Mercedes upozorava: počeli smo shvaćati našu “divu” od bolida

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 19 komentara

Nakon što je Lewis Hamilton dominirao utrkom u Silverstoneu čini se da je problem tretiranja guma Mercedesovog bolida s početka sezone u potpunosti riješen. Štoviše, Valtteri Bottas je uz odličnu vožnju i malo sreće došao do drugog mjesta s devete startne pozicije, što je dobar poticaj i za njegove nade o osvajanju prvenstva.

Ovo je sada treća pobjeda za Mercedes u četiri posljednje utrke, a jedina koja im je promaknula je ona u Azerbajdžanu gdje ju je Hamilton izgubio pukom nesrećom, a ne nedostatkom brzine.

S druge strane, Ferrari nije pobijedio još od Monaka, što je znakovito za njihovu formu u utrkama, a još gora je situacija u kvalifikacijama gdje Mercedes izgleda nedodirljivo. Prednost Sebastiana Vettela spala je na svega jedan bod jednu utrku prije ljetne pauze.

“Ovog vikenda smo uspjeli otključati puni potencijal oba naša bolida, možda i više nego na bilo kojoj drugoj utrci ove sezone,” rekao je Hamilton.

“Ovo je odličan pokazatelj za nastavak borbe za naslov i sad smo se stavili u dobru poziciju za drugi dio sezone.”

Mercedesov Toto Wolff dugo je bio oprezan i nije htio etiketirati svoj bolid kao najbrži na gridu, ali kako vrijeme prolazi sve je teže gurati onu priču o Ferrariju kao favoritu.

“Htio bih da je tako i da mogu to reći, ali dogodi se to da vas sudbina ošamari već na idućoj utrci,” odgovorio je Wolff na pitanje je li Mercedes sada najbrži bolid na gridu.

“Ovaj bolid nije uvijek najlakši za pogoditi setup, ali smo s vremenom postali sve bolji u tome. Htio bih vidjeti kako će se ponašati u Budimpešti. To nije brza staza, a temperature su visoke pa ćemo možda imati jasniju sliku.”

S druge strane, Hamilton je otvoreno priznao da je u Silverstoneu Mercedes bio očigledno brži bolid od Ferrarija i to zato jer su odmah na početku vikenda shvatili kako naštimati idealan setup.

“Neke vikende smo loše započeli i nismo optimalno podesili sve postavke. Ferrari je to uspijevao odmah od početka sezone. Njihov bolid radi posvuda. No, s puno rada, puno analiziranja – počeli smo se pomicati unaprijed. To se najbolje vidi u zadnje dvije, možda i tri utrke.”

“U Silverstoneu smo odmah dobro započeli s vikendom. Odlično je da se to već sada dogodilo – na polovici sezone.”


Odgovor

19 komentara

  1. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Da to su njemci red rad i disciplina. A sad se bojim da nas ostatak sezone čeka dominacija srebrnih kao što je i bilo od 2014 pa sve do početkaa ove sezone.



    5
    5

    0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      To su nijemci kažeš?
      80% tima se sastoji od Britanaca…

      Što ti misliš da u Ferrariju, RBRu, McLarenu ne vlada “red, rad i disciplina”?

      ….



      9
      9

      0
      • Kimi Raikkonen
        Michael Schumacher Prikaži

        Vidli smo od kad je Schumacher otišao kako su se povodili krilaticom rad, red disciplina…



        5
        5

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Tako je uvijek kada dođe kraj jednoj dominaciji…uostalom Schumi je bio i 2005. i 2006. u Ferrariju pa tada nisu osvojili titule već je to bio Renault…kada je Schumi otišao 2007. i 2008. su osvojili titule…

        Nema pravila…stvori se jedna ekipa koja djeluje i dođu rezultati…isto tako i Mercedes i RBR.

        Nije valjda da je RBR i McLaren odjednom traljav? A zamisli nisu talijani…



        13
        13

        0
      • avalon Prikaži

        Michael Schumacher … ma da , posli MS u timu je zavlada kaos , nedisciplina , nerad . ali ako je tako bilo onda je ferrari zapravo najbolja momčad F 1 od 2007. na ovamo jer u svom tom neradu , neredu , nedisciplini su 2007. osvojili duplu krunu , 2008. se massa do zadnje trke borija za titulu , osvojili konstruktorsku . 2009. je dijelom za zaborav i zbog massine nesriće u mađarskoj . 2010. se fernando do kraja borija za titulu , 2. u konstruktorskom , 2011. mali pad , a već 2012. fernando do kraja u borbi za titulu , 2. u konstruktorskom , 2013. fernando 2. ( istina , veliki zaostatak 137 bodova ali u McL urednoj engleskoj ekipi koja nije nerad , nered i nedisciplina lewis je za fernandom zaosta 53 boda … kako to objasnit ? ) , 2014. su svi osim mercedesa kiksali sa novim motorima šta nema veze sa redom radom i disciplinom . 2015. seb 3. ( nije se moglo protiv 2 mercedesa ) u konstruktorskom 2. . lani ih je uz merc pobjedija i RB no seb je ima 4 odustajanja , daniel nijedno . u rusiji je seb odusta , ricciardo je završija 11. … oba bez bodova no u preostala 3 odustajanja seba ricciardo je osvojia 57 bodova . u zadnjih 5 trka seb je osvojia 7 bodova više od australca ( 59 Vs 52 ) ali zaostatak zbog odustajanja nije se moga nadoknadit . a šta da nije otkaza motor u bahreinu kad je seb starta sa P 3 , da se u rusiji nije desija kvyat , u maleziji sudar na samom startu ( iako je seb rusiju starta sa P 7 , maleziju sa P 5 ) ferrari je bija poprilično jak jer kimi je u rusiji završija 3. , u maleziji 4. , a seb je bija nešto brži od finca pa … bilo bi bodova i pitanje je bi li ricciardo bija bolje plasiran od njemca da nije bilo 4 peha . ovogodišnji bolid je djelo taljana i za sad je OK , 1. u vozačkom , 2. u konstruktorskom 101 bod više od RB na pola prvenstva . za mecom uprkos zadnoj trci i problemima su 55 bodova iza mercedesa no tome “kumuje” i kimi koji je osvojia 98 , a finac iz merca ( recimo “drugi” vozač ka i kimi ) 154 boda tj 56 bodova više od kimija . poanta … kako jedan tim u kojem posli odlaska MS ne vlada red , rad i disciplina može skoro stalno bit u vozačkom i konstruktorskom prvenstvu ? a zamislimo da tek vlada red , rad i disciplina … svih 10 sezona ( 2007.- 2017. ) svi bi se borili za 2. misto jer bi valjda “sređeni” ferrari bija debelo najdominantniji tim ;)



        7
        7

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ja bi samo dodao da je Lewis 2013 vozio za Mercedes a ne za Mclaren
        Ne paziš, praviš tipfelere u zadnje vrijeme, postao si aljkav, haha …… :mrgreen:
        :rofl:
        :pivo:



        1
        1

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        bolje frantiče ti, nego ja. :D



        1
        1

        0
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Mislim da nije do toliko do toga šta su Nijemci već do toga što Mercedes ima daleko najveći budžet u F1, pa kad neki problem treba rješiti mogu baciti koliko god resursa treba da se rješi.
      Kad se na to doda najbolji motor i odličan paket svega ostaloga eto problema za ostale.
      Problem će biti ako se stvarno odlijepe sa razvojem jer pravila ostaju ista do 2020, što znači da će ih opet i sljedečih godina biti teško stići.
      Švabski je to što nikad ne miruju, ode Paddy oni zapravo naprave upgrade i uzmu Allisona.
      Ode Rosberg, op savršena zamjena u Bottasu rješena bez nekih problema.



      2
      2

      0
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        Budžet tu ne igra presudnu ulogu, vidjeli smo to prije kod Toyote i Honde i sada kod Honde i Renaulta. Najbitniji su tehnologija i resursi u vidu stručnog ljudstva i organiziranosti kojom raspolaze Mercedes-Benz. Po tom pitanju bi i Bogu zadali muke i probleme.



        7
        7

        0
      • Mike-ferrari Prikaži

        Upravo sve ono sto je Avalon naveo su razlozi sto sam Ferrarijev navijac vec 20god
        I upravo tako samo 2 sezone se nisam mogao nadati da ce nestto napraviti
        Uostalom moje vidjenje je da Mercedes ubire plodove duzeg bolida na ovim stazama koje mu izrazito pogodoju te ce se prica bitno okrenuti uskoro


        0
        0

        0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Ako ima istine da je Mercedes još tokom 2011., počeo razvijati ovaj novi “PU” (a s obzirom da su tada u ekipi imali Brawna i MSa, to me uopšte ne bi iznenadilo), sve priče o budžetu, predanosti, ljudstvu, resursima,…., padaju u drugi plan. Naravno, daleko od toga da su to nebitne stvari, ali za nadoknađivanje “eventualne” 2 godine zaostatka i stizanje “eventualnog predznanja” o tome kakvi će PU stupiti na snagu 2014., treba prije svega VREMENA. Tek smo na početku 4. sezone hibridnih PU imali bolid koji im je mogao čestito zaprijetiti u trci. I to od strane, zamisli, šlampavih “digića” (neko pomenu digiće ovih dana).



      1
      1

      0
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        2011. su donešena pravila.

        Kako ti voliš reći :chill:



        3
        3

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Poenta je bila da su počeli razvijati PU vrlo rano / prije drugih / a možda i prije nego je odluka donešena (a znali su da će biti donijeta), a bilo je dosta takvih “glasina”.
        Možda je u pitanju i 2010., jer su pravila objavljena 29.06.2011., kao što ti kažeš.
        Uglavnom, ono što je sigurno je činjenica da je Mercedes-Benz krajem 2012. imao spreman/gotov PU za 2014 (a možda i prije), te ima i kolumna Jamesa Allena o posjeti AMG Mercedes HPPu (High Performance Powertrains), tako da su imali još najmanje godinu i par mjeseci da ga bruse i rade na pouzdanosti, motora, kao i na aerodinamici. A Ferrari je itekako kasnio, dok je Renault isto napravio “promašaj”, da se tako izrazim, a i oni su kasnili.



        2
        2

        0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @1883 Da, ali Toyota i Honda nisu bili voljni prilagoditi se načinu rada u F1 i preseliti operaciju u Englesku ko većina momčadi nego su mislili svoj japanski način razmišljanja i proizvodnje donjet u F1 – slušao sam reportažu na Skyu o tome, dok je Mercedes sagradio tvornicu kraj Silverstonea maltene.
        @Frantic Lako moguće da su počeli razvijati prije drugih, ali po meni je to prije do toga što nisu bili konkurentni, pa su bogli bacati više resursa u razvoj za naredne godine.
        Ferrari i McLaren su u to vrijeme razmišljali kako stati na kraj Red Bullu.
        Makar već i 2013.je Mercedes imao par pole positiona i pobjeda, tako da nije sve do tog novog PU .
        Vjerojatno je kombinacija svega: bogati resursi, odlično ljudstvo, odlična vozačka postava od samog početaka do danas, sve to igra ulogu.



        1
        1

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Naravno.
        Ja nisam isključio ostale faktore.


        0
        0

        0
  2. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Docekat će vas hladan tus u ugarskoj !



    4
    4

    0
  3. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Mislim da je ovo samo jedan vid motivacije i nista vise. Zasto Mercedes nije svoju divu skontao u Austriji? Ovo je sad psiholoska igra, da se protivniku udje u glavu, vele imamo dvostruku pobjedu, Ferrari zadesila katastrofa, pa malo da se prse. Naravno ovo vise rade Britanski mediji.

    Mislim da se ne treba previse dizati hajka oko ovoga, jer suvise je rano. Svi znamo kad Hamilton padne u malu depru, tada Britanski mediji pobudale, a nakon ove pobjede ogromna krila su na ledjima i hvalisanje.

    Svaka njima cast, od Mercedesa se i nije ocekivao onakav pad na startu, ali isto tako dokazano su ranjivi, a sezona jos nije gotova – ni blizu.



    6
    6

    0
  4. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    U f1 su psiholoske igre postale bitne gotovo kao strategija u Boxu-pitu, od sebove izjave da je sve ok pa do mercove sada. Svaka cast ferrarijevim i mercovim navijacima na komentarima ko ce koga u Madjarskoj ili na kraju sezone….lajes lajes i na kraju ti neko treci zacepi usta ? a komentari stoje nemoze se lagat ?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.