Pirelli: Problemi s gumama na Ferrarijevim bolidima su potpuno različiti

Izdvojeno

Vettel-Ferrari

Prije 7 godina 3 min 3 komentara

Probleme s gumama koje su jučer u zadnjim krugovima utrke pretrpjeli Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen su bili potpuno različite prirode izjavili su ljudi iz Pirellija.

Oba Ferrarijeva vozača pretrpjeli su probleme s gumama u roku od nekoliko minuta i tako izvukli najdeblji kraj od svih, budući da su se oni kao i većina grida držala strategije jednog zaustavljanja u boksu, iako je Pirellijev savjet u petak bio da će optimalno za utrku biti dva zaustavljanja u boksu.

Raikkonen je zbog problema s gumama pao s drugog mjesta na treće, dok je njegov momčadski kolega Vettel pao s četvrtog mjesta na sedmo i tako jedva sačuvao vodstvo u poretku vozača za jedan bod ispred Hamiltona.

“Dva potpuno različita problema, potpuno različita.”, opisao je Pirellijev glasnogovornik probleme na Ferrarijevim bolidima.

“Obojica su imala dosta istrošene gume, što je normalno za stazu poput ove nakon ovakve utrke. Podsjećam vas koliko su ovi bolidi brži od prošlogodišnjih, tu su bili pet sekundi brži, što je velika stvar, apsolutno najveća razlika u svih deset utrka dosad. Silverstone jako puno troši gume, naročito prednju lijevu.”

“Sebastian je pretrpio neuspjeh, puknuće, a bio je jako blizu kraja. Zbog čega? Ne znamo točno. On je imao “flat-spot” prilikom borbe s Bottasom. Možda se ponekad borio na pasicama zato što je branio poziciju. Ali je on jednostavno radio svoj posao. Razlika s Kimijem je ta što su kod njega gume kad je došao u boks bile potpuno napuhane, nije imao puknuće gume, one su bile potrošene, naravno.”

Pirelli sada blisko surađuje s Ferrarijem kako bi odredio točne uzroke.

“Analiziramo detaljno dvije gume jer su stvari različite. U potpunosti ih analiziramo zajedno s Ferrarijem jer želimo doći do krajnje točke, tj. do uzroka problema.

“Kod Kimija je guma napuhana, a vidite da je cijelo gazište istrošeno i počeli su se vidjeti šavovi, dok kod Vettela vidite da je guma ispuhana i da je oštećena iznutra, zbog čega je pukla”

Red Bull je izgleda reagirao na vrijeme i izbjegao slične probleme te su zbog toga pozvali Verstappena u boks.

“Red Bull je vidio da su im performanse gotove, baš tad kad je Vettel rekao na radiju da nema prednje lijeve gume. Oni su se zaustavili zbog opreza, jer su znali da neće izgubiti poziciju i zbog toga im je to bilo lakše učiniti nego Ferrariju.”, dodao je Pirellijev glasnogovornik.

Odgovore na točne uzroke problema Pirreli očekuje da će saznati kroz nekoliko dana.

 

 


Odgovor

3 komentara

  1. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Petarda u gumi s tajmerrom



    2
    2

    0
  2. avalon Prikaži

    baš me zanima šta bi rekli teoretičari zavjera da se ovo desilo na oba mercedesa ? možda kako TALJANSKI pirelli radi u korist TALJANSKOG ferraria , a ovako ….. ;)


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.