Vettel: Ferrari je shvatio koje su slabije strane ovog bolida

Vijesti

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 9 komentara

Sebastian Vettel tvrdi kako su u Ferrariju identificirali slabije strane ovogodišnjeg bolida i znaju što treba napraviti kako bi ostali u utrci za ovogodišnji naslov.

“Bili smo kompetitivni na svakoj stazi dosad,” kaže Vettel.

“Istina je da je Mercedes ponekad bio kompetitivniji i da smo mi bili malo iza njih. Normalno da je da se forma razlikuje od staze do staze.”

“Tako je i za vozače, neke staze nam malo više odgovaraju.”

“Te oscilacije su normalne, ali to nije naš cilj. Želimo biti najbolji na svakoj stazi. To još nije slučaj, ali radimo na tome.”

“Shvatili smo što naš bolid treba. Sada imamo vremena proučiti neke stvari u miru i pokušati se poboljšati.”

Vettel je pohvalio Ferrarijev trud koji je rezultirao ovogodišnjim bolidom, a već ranije je istaknuo kako je dobar znak to što ih konkurencija pokušava kopirati.

“Činjenica je da u prošlih par godina nismo imali najbolji bolid i nismo bili najjači u razvojnoj utrci. Ove godine je to drukčija priča i nastavljamo se popravljati. Donijeli smo puno novih komada, a vidjeli smo i da nas drugi kopiraju što je uvijek dobar znak.”

Ferrarijeva dvostruka pobjeda u Mađarskoj donijela im je vrijedne bodove i sad su na 39 bodova zaostatka iza Mercedesa u poretku konstruktora.

Vettel je svoju prednost pred Hamiltonom povećao s 1 na 14 bodova.


Odgovor

9 komentara

  1. Marlboro
    dt213138 Prikaži

    Od pocetka sezone izgleda da je ove godine druga prica u Ferrariju, za razliku od proslih sezona (citaj sve poslije 2008).

    Na mnogo mjesta se ovih dana mogu procitat komentari koji upucuju da ce u Belgiji Ferrari najednom postat sranje i Ham i Mercedes s lakocom osvojit naslove, jer veliki strucnjaci vec unaprijed znaju da ce Ferrari sjebat razvoj bolida.

    E pa newsflash, nece, jer Ferrarijev bolid je ove godine konkurentan i na nekim stazama puno bolji od mercedesovog, i vise nego sto je mercedosov bolji od ferrarijevog na drugih par staza.

    Ta konkuretnost ne moze nestati preko ljetne pauze, jer je sama osnova bolida ove godine odlicna.



    10
    10

    0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      E pa newsflash, nece, jer Ferrarijev bolid je ove godine konkurentan i na nekim stazama puno bolji od mercedesovog, i vise nego sto je mercedosov bolji od ferrarijevog na drugih par staza

      Nope.
      Mercedes je na “loše” dane bio puno bliži Ferrariju nego što je Ferrari bio na “loše” dane Mercedesu.

      Hint. Mercedes je ukupno brži bolid…ne za puno, ali je brži i učinkovitiji na ravnicama.

      Činjenica je da će Spa, Monza, Japan, Meksiko, a i vjerojatno Brazil biti na strani Mercedesa.
      Ferrari ima Singapur, Abu Dhabi zbog trećeg sporog sektora, SAD je 50/50 imam osjećaj kao i Malezija.



      7
      7

      0
      • Marlboro
        dt213138 Prikaži

        ne slazem ti se bas s ovom prvom tvrdnjom

        evo jedna zanimljivost, vettelova prosjecna startna pozicija je 2.18 dok je hamiltonova 3 (bez kazne na vn austrije)

        ferrarijeva 2.68 a mercedesova 2.82

        znaci ferrari ima bolju prosjecnu startnu poziciju a mercedes ima 5 poleova vise od ferrarija, pa ti sad vidi tko je bio “dalje” kroz gp vikende



        2
        2

        0
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Slazem se i ja.. Ferrari je jedva brzi na stazama koje njima odgovaraju.. Mislim da je Mercedes ucinkovitiji bolid od Ferrarija i ukupno brzi..
        Ja se nadam da nece nastavit po starom u drugom dijelu sezone ..



        2
        2

        0
      • Marlboro
        dt213138 Prikaži

        slazem se i ja da ce na određenim stazama mercedes imat prednost, no ta prednost nece biti velika i dramaticna kao sto nije bila ni u prvom dijelu sezone, te ce ferrari imat sanse za dobar rezultat i na tim stazama



        1
        1

        0
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Nitko ne spori da su jedni jaci na jednoj stazi a drugi na drugoj ali nekako mi izgleda da Ferrari sve mora odradit savrseno da pobjedi na stazi koja mu odgovara dok Mecka moze i neke greske radit i opet dobit na stazi koja im odgovara.. To je ta sitna razlika dns.. Mecka ima vise karata za odigrat dok Ferrari ne smije grijesit..



        7
        7

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @DT
        Da ima lošiju prosječnu startnu poziciju jer se nije na dva vikenda “pojavio” Hamilton.
        Zato je Bottas uzeo poleove…ilitiga Mercedes.

        Mercedes nigdje nije bio pola sekunde ili sekundu iza Ferrarija kao što je Ferrari bio iza Mercedesa.

        Zato je i impresivan posao koji je Seb odradio ove godine jer sa svojom konstantom i brzinom se drži na vrhu poretka vozača.

        Sve se može okrenuti…ovo je F1, ali gledamo trenutno stanje na polusezoni.

        Ferrari je napravio odličan posao, ali ne mogu kazati da je brži od Mercedesa ili da je baš jednak…zaostatak je tu, nije velik ali je tu…vidjet ćemo u ostalim utrkama.



        6
        6

        0
      • avalon Prikaži

        ferrari je tek 2 X bija “u okvirima” zaostatka iznad 0,5 s u Q … u engleskoj 0,54 s i bakuu 1, 1 s , a bilo je i “zaostataka” u Q i 0,05 s ( španjolska ) , 0,04 s ( austrija ) no kad se uzme u obzir mercedesov “boost” u brzom krugu Q onda ispada da se ferrari u dvoboju sa mercedesom drži jako dobro . max brzina ovisi o set upu/downforce – u i tu merc katkad bude brži ( po speed trap – u ) ali nema drastičnih razlika . možda je više puta mercedes bija brži od ferraria ali ferrari nipošto nije spor bolid . uostalom šta znači brzina zabilježena u speed trap – u ( osim ako bolid drastično nije sporiji ka šta je sada McLH ) ? često puta bi među najbržima bili FI ili williams pa im to ipak ne donosi ni pobjede ni postolja . važniji je kompletni “paket” šta je pokaziva RB ( sa sebom ) , a i lani ( 15 postolja ricciardo i max ) pa i ove sezone ( 6 postolja u 11 trka , a oba vozača su zajedno imali 8 odustajanja , vozači ferraria 2 , mercedesa 1 ) RB zna “pokazat zube” iako je renaultova PU slabija od mercedesove i ferrarieve .



        6
        6

        0
  2. Alfa Romeo
    Alfa707 Prikaži

    Po meni(iako navijam za ferrari i to od kad znam za sebe) mercedes je još uvijek jačiI. Ne puno ali ima te neke gotovo neobjašnjive prednosti,pogotovo izražene u kvalifikacijama!
    Iskreno se nadam da ferrari neće zaostajati sa razvojem,čak što više
    Dok za ovo ,što je Vettel u vodstvu,mislim da je izričito on sam zaslužan za to kao što je preveliko odsustvo sreće zaslužno za ovoliku razliku u bodovima kod Kimija.



    12
    12

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.