Grosjean: Hamilton nije kažnjen jer se bori za titulu

Izdvojeno

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 21 komentara

Tijekom današnjih kvalifikacija za VN Velike Britanije na kojima je pole poziciju osvojio Lewis Hamilton ispred dva Ferrarija, Hamilton je tijekom Q3 bio pod istragom sudaca zbog mogućeg blokiranja i zadržavanja Romaina Grosjeana u poslednjoj šikani Silverstonea. Hamilton je prošao nekažnjeno i kasnije osvojio pole, jer su suci ocijenili da je Lewis možda zasmetao Grosjeanu ali nije mu otežao prolazak kroz zavoj i nije zaslužio kaznu. Grosjean je nakon kvalifikacija bio nervozan zbog odluke sudaca.

“Bio sam iznenađen kada sam čuo da su suci procijenili da mi Hamilton nije “otežao” putanju kroz zavoj. Izgubio sam u tom zavoju 0,35-0,4 sekundi, tako da sam ozbiljno iznenađen što su to procijenili kao nešto što mi nije zasmetalo. Ovo sada otvara vrata za još agresivnih i prljavih poteza tijekom kvalifikacija, iako su pravila za sve jasna. Svjestan sam da je u tijeku borba za prvenstvno između vodećih vozača, ali i mi u pozadini se borimo isto onoliko žilavo i jako kao i vodeći, i danas mi je Hamilton zasmetao u tom zavoju.

“Ne znam, imam osjećaj kao da bi konačan rezultat istrage bio drugačiji da je na Hamiltonovom mjestu bio neki drugi vozač. Osjećaj je kao da postoje dvostruki standardi.”

Kada su ga novinari pitali je li time misli da je činjenica da se Hamilton bori za titulu imala veze s ovom odlukom sudaca, Romain je bio jasan:

“Borba za titulu je bitna, za sve ljude. Borim se isto koliko i vodeći, dosta ljudi stoji iza mene i vrijedno radi svoj posao, i danas sam izgubio tri i pol desetinke u dva zavoja.

“Sljedeći put ću morati zabiti svoje prednje krilo u njegov difuzor da pokažem svijetu da me je blokirao. Pravila oko ovakvih stvari su jasna i sa samo 10 bolida u Q3 ovakve stvari se ne bi trebale događati.

“U Kini sam dobio kaznu od 5 mjesta na gridu jer sam vozio brzo pod duplim žutim zastavama, danas sam izgubio poziciju zbog blokiranja i nikome ništa. Postoji velika nekonstantnost u odlukama sudaca, pogotovo vezano za manevar i za onog tko je to učinio.”


Odgovor

21 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Dobro zbori ovaj momak…



    26
    26

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Po mojem misljenju ako je situacija takva onda ni Vandoorne u Austriji nije trebao biti kaznjen, ali bez obzira na sve moram priznat da je Lewis danas zasluzio pole position i krug je bio stvarno super….Nazalost Grosjean je zbog toga izvisio



    5
    5

    0
  3. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Bravo Grozni!!! Da je bilo obrnuto, ti bi dobio kaznu, garantirano. I da ne govorim kako bi sky-ovci reagirali kad bi njihov British miljenik doživio da mu netko ukrade 0,3 s u brzom krugu.. plakali bi ili govorili kako Ferrari ima podršku iza leđa??
    ovako Romain i svi ostali “iz drugog reda” koji “bezrazložno” napadnu “nevinog” Hama znajte da je to jedanko borbi s vjetrenjačama.. nažalost, pravila ne važe jednako za sve.. :/ to smo svi odavno naučili



    47
    47

    0
    • nitrovip Prikaži

      Prisiljen sam bio, u deficitu ostalih snimki, pogledat snimku kvala sa Sky-a.. To su takve žalopojke, em uživo, em u analizama.. točno navijam da Hamiltonu i svakom vozaču sa britanskom putovnicom daju 35 mjesta kazne… Grosjean je tu mala beba. Uvijek kažem – nikad više gledat sky i f1, kad kod ih probam pogledat potvrde moje utiske.



      6
      6

      0
      • Ferrari
        racer 29 Prikaži

        meni kao okorjelog ferraristu je pakao gledati i slušati sky, ali sam osuđen na njih jer drugog izbora nemam.. zato postoje 2 rješenja: jedno je, ako uopće postoji, pronaći neki stabilni strani livestream iako neću razumjeti nijednu riječ ( zvuk je temelj F1, naravno, a uz zvuk dolaze i komentatori kakvi god da jesu :) ), a drugi je da Ferrari dovede jednog Britanca pa ih sve konačno ušutka.. no šanse za drugu opciju su trenutno jednake kao da, recimo, Palmer pobijedi u sutrašnjoj utrci :D



        8
        8

        0
      • Shell
        ferrari-bosna Prikaži

        Ako ne zelis sky,nađi chanell 4.
        Definitivno su najbolji, bez simpatija i sve je objeltivno, tu su coulthard i weber. C4 sam gledo dok nisam preso na njem rtl.
        Toplo ti preporucujem c4



        1
        1

        0
  4. Ayrton Senna
    ayrton1791 Prikaži

    Živa istina,od riječi do riječi sve šta je reko



    20
    20

    0
  5. Mercedes
    Mikalo Prikaži

    Od kad je Lewis dosao u Mercedes stalno im se gleda kroz prste . Ferrari je inace najgore prolazio u povijesti F1 sa kaznama . Samo kad se sjetim ere MS u Ferrariju i hrpe kazni koji je dobio bez ikakve potrebe , a bio je jedan od najcistijih vozaca svih vremena . Mogu Mercedesu popustati koliko hoce , a Ferrari kaznjavati non-stop , opet ce ih Vetel pomesti . FORZA FERRARI .



    21
    21

    0
  6. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Grozni laže. Nije igubio poziciju jer ga je Lewis navodno blokirao, vec zato sto u narednim krugovima nije nista napravio za razliku od drugih vozaca. Jbg najlakse je druge krivit za svoju nesposobnost.



    7
    7

    0
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      A lik na sljedećem krugu išao pola sekunde brže u tom sektoru…Ma sigurno ju je našao onako, na putu.
      Uopće nema veze s tim što ga je ovaj blokirao u prvom krugu..

      Nekad si stvarno smiješan



      15
      15

      0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Upravo si komentarom demantirao sam sebe. Jel ti razumiješ kaj sam napisao? Dakle zasmetao mu je ostvariti dobar plasman, a u sljedećem krugu je kao išao brže?! Pa kako mu je onda omeo kvalifikacije ako je išao brže? Opet ferrari haas assistance radi, jel?


        0
        0

        0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Nisi shvatio..
        To znači da je u prvom krugu mogao ići bar 3 desetinke brže.
        A svi znamo što bi bilo da je netko Hamiltonu izbio 3 desetinke.



        7
        7

        0
    • Alfa Romeo
      Alfa707 Prikaži

      Najlakše je ali i najgore na drugima lomiti koplja i praviti se hamilton



      9
      9

      0
  7. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Hamić nije kaznjen jer je ko fol englez a pregrsta engleza u sudijama i jos vozi u engleskoj



    22
    22

    0
  8. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    FIAmliton :)



    17
    17

    0
  9. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Dali postoj opcija na portalu da se označe članovi kao npr. Dani ili recimo Heat i da mi se njihovi komentari ne prikazuju? Trudim se ne čitat ih, ali kako scrollam tu i tamo mi oko zapne pa me ulovi mučnina.



    21
    21

    0
  10. Alfa Romeo
    Alfa707 Prikaži

    Nažalost nedvojbeno postoje dvostruki standardi!!!



    9
    9

    0
  11. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    On je sad kao otkrio toplu vodu, naravno da nije kažnjen jer se bori za naslov.
    Pa zbog istog razloga Vettel nije dobio crnu zastavu u Bakuu.
    Tamo bi isto da je Groesjean tako nešto napravio bio momentalno diskvalificiran.
    Nije dobro što je tako naravno, ali svi znamo da je tako, al smo sad kao full iznenađeni.
    Po meni je veći problem, što je sve izglednije da će prvenstvo osvojiti ne onaj koji je brži, već onaj koji manje kazni bude morao uzeti zbog razno raznih dijelova.



    11
    11

    0
  12. Ferrari
    goran181 Donator Prikaži

    Mislim da FIA treba poceti primjenjivati pravila jednako. Mozda najbolje poslje ljetne stanke ili pocetkom sljedece sezone pa da imaju clean start za sve. Ali onda bi ih se trebali slijepo drzati neovisno o boji bolida ili individue



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.