Bottas: Na početku sam kontrolirao tempo, ali kasnije su gume postale problematične

Vijesti

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 2 komentara

Valtteri Bottas je danas odradio odličan posao, pogotovo u prvom stintu kad je imao ultrasoft gume na svom Mercedesu. Na kraju je postalo neizvjesno jer gume na njegovom Mercedesu nisu funkcionirale dobro kao na Ferrariju.

“Na kraju me malo sve skupa podsjetilo na Rusiju, hvatao me Vettel. Gume mi nisu bile u sjajnom stanju i to mi je otežalo posao. Na početku sam kontrolirao tempo, ali na kraju je bilo problematično. Moja druga pobjeda u karijeri. Zahvaljujem svim navijačima na podršci i ekipi na svemu.”

Bottas je imao kompjutorski precizan start za kojeg su Vettel i Ricciardo pomislili da se radi o preranom kretanju. No, štoperica je pokazala da je sve u redu i Bottas je došao do svoje druge pobjede i trećeg uzastopnog podija.

“Ovo je bio start mog života. Još je duga godina pred nama, još su rani dani i razvijamo se kao ekipa.”

Sebastian Vettel je gotovo cijelu utrku proveo na drugom mjestu, a na kraju utrke se opasno približio Bottasu i u cilj ušao s manje od sekunde zaostatka. Na upit Martina Brundlea kako se osjeća, Vettel je odgovorio uz osmijeh:

“Kako bi se ti osjećao da si završio samo pola sekunde iza pobjednika? Puno bolje sam se osjećao u drugom stintu, a na početku sam se malo mučio da osjetim bolid. Čim smo stavili supersoft gume bio sam jako brz i bio sam zadovoljan. Hvatao sam ga malo po malo, na kraju me Perez koštao malo vremena, ali mislim da mi je falio još jedan krug. Valtteri se malo žalio penjati se uz ovaj uspon, malo je falilo.”

“Bio sam prilično siguran da je preskočio start, ali… Pitaj Daniela o tome,” zamucao je Vettel.

Daniel Ricciardo je danas osvojio svoj peti uzastopni podij.

“Prešao sam Kimija u trećem zavoju odmah na početku, bila je to zabavna utrka. Na kraju se Lewis jako približio, ali sam se dobro branio. Uspjelo mi je to. Pet podija u nizu je super, ali domaći podij tu u Austriji je odličan rezultat, sjajan osjećaj.”

Lewis Hamilton mu se jako približio u posljednjem stadiju utrke, a unatoč razlici u maksimalnoj brzini na pravcu – Mercedes nije uspio proći ispred Red Bulla u borbi za postolje.

“Predzadnji krug je bio jako blizu, mislim da je to bilo najbliže. Bio sam jako sretan što je utrka završila.”

Brundle je naglasio kako je bilo neizvjesno na kočenju za 4. zavoj, a Ricciardo se našalio:

“Kasno sam kočio, ali ne bih uopće kočio da je bilo potrebno.”


Odgovor

2 komentara

  1. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Bottas mora pod hitno mora utrenirati ovu završnu ceremoniju.Opet si je šampanjcem zamalo iskopao oči. :D



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.