McLaren očekuje da će Alonso ostati u F1

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

U McLarenu su optimistični u vezi Alonsovog mjesta u Formuli 1 za iduću sezonu. Šefovi tima su se sastali s njim na privatnoj večeri u Silverstoneu kako bi razgovarali o budućim planovima. Alonso još nema ugovor za iduću sezonu te ima ograničene mogućnosti izvan McLarena da osigura mjesto u konkurentoj momčadi, kao što su Red Bull, Ferrari i Mercedes.

Takva situacija pokrenula je glasine da će Alonso iduće godine voziti IndyCar i vratiti se u F1 2019.  Ali Zak Brown je nakon večere zaključio da je Alonso fokusiran na ostanak u F1.

“Imali smo odličnu večeru sa Alonsom, čak je on platio. Imamo razumjevanja prema njemu, a njemu se sviđa okruženje u McLarenu. I Stoffel radi odličan posao, teško je to okruženje za prvu sezonu u F1, tako da sam zadovoljan vozačkom postavom.”

Brown je negirao na tvrdnje da će alonso iduću sezonu voziti IndyCar.

“Mislim da mu se svidio IndyCar. Sigurno se želi vratiti i odvoziti Indy500 kada bude spreman. Ali bio je jako jasan da želi biti u F1 iduću sezonu. Šanse da završi iduću sezonu u IndyCaru su minimalne, ali će se sigurno vratiti tamo nekada u budućnosti.”

U McLarenu je trenutno glavna tema motor. Brown kaže da McLaren mora odlučiti što će s Hondom. Pregovori između njih još traju.

“Na osobnoj razini odnosi s Hondom su dobri, ali kao što smo rekli, a mislim da bi se svi složili, mi trebamo konkurentiju pogonsku jedinicu za iduću sezonu. Pregovori idu u tom smjeru.”

 


Odgovor

2 komentara

  1. Marlboro
    FI fan Prikaži

    za veceru je bilo caj s mlikom i suši :D
    Kad to pomisas dobijes bolid od 2015 do 2017….totalni bullshit, ima da te srackavica uvati a takva im je i suradnja



    7
    7

    0
  2. mika Prikaži

    Honda uopće nije loša, barem kod Stoffela.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.