bahrein asrgentina ima tradiciju iuopće nije toliko dosadna ima puno zavoja nije baš laka staza,,,


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.