Vijay Mallya: Ocon je brži nego što sam mislio

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 20 komentara

Esteban Ocon najveće je iznenađenje aktualne sezone. Iako je od prije bilo poznato da je Francuz izniman talent te da je pobijedio Verstappena u Formuli 3, nije bilo za očekivati da će tako brzo doći na razinu Sergija Pereza, za kojim sada zaostaje samo 9 bodova u poretku vozača. U početku sezone nije izgledalo da će biti dostojan protivnik svom momčadskog kolegi, no Ocon se vrlo brzo prilagodio te pokazao brzinu. Time je iznenađen i vlasnik momčadi, Vijay Mallya.

“Esteban je pokazao brzinu prije nego što sam mislio da će biti – to je izvrsno. Preko zime smo imali težak posao kako bismo odlučili tko će voziti za nas. Raspoloživi su bili samo debitanti i mislim da smo po tom pitanju napravili dobar posao. Postajat će sve bolji i zreliji. Znate, iskustvo kod vozača je veoma važno, i što ga više bude imao, bit će bolji vozač. Pokazao je svoj talent, stoga sam sretan što smo potpisali višegodišnji ugovor s njim. Očekujem stalne plasmane u bodovima.”

Ocon se trenutno nalazi na osmom mjestu u poretku vozača s 43 osvojena boda.


Odgovor

20 komentara

  1. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    Malac je stvarno dobar, cini se da bi on moga zamjesit pereca hahahhaha



    15
    15

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Ubit’ će boga u Perezu – sa Estebanom Oconom dokazati će se da je Sergio Perez samo navikan i podmazan meksičkim prljavim novcem. Da nije bilo tih novaca, ne bi trajao niti dvije F1 godine.

      Da se razumijemo nije Sergio toliko loš, kako ja pišem – on je prosjek, prosječan F1 vozač.
      Zato Esteban Ocon ima onaj killer instikt……



      2
      2

      0
      • Adrian Newey
        Renault Prikaži

        Ako je perec prosjek onda su brate kimi, masa, palmer i trol ispod prosjeka….koliko kimi ima bodova a koliko perec s F Indiom jbt led



        1
        1

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Koliko Kimi ima godina, a koliko Perec?
        Kolika je Kimijeva motivacija, a kolika Perecova?
        Kimi je u svojoj 27. ipak bio bolji (nevezano za bolid) od Pereca sa svojih 27.
        Itd…..
        A koliko je Ocon dobar, to ćemo tek da vidimo.
        Zasad obećava.



        1
        1

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        @frantic
        ako nemaš motivaciju, napusti f1.



        1
        1

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        @zeko
        Nisam reko da je Kimi nema nikako (ako je nemaš, onda van, slažem se), već samo da Perec možda ima “veću” motivaciju, da se dokaže, ne bi li ga uzela ekipa sa boljim bolidom od FI.
        Kimi se nema šta kome dokazivati.
        Što se tiče bodovnog salda, jbga, imao je i pehova ove sezone, mogao je imati 20-30 bodova više, komotno.


        0
        0

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        ma živciraju me opravdanja za kimija. vozi očajno 3 od 4 sezone u ferarriju i onda…neka njega…ima pehova…vozi protiv vettela…star je…pala mu motivacija….zaspo na start.u…zaspo na restartu…kimi je legenda….bwoah…



        2
        2

        0
      • avalon Prikaži

        Frantic …. “Kimi je u svojoj 27. ipak bio bolji (nevezano za bolid) od Pereca sa svojih 27.” znači konkurentnost bolida nema značaj za uspjeh vozača ? kad je starta u F 1 sa sauberom kimi ( 22 godine ) je 4 X osvaja bodove , a perez ( 21 godinu ) 5 X ;) kako možemo zanemarit da je kimi 5 sezona vozija McL , 3 ferrari ( pa pauza u F 1 ) zatim lotus i opet ferrari , a sergio sauber i FI ? moželi se sauber i FI mirit po konkurentnosti sa McL , ferrariem pa i lotusom one 2 kimijeve sezone ? ako ne kako se može “zanemarit” konkurentnost bolida kad pišemo o fincu i meksikancu . ili ka šta poviše piše pigmalion “…. Sergio Perez samo navikan i podmazan meksičkim prljavim novcem. Da nije bilo tih novaca, ne bi trajao niti dvije F1 godine.” taj “navikani” vozač koji bez novca ne bi traja ni 2 F 1 godine je u svojoj 2. sezoni 3 X u nedoraslom sauberu završava na postolju od toga 2 X na 2. mistu … u maleziji tek 2,2 s iza alonsa , a 12 s ispred lewisa u kanadi 5,2 s iza pobjednika lewisa/mercedesa i 2,7 s iza grosjeana/lotusa i u monzi sa 4,3 s iza lewisa/mercedesa i čak 16,2 s ispred fernanda/ferraria i sve to sa moćnim SAUBEROM … ne bi traja 2 sezone :) :) :) ne bi za stručnjake … ups , zaboravija sam stavit navodnike na ovo stručnjake :) :) :)



        1
        1

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ja sam se jednom prilikom dotakao poređenja Pereca i Hulka.
        Tad sam rekao, a i opet ću se ponoviti. Mislim da je u 90% slučajeva kada su OBOJICA IMALI ČIST VIKEND (počevši od prvog treninga u petak pa do kraja trke) Hulk bio bolji. Ako sam kojim sluačjem pretjerao sa 90%, u svakom slučaju je to debelo iznad 50%. I dan danas tvrdim da je Perec većinu svojih podijuma ostvario u nekim čudnim/haotičnim uslovima, te zbog odustajanja/sudara ovih ispred. Kod Hulka je u većini slučajeva kad je odradio perfektan vikend, bila situacija da perfektan vikend odrade npr. 2 Mercedesa, 2 Ferrarija i 2 red Bulla, i on završi na maximumu koji mu takva situacija dozvoljava, a to je u ovom slučaju 7. mjesto (dok se Perec vuče oko 10. mjesta, npr. ili ne uđe u bodove). Ja neću toliko ulaziti u statistike (iako volim statistiku), stekao sam doajm (a nisam jedini), kao da je Božica Fortuna umjesto da podijeli sreću na 50-50 između Pereca i Hulka, ona to odradila u omjeru 95-5. Taj isti Perec je u sezoni u kojoj je vozio možda i najbolji bolid u svojoj karijeri, 2013. u Mclaren-Mercedesu (ne računajući 2016. u kojoj njegovu FI-Mercedes smatram ipak boljim bolidom), ostvario manje bodova (doduše samo 2), od Hulka u Sauber-Ferrariju. Zanimljivo kako baš u toj sezoni (Mclaren) nema nijednog podija, a ima podijume sa Sauberom i FI. Pa nije valjda taj MP4-28 bio toliki krš. A uostalom i ako jest, kako ga Perec barem jednom nije mogao dovući do podijuma. Ovo sve pišem u vezi svog stava da ga je često pomazila sreća, pa se penjao na podije. I tu me Bog-Otac ne može ubijediti u suprotno.
        Da se vratim na Kimija i Pereca. Znao je Kimi kad je vozio bolid koji je bio, da ne kažem 4-5. po kvaliteti/performansama (npr. sezona 2004, kada su ispred bili Ferrari, Williams, Renault, BAR) zapapriti MSu, uzeti PP, pobijediti,….. (u sigurno 0,5-1sec sporijem bolidu), dok kod Checa to još uvijek čekamo (baš kao i Hulkov podijum). Možda nema materijal. FI je 4. bolid na stazi. Takođe, i 2003. je bio do zadnje trke u borbi za titulu spram MSa u boljem Ferrariju, te Montoye u možda te sezone i najboljem bolidu, Williamsu (naravno, ovaj puta ipak ne u, za 0,5-1sec, boljim bolidima).
        Da se razumijemo, ja nisam Kimijev fan, niti sam ikada bio (skakao sam ja ko dijete kad je osvojio titulu 2007. godine, naravno). Čak me i nervira s vremena na vrijeme, zbog svojih “predstava”, a “iritaciju” su oduvijek podgrijavali njegovi fanovi koji su ga dizalu u nebesa što zbog vožnji, što zbog “detalja” izvan staze. Opet, daleko od toga da ga nepodnosim. Talentovan je. Barem je bio. Da li je izlapio, ne znam? Da li se pomirio da je broj 2. Vettelu? Vjerovatno jeste. I nisam ubijeđen da bi iko u ovom momentu, od onih koji se “stavljaju” u Ferrarijev drugi bolid radio bolji posao od njega (naravno, otpadaju iz kombinacije Hamilton, Bottas, Ricciardo, Max i sam Vettel, naravno, a u “kombinaciji” su Sainz, Perez, Grosjean, donedavno i Hulk,….). Na kraju, govoriti da je Perec, čak i za današnjeg “apatičnog, nemotivisanog, zaspalog na startu, odrađujem trku čisto da se odradi, bwoah” Kimija, koji će za nepuna 3 mjeseca, napuniti 38 i ući u 39. godinu života (najtačniji podatak), je neozbiljno. Vidim, povela se rasprava i na drugom članku u kojem je Ralf pričao o Kimiju, pa se prethodno napisano odnosi i na taj članak.



        2
        2

        0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      @ Renault

      Po meni, krivo tumačiš vrijednost F1 vozača. Čim si usporedio Kimija i Sergia, pogriješio si.
      Kimi je SUPER – talent, on će to uvijek biti ( plus toga je i višestruki GP pobjednik, prvak, itd., itd. ), a Sergio to sve nije – NEUSPOREDIVO.
      Ako tebi paše da Sergio skuplja bodove, slijedećih 10 F1 sezona, onda je to tebi dobro.

      Ali ako Ocon počne pobjeđivati, ili još i više za dvije tri godine, biti će to dokaz, da je zvijer od vozača – ja u to već i vjerujem.

      Felipe Massa je već druga priča.

      Jolyon Palmer je dio F1-history , i on sam je već pomalo toga svjestan. On je već treća priča i nije vrijedan puno redaka u ovome postu. On je OK, ovako…. ali ja sam taj koji hoće više Ocona, Hulkenberga, Verstappena i sličnih na stazi, a manje Pereza, Palmera i sličnih….



      1
      1

      0
      • Adrian Newey
        Renault Prikaži

        Vidis ja mislim da je Kimiju talent isparia jer se on kao jedan od velikih nije pokaza kad je bia u timu sa SV i FA. On je bio stvarno deklasiran od obojice, Seb se sam bori protiv Merca a kimija nema na vidiku. Bottas radi posao za razliku od kimija,tifosi su su ostali na jednom vozacu a to zna i sef a i navijaci samo sta nece priznat. Kimi je ima srece s jednom titulom i tjt, dok se dvojica ganjaju treci koristi guzvu…i 2005/6 je ima extra auto ali mercova pouzdanost je bila losa



        4
        4

        0
      • Adrian Newey
        Renault Prikaži

        Ti bi htio vise vozaca ko Hulk koji samo osvaja bodove koliko godina u f1 i tjt. Svi ovi za koje si rekao da ih je bar vise nmgu nista osvojit u trnutacnim bolidima….mogu samo papat mrvice i tjt a ovo sta si rekao da perez osvaja bodove hehehe nemos usporedit F Indiu i ferrari ili merc koji su brzi 1,5sec pa nadalje po krugu. Nevolim googlat al msn da je vise puta perec porazia hulka u istom bolidu….kvale ne kontam nego utrku. “Ako okon pocne pobjeđivat” hoce ali ne u trenutacnom timu ni za 100god. Mislim da je bottas, perec, ocon, weh, nando, hulk, sainz puno borbeniji od Kimija i da su u crvenom bolidu seb bi ima jos vecu prednost nego 1 bod. Bottas zadrzi SV i prestigne, cuva gume, ganja kvale….kimi spava, oboje su BR 2 ali kimi vozi da odvozi i da dobije $.



        1
        1

        0
      • avalon Prikaži

        pigmalion … šta se tiče maxa , estebana to je OK ( zanemarimo sad ego i sl stvari kod maxa ) ali nije mi jasno to veličanje hulkenberga !?!?!? sergio je sve ono šta kimi nije tj meksikanac nije talent , višestruki pobjednik GP , prvak itd . šta je to itd ? budimo realni pa se zapitajmo kakve je bolide u karijeri vozija kimi , a kakve perez ? u svojoj prvoj sezoni McL ( 2002. ) , 2. u karijeri kimi je sa konkurentnim bolidom 4 X završava na postolju , a sergio u 2. sezoni ( 2012. ) sa osrednjim sauberom je 3 X bija na postolju i najuspješniji je sauberov vozač po pitanju postolja jer uz njegova 3 , po 2 su osvajali frentzen , herbert i po jedno heidfeld i kobayashi . FI ima 5 postolja u F 1 od toga su 4 perezova i jedno još iz 2009. fisichellino . koliko im je postolja donija hvaljeni hulkenberg kojeg je sergio pobjeđiva 2 Vs 1 u ISTOM bolidu ? ne kažem da u budućnosti ocon neče bit bolji , brži jer momak je evidentni talent ( pobjedija je i maxa u F 3 ) ali to tek treba doživit . zašto se pereza toliko podcjenjuje , a 2015./16. od njega su bolje plasirani bili samo vozači mercedesa , ferraria i RB , a tako je stanje i sada posli pola prvenstva ? ako zanemarimo ovu “nedodirljivu” trojku timova perez je već 2 sezone u samome vrhu ( a i sad je tu ) no “papak” je , osrednji . hulkenberg je mačak , grosjean bi moga u ferrari , a “papak” ih dere !?!?!? baš me zanimaju kriteriji kojim (pr)ocjenjujete kvalitetu vozača . problem je šta je momak meksikanac i šta slim stoji iza njega sa financijama ? ko kaže da sergio ne bi ima pobjeda da je u konkurentnim bolidima proveja isti broj sezona ka kimi ? bi li se kimi okitija titulom prvaka da massa nije odusta u monzi u 10. krugu zbog ovjesa jer u ferrariu je postoja dogovor da će posli monze tim podržat vozača koji bude ima više bodova u borbi za titulu . posli turske massa je ima bod više , u monzi je starta sa P 3 , prvih 8 krugova bija ispred kimija u 9. su počeli problemi i u 10. je odusta . to je “otvorilo vrata” fincu , tim je sta iza njega , a felipe je odigra u korist tima jer zadnu trku u brazilu brazilac je starta sa P 1 , kimi sa P 3 i na kraju je “pobjedija” brazilca za 1,49 s . je li ko tada od fanova zamjerija ferrariu na ovom “štimanju” koje je ferrariu i kimiju donilo jedinu titulu ? jer da massa nije malko “pustija gas” …. ;) sergio ne može ništa drugo napravit sa FI kontra mercedesa , ferraria , RB nego marljivo skupljat bodove , a špekulacija ako ocon počme pobjeđivat … e da AKO , ali sa FI teško skoro pa nemoguče . može samo skupljat bodove ka i perez …. 7 postolja i 4 FL u sauberu i FI su vrlo dobri , odlični rezultati .


        0
        0

        0
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        @avalon

        Prvo malo znatiželje. Može? Avalon – to je po Bryan Ferry -iju?

        Hm….. Kao prvo Kimi je u prvoj sezoni vozio za Sauber, u svojoj prvoj sezoni McL ( 2002. ) . OK?

        Sauber je tada bio….. banana od bolida ( 2001. ) jer niti Nick Heidfield nije uspio postići rezultate…..

        Kao drugo; ne smatram se stručnjakom. Pratim F1 dugo, zanima me i razumijem se u procjenu vozača.

        Ali to neće biti tema moga posta, nego Perez. Po meni Meksikanac ima SAMO srčanost i upornost. Hrabrost se podrazumjeva. Po meni, on je isto kao i Lance Stroll – na silu je doašo u F1 – pratila ga je velika lova i još ga prati velika lova. Tako je i sa Strollom. Tako je bilo i sa Guido van Gardeom, Pastorom Maldonadom.
        Takvi platiše na kraju, krajeva nisu dugotrajno dobrodošli u F1 momčadima.

        Spomenimo Allan Mcnisha, Gabriella Tarquinija, Sebastien Bourdaisa, pa i Sebastiena Buemija – talenti koji nisu dobili priliku u pravim momčadima, jer nikada nisu imali debelu novčanu zaleđinu, niti su se u svoje vrijeme našli na pravom F1 mjestu. Našli su je u drugim auto trkaćim serijama – i dokazali se.

        Poanta je da će velike F1 momčadi uvijek tražiti Verstappene, Hulkenberge, Ocone, Kubice, Montoye. Zašto te buni Hulk? Malo sam subjektivan što se njega tiče, ali lik ima mentalnu snagu, ima intelekt u svim dosadašnjim borbama na stazi, kroz F1 godine – uvijek se zna da je Hulkenberga teško prestići jer vozi odlično. To nije slučaj sa Perezom – znao se slupati, znao je pokazati svoju tvrdoglavost.

        Perez ima veliku želju i veliku ambiciju, ali nije materijal za prvaka.

        Force Indija je imala veliku priliku pobjediti u Baku-u. Ako je ekipa Jordan mogal pobijediti može i FI.
        Ocon je veći krivac nego Perez u sudaru dvije Indije. Možda je do toga i trebalo doći. Mišljenja sam da je Ocon – sjećajući se borbe na Silverstoneu – dostigao Pereza, i to bi se trebalo pokazati i na Hungaoringu.

        Perezova postolja su velika stvar, ali po meni Hulkenberg je bolji…..



        1
        1

        0

    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      @Renault

      Ajmo se pokušati razumjeti.

      Jedan od boljih F1 vozača, ako Kimi napusti Ferrari za 2018. godinu – jedan od boljih vozača koji bi zauzeo taj upražnjeni CRVENI kokpit je Sergio Perez. Zašto?

      1. donosi lovu
      2. stalan je u nastupima – ovo što si ti naveo, stalno je u bodovima
      3. želi i dalje uspjeti u F1
      4. nije opasan kao timski kolega – bio bi poslušan, do određene granice, zna biti prilično tvrdoglav – uvjerili smo se u više njegovih nastupa….

      Ali. Izgleda da ga Ferrari ne želi. To je – to. Ferrariju je bitan netko tko bi mogao naslijediti Seb Vettela, ako Nijemac digne sidro za 2018. Prije će to biti za 2019.
      Tako da Ferrari treba Lewisa Hamiltona. Ili opet Fernanda Alonsa – to će biti malo teže.

      Ferrariju je ipak zanimljivo zadržati Kimija Raikkonena, iz njima znanih razloga – on je pojava i solidno vozi.

      Da se mene pita, ja bih sutra dao otkaz Fincu i doveo nekoga drugog. Ali ne nekoga, tko bi čekao priliku kao Felipe Massa…. i na kraju ništa. Treba im netko tko je uporan, a ne treba “odmah uspjeti”. Netko kao Nico Rosberg.

      A ne bi se čudio da Ferrari posegne za Maxom Verstappenom.



      1
      1

      0
      • Adrian Newey
        Renault Prikaži

        Seb je produzia ugovor na jos 3 god, ugovor vridan138mil, za Ves nebi reka da ce ga dat tako lako. Btw nije massa samo cekao ali jbga zadnji zavoj je jebena stvar, kako je on izgubia titulu msn da nece nikad niko


        0
        0

        0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    zamjesit će pereca, a kad mu se kvasac digne …. :D



    3
    3

    0
  3. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    95% fanova F1 misli ovo. Ako ne i vise.

    Na prosloj trci, Perez je pao iliti pobjedjen. Madjarska dobropoznata svima. Bice uzbudljivo…



    1
    1

    0
    • Adrian Newey
      Renault Prikaži

      Da perec je pao proslu utrku nema sta ali posto F Indii nemoze niko od ostalih ekipa zaprijetit dvojica pijetlova ce se cakat do kraja sezone za br 1 i 2 u ekipi te od njih ocekujem jos sudara, dodira itd…odlicni su vozaci. F India nemoze ugrozit RB i ostale pa mogu sta hoce…fajtat se medjusobno a meni to gust gledat, bar da u sredini poretka vrcaju iskre ? Njih dvojica imaju svoje neko prvenstvo, bacaju kamere na sebe



      1
      1

      0
  4. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    @Frantic
    Kimi je proslost, tu je samo radi ajmo rec 4 sezone sta je vozia na nivou u f1. Zara vise nema, izvitrio skupa s alkoholom….jis kad nadodamo one njegove izjave “seljacke” al ok. Meni ponasanje vozaca ne znaci nista, gledam samo voznju. Ima puno jacih igraca od kimija npr mali ocon, weh, sainz da ne pism pa i FA nije mlad al bi u istom bolidu s dogovorom da on 1 god pomogne sebu a iducu god usluga za uslugu….otpuhali bi hama a nema puno godina razlike mecu njim….Lik je mrtvo puvalo na stazi a u crvenom ga drzi samo SV koji se po izjavama u 98% slucajeva ne zamira nikome al isto tako msn da i u sebu kuha kako njonjo ne odradjuje posao. Objavili ste da kubica radi test u Mađarskoj…ima komentara da je kubica proslost….kubica je konstantan a kimi je ko munja….bljesne par puta godisnnje. Kubica je izmislia f1 za kimija jbt led. Vise bi volia vidit maldonatora na njegovom mistu, on je bia dobar u kvalama, kad maldonator starta seb u stranu i eto ti tituleko od sale ?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.