Hamilton: Ja nisam kao Alonso ili Vettel da tražim status prvog vozača

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 godina 1 min 14 komentara

Hamilton, Rosberg, Vettel

Lewis Hamilton još uvijek nema potpisan ugovor za iduću sezonu, a dok pregovori s Mercedesom još uvijek traju, novinari izvlače zanimljiva pitanja koja bi možda mogla biti kočnica za ostvarenje tog ugovora.

Jedno od tih pitanja je i potencijalni zahtjev za statusom prvog vozača u ekipi, na što je Hamilton odgovorio da on to nikad nije tražio, za razliku od Sebastiana Vettela za kojeg Hamilton vjeruje da to trenutno ima u ugovoru, ili Fernanda Alonsa koji, po Lewisovim riječima, uvijek to traži za sebe.

“Ja nikad, nikad nisam tražio da budem prvi vozač u svom ugovoru. Sebastian će to imati. Fernando uvijek to traži. Ja nikad, nikad to nisam tražio.”

Tvrdnju da Hamilton nije tražio povlašten tretman potvrdio je i Toto Wolff, koji kaže da je ugovor skoro potpisan, ali da je preostalo još malo natezanja između odvjetnika.


Odgovor

14 komentara

  1. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Hamiltonu je ovaj monstruozni Mercedes,lupio u glavu do te mjere da priča svašta.Nek ga sruši bilo tko,zamrzavanju razvoja unatoč,neće se oporavit doživotno,ni on ni vrli reporteri Sky-ja. :bang:


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Ne tvrdim kategorički da Vettel nema status prvog vozača pogotovo poznavajući prilike u Ferrariju do prije niti godinu dana, ali ne vezano za to što je Arrivabene odbija takve mogućnosti, mora se priznati da je čudno da vozač broj dva dobije poruku u predzadnjem stintu da produži još malo taj stint da u zadnjem na novijim gumama napadne treću poziciju. U svakom slučaju neuobičajena poruka za vozača br. 2.


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Ja mislim da mi nemamo pojma kakav plan kuha Arrivabene. Ima on itekako soli u glavi, i vjerojatno ćemo se ubrzo početi susretati s nekim odlukama koje se ljudima baš neće svidjeti, ali će biti za dobrobit ekipe, što je na kraju svega najbitnije.


      0
      0

      0
  3. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Hoće li taj ugovor više? Nešto ga dugo otežu već, nije baš uobičajeno. Msm, vjerojatno ostaje u Mercu, nije valjda lud da one u McL Hondu, iako bi mu to bio san.


    0
    0

    0
  4. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Jos jedna samarcina za Rosbega od Lewisa. Jer on ustvari kaze, nemam povlascen status, a razbijam ga kao beba zvecku, cisto sa svojim vozackim sposobnostima. Kako je tesko biti Nico ove sezone.


    0
    0

    0
  5. Lady Prikaži

    Eto, baš Hamilton zna kakav ugovor ima Vettel…!!??
    A kad Lewis izgubi onda ima facu kao malo dijete kad mu se uzme igračku. Kad se sjetim one Malezije 2013 gdje su Rosbergu strogo naredili ne prestignuti puno sporijeg Hamiltona, ili lani (zaboravila sam koja utrka) kad Lewis nije htio poslušat timsku odredbu, a kasnije su mu čak i u ekipi to odobrili!
    Joj, joj Lewis…vrhunski si vozač, ali čim progovoriš, slabo mi je….


    0
    0

    0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Ja mislim da Vettel jeste prvi vozac u ferrariju. Mozda ovu sezonu cak i sledecu zavisno od toga koliko su konkurentni to nece izaci na vidjelo. Sto je ok i fer ako je uspio uz takav uslov sjesti u crveni bolid.


      0
      0

      0
      • Lady Prikaži

        Možda i je Vlado, ali Lewis to sigurno ne zna, a ipak izlazi u javnost sa takvim izjavama. Uostalom, tko kaže da je Alonso potpisao za ‘prvog’ vozača u McLarenu?
        Moja poanta je… da Lewis stalno nešto ima reć na račun drugih vozača..pa pričao je kako ne pobjeđuje Vettel nego Newey (da mi je znat tko sad pobjeđuje sa ovim svemirskim bolidom kojeg vozi Hamilton??), pa da on i Alonso zaslužuju više ( to je bilo kad se nije mogao otarasit Hulkenbega u Force Indiji, Koreja 2013), a da ne govorim koje je glupost prosipao lani na račun Rosberga…
        Rosberg je također strašno pogriješio sad na press konferenciji sa onim plakanjem oko Hamiltona i njegove ‘spore vožnje’, i tu si je samo zakomplicirao cijelu situaciju, a istovremeno dao velika krila Lewisu…
        Lewis je zaista pakleno vrhunski vozač i možda i najbolji vozač trenutno, ali kad bi barem zašutio, jer njegove izjave su u najmanju ruku ‘jadne’…


        0
        0

        0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Ja mislim da je ovo upuceno Rosbergu. On je samo iskoristio Alonsa i Vettela da bi jos malo stisnuo Nicu, koji je vec sada na rubu pucanja po savovima. Slazem se za njegove izjave, zna preterati i on to radi redovno vec dugo. Ali ova izjava je po meni je na racun Rosberga. Takodje, zna on jako dobro koliko je Vettel bio zasluzan za uspjehe sa RB, zbog toga je i pokusavao ponistiti njegov trud. Medjutim, Matrin je u proslom prenosu rekako kako je Seb tek sada zasluzio puno postovanje top vozaca sto se kosi sa mojim misljenje iz recenice prije ove. Ja bih ipak rekao da su svi jako dobro znali ko je Vettel u eri rb-a.


        0
        0

        0
      • Lady Prikaži

        Onda je trebao ovako izjavit: ”Ja nikako ne tražim status prvog vozača, i meni je totalno svejedno tko mi je momčadski kolega jer sam svjestan svojih vozačkih sposobnosti i znam da kad sam u pravoj formi mogu pobijedit svakog vozača u jednakom bolidu…..”

        ………
        Vlado, na šta točno misliš ” svi znaju tko je bio Vettel u eri Red Bulla?


        0
        0

        0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Martin Brundle je izjavio, sada kada razmislim mozda je to bilo u maleziji nakon pobjede, da je Vettel tek sada zasluzio puno postovanje ostalih jer su mu pobjede u rb prepisivali bolidu tj. Neweyu. Sto sa jedne strane jeste istina kada se prisjetis izjava Lewisa na tu temu. Ali, malo cudno jer oni jako dobro znaju da je potreban mocan bolid. Mozda je ipak postojala odredjena sumnja, ko zna.
        Da, moga je Lewis ovo izjaviti kao sto ti kazes ali ovako je veca provokacija koja se cita izmedju redova. Opet, mozda je samo do mene i mojih shvatanja situacije.


        0
        0

        0
      • Emerson Fittipaldi
        diesel Prikaži

        Previše su Vettelu govorili za bolid proteklih godina. Isto bi se sad moglo prigovoriti i Hamiltonu, bez ikakve zadrške i s većim pravom, jer Red Bull nikad nije dosegao ovu razinu dominacije, možda na 3-4 utrke od 2010. do 2013.


        0
        0

        0
  6. Luka Maloić Prikaži

    Ponekad mi nedostaje onaj Lewis sa početka karijere koji je tek trebao potpisati za McLaren.
    Bio je tako jednostavan, smiren i prije svega skroman. Čitao sam intervju s njim u F1 Racingu kada je još vozio u GP2 seriji. Peter Windsor je napisao da će taj mali skromni dečko zaista biti prvak!

    Ne znam, prije mi bio draži. Sjajan je vozač i u to ne ulazim. Smatram da je jedan od najboljih koji su se pojavili u posljednjih 10/20 godina.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.