Hamilton: Bottas je dosad imao bolju sezonu

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 1 min 24 komentara

Lewis Hamilton je uvjeren da je njegov momčadski kolega Valtteri Bottas imao bolji start sezone, iako ima 15 bodova više.

Hamilton je imao loš vikend u Austriji, uzrokovan kaznom od pet mjesta na startu zbog neplanirane promjene mjenjača, ali se do kraja uspio izboriti za četvrtu poziciju. Bottas je imao utrku iz snova – najprije je osigurao pole position, zatim je osvojio svoju drugu pobjedu u karijeri i time smanjio zaostatak za Hamiltonom na 15 i Vettelom na 35 bodova.

Unatoč tome što je Hamilton osvojio tri utrke naspram Bottasove dvije ove sezone, trostruki svjetski prvak misli da Bottas trenutno radi bolji posao od njega, i da je jedan od glavnih kandidata za titulu svjetskog prvaka F1.

“Valtteri je odradio odličan posao i sigurno je zaslužio pobjedu. Kad pogledate njegove rezultate, ima jednu utrku koju nije završio. Općenito ima bolju sezonu od mene. Nikada nisam pomislio da je ispao iz borbe za titulu. Još uvijek mislim da je jedan od glavnih kandidata.”


Odgovor

24 komentara

  1. Ferrari
    Black Queen Prikaži

    Da ti se nije morao maknuti u Bahreinu, imao bi još i bolju.



    22
    22

    0
    • Max Verstappen
      DaveGilmour Prikaži

      Sumnjam. Bottas je u Bahreinu bio toliko spor da bi ga Lewis vjerojatno prešao i u izravnoj borbi.



      5
      5

      0
      • Pirelli Hard
        Monty Prikaži

        Zašto je bio spor i ovo “vjerojatno”nikad nećemo saznati !



        9
        9

        0
      • Max Verstappen
        DaveGilmour Prikaži

        Koliko se sjećam prejako je trošio stražnje gume te je zato bio spor (nadam se da ne impliciraš da je ”morao” biti spor).

        Također nećemo nikad saznati da li bi Bottas imao bolju sezonu da nije morao propustiti Hamiltona u Bahreinu, no to očito nikoga ne smeta :chill:



        2
        2

        0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      @black queen da je on imao dobre performanse u Bahreinu, ne bi mu niko ni rekao da se makne, isto kao u Španiji, kada nije mogao da uprati tempo Vettela i Hamiltona, naravno da će onda pustit, svaka ekipa bi isto napravila, pa lik je u obe trke zaostajao preko pola sekunde po krugu u odnosu na Lewisa :chill:

      Meni je iskreno jako čudno kako Bottas uz 3 mjesto u Španiji bi imao isti broj bodova kao Lewis, nije ni bolji ni brži, ali nekako je uspijevao zadržavati konstantu, a i Lewis je u Monaku podbacio pa zato. Jebena je ta Mečka za postavit i ukrotit, može pričati ko šta hoće.



      3
      3

      0
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        jebena, to je prava rijec. mozda su malo i ispali iz fazona ovi iz mercedesa, jbg tri godine dominacije, opusti se covjek :D.

        a sto se tice propustanja i kenjanja po vozacima radi istih, meni to ne smeta, nek se propustaju i rotiraju koliko hoce ako su jedan za drugim, to su poeni ekipe i ako onaj drugi propusti zasto srati na Hamiltona, Vettela ili Schumachera. Timske odredbe su mi sasvim ok, cak i u ono “fernandoo is faster than u” vrijeme, vozaci su uposlenici i rade kako sef kaze. da imam svoju ekipu, koristio bih timske odredbe kad god bih mislio da ce donijet neku korist.



        2
        2

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Ah pa to je poso, i ja bi isto samo gledo konstruktorsko prvenstvo, a vozači nek se snalaze.
        Problem je što neki ne kontaju kad su naredbe ok, nego opleti neki hejt komentar na račun propuštenog vozača i kupi lajkove, sta drugo raditi kad se ne gledaju stvari objektivno.



        2
        2

        0
      • Dan Gurney
        CrashOverride Donator Prikaži

        Naravno da je propustanje vozaca ok ali je onako @@@@@@@@@ trubit stalno da se nasi vozaci utrkuju i onda radit rosade i opet trubit isto..



        2
        2

        0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    A kad bi ovo rekao netko sa foruma njegovi navijači bi srali po njemu..



    4
    4

    0
  3. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Da nije odusto u španiji i izvrtio se u kini imo bi u najmanju ruku isto bodova ko bog brzine. Mogo bi upravo taj bog brzine postat vodonosa munjevitom fincu hehhehe



    7
    7

    0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      Bottas nije ni bolji ni brži, ali je konstantniji sigurno. Dosta puta se dešavalo da Mečka ne radi kako treba, nmg se sastavit sa setapom, pa se Bottas nekako snađe, kao u Monaku. Uglavnom očekivao sam ovakvog Bottasa, šteta što i drugi Finac ne vozi na nivou, bilo bi interesantnije, a i da vidimo Vettela sa jakim timskim, nismo od 2014 :)



      7
      7

      0
      • Dan Gurney
        CrashOverride Donator Prikaži

        Ovo nekako snadje bi islo na to da je slucajno ubo setup..



        2
        2

        0
      • Alain Prost
        Alain Prost Prikaži

        Je, je, kratkopametni, a Vettelov Red Bull je tada radio kako treba, baš si očekivao ovakvog Bottasa, kamo sreće da je Riki u Ferrariju, pitanje je gdje bi tvoj dragi tada bio?



        1
        1

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Vettelov Red Bull i kad je radio i bio na nivou za dobre rezultate, on je pravio amaterske greške i derao gume. Na trkama ga je Danijel ubijao. Činjenica.

        Što se tiče Riccija, izbijao bi taj bodove Vettelu samo tako, ne bi se Vettel šetao u Ferrariju kao sada bez konkurencije. I da, očekivao sam ovakvog Bottasa, svako normalan je očekivao, osim ako površno pratis :chill:



        3
        3

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        U kojem smislu bolju?
        Pehovi, sreća/nesreća, bolje odrađen posao, šta…..?
        Bolje se snašao (jbga, što se ovaj nije “snašao”)?
        Ne kontam kako može imati bolju sezonu a ima jedno odustajanje spram Lewisovih 0 (nula) odustajanja. Izvrtanje u Kini (sam si je kriv), problemčići u Bahrainu (propuštanje), relativno loš vikend u Monacu.
        Lewis je imao “vikend u kojem se nije snašao” u Rusiji (jbga, Bottas se eto nekako snašao, do te mjere da je čak i pobijedio), katastrofalan Monaco (jbga, Bottas se opet nekako snašao pa je dogurao do 4. mjesta), mada je i Lewis maskimalno limitirao štetu na takvoj stazi. Imao je peh u Bakuu sa headrestom (gdje je Bottas imao dosta sreće, ruku na srce) i kaznu za mjenjač u Austriji.
        Meni je otprilike isto, tu negdje “u pet deka”.
        Možda je htio dati do znanja između redova, kao on je imao do sada bolju sezonu od mene, a ja sam ipak 15 bodova ispred, eto koliko sam ja dobar.
        A možda je osjetio da bi mu Bottas mogao zaprijetiti, pa je već počeo psihološke igrice.



        8
        8

        0
    • Mclaren
      Ron Dennis Prikaži

      Zaboravio si Hamiltonovu kaznu 5 mjesta na gridu. Bilo bi zanimljivo kako bi se utrka odvijala s Vettelom između njih.



      3
      3

      0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Pa zato ferrari i drzi kimija. Tko zna kako bi bilo da je neki konkurentni i motivirani vozac tamo.



      5
      5

      0
  4. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Ovo je jedna korektna izjava. Lijepo od njega.



    5
    5

    0
  5. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Vidim da se dole u komentarima iz naftalina vadi Vettel,koji zapravo nije tema,već odnos na relaciji Hamilton-Bottas.
    U Williamsu,Bottas,s mog stanovišta ništa više od prosječnog vozača,dolaskom u Mercedes osvaja postolja,prva mjesta i postaje faktor kojeg se nešto pita.Sad,dal je Bottas naglo naučio voziti ili je u pitanju još uvjek (pre)jaki Mercedes?Za odgovoriti na to pitanje,čovjek ne mora biti prepametan već samo malćice objektivan,nezasljepljen navijačkim strastima ili nedaj bože kultom ličnosti.
    U pitanju je naravno Mercedes koji več četvrtu sezonu debelo najjači i u kojem Bottas,kad to timu zatreba ide ko metak a zašto Lujo drugu sezonu za redom skroz ne koristi prednosti svojeg bolida,bilo bi najbolje pitati njega osobno.



    4
    4

    0
  6. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Pilim drva naopako



    4
    4

    0
  7. Marlboro
    FI fan Prikaži

    @monty
    ja navijan za FI i kad sagledas situaciju bottas spada u rang sainza, ves, ocon, kimi…..nije lik los vozac nego je dobia debelo bolji bolid nego sta je bia wiliams pa samim time “moze” (BR 2) i pokazat veci raskos talenta, uvik je na nivou a da nije ima ispade ko u spaniji msn i kini ima bi sanse za titulu ako bi se nes desilo hamu. Inace nebi reka da je merc toliko nadmocan jer je ovaj bolid od ferrarija najbolji bolid jos od kad je kimi uzea zadnji naslov. Merc ima prednost samo u brzom krugu al u monacu su ferr bili 1 i 2 a austrai i jos neke staze su bile u 2 do 5 stotinki i jos kad nadodamo da ferr puno bolje cuva gume,,,,da nije bottasa nervozni ham bi davno izgubia titulu a msn da ce je na kraju i izgubit svakako ;)
    MSN da san bia realan



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.