Valtteri Bottas pobjednik VN Austrije!

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 4 min 61 komentara

Mercedesov vozač Valtteri Bottas je u Austriji došao do druge pobjede u karijeri nakon starta s pole positiona. Drugi je ciljem prošao Sebastian Vettel koji je tako povećao svoju prednost u vozačkom poretku. Posljednja stepenica pobjedničkog postolja, peta u nizu, pripada Danielu Ricciardu.

Najveću pažnju već na samom startu na sebe je privukao Valtteri Bottas koji je startao s pole positiona. Odmah nakon gašenja crvenih svjetala bilo je jasno da je Finac odlično startao, te je s lakoćom zadržao prvo mjesto i odjurio prema naprijed. Međutim, Bottas je ubrzo postao predmetom istrage sudaca zbog mogućeg starta prije gašenja crvenih svjetala, odnosno njegovo vrijeme reakcije je bilo nešto brže od uobičajenog (dvije desetinke kod Valtterija, tri i pol kod Vettela). No, suci su kasnije u utrci ustanovili da je to još uvijek u granicama normalnog tako da je Finac prošao bez ikakve kazne, a do tog trenutka je izgradio nekoliko sekundi prednosti u odnosu na Vettela.

Kimi Raikkonen je imao nešto lošiji start te se našao iza Ricciarda i Grosjeana. Nešto niže u poretku loše su startali Max Verstappen i Carlos Sainz. Red Bullov vozač je imao problem s anti-stall sustavom te je izgubio nekoliko pozicija; Daniil Kvjat je potom na kočenju za prvi zavoj udario u Alonsov McLaren, a Španjolac zbog toga u Maxov RB13, što je na bolidu mladog Nizozemca izazvalo štetu na kvačilu zbog koje je morao odmah odustati. Verstappenu je ovo bilo peto odustajanje u sedam utrka, a Kvjat je za ovaj potez dobio kaznu prolaska kroz boks. Od ostalih vozača, ističu se Felipe Massa i Lance Stroll koji su nakon starta sa 17. i 18. pozicije na kraju prvog kruga držali 10. i 11. mjesto.

Prvi od vodećih vozača u boks ulazi Lewis Hamilton koji je startao na super mekanim gumama, i to u 32. krugu utrke. Britanac je prije toga sustigao Kimija Raikkonena, ali ga nije uspio prestići. Samo dva kruga poslije u boks odlazi Ricciardo (prelazak na super mekane), a u idućem i Vettel koji je također utrku od trenutka nastavio na supersoftu. Ferrari je odlučio Raikkonena ostaviti na stazi nešto duže jer bi se Lewis svakako našao ispred njihovog vozača pa je Finac u boks otišao tek u 44. krugu, dva kruga prije svog sunarodnjaka u Mercedesu.

Lewis je tako izbio na četvrto mjesto te je imao zaostatak od 10-ak sekundi za glavnim konkurentom za naslov – Sebastianom Vettelom. Iako je imao nešto brže gume, nije se uspio približiti, te je do kraja utrke vodio bitku s Danielom Ricciardom, odnosno u njenim posljednjim krugovima. Isto je bilo i na vrhu, gdje je u borbi nalik onoj s VN Rusije Sebastian Vettel uspio istopiti Bottasovu prednost nakon ulazaka u boksove (oko 4 sekunde), te je u posljednjim krugovima pokušao prestići vodećeg u utrci. No, kao i u Sočiju, Valtteri je bez većih problema zadržao Vettela iza sebe te je došao do druge pobjede sezone, a u vozačkom poretku je sada samo 15 bodova iza timskog kolege Hamiltona. On je, pak, u predzadnjem krugu napao Ricciarda za posljednje mjesto pobjedničkog postolja, ali je Australac sretno i spretno vratio svoju poziciju prije ulaska u četvrti zavoj, te ju je i zadržao do kraja utrke. Danielu je ovo peto uzastopno postolje u 2017.

Peti je ciljem prošao Kimi Raikkonen, ispred Romaina Grosjeana, Sergija Pereza, Estebana Ocona, Felipea Masse i Lancea Strolla, ostalih vozača koji su danas došli do bodova.

Kevin Magnussen je sredinom utrke odustao zbog problema s hidraulikom, a nešto kasnije je momčad u garažu pozvala Carlosa Sainza.

Stoffel Vandoorne je u utrci morao odraditi kaznu prolaska kroz boks zbog ignoriranja plavih zastava.

1 Bottas Mercedes 71 1h 21:48.527
2 Vettel Ferrari 71 + 0:00.658
3 Ricciardo Red Bull 71 + 0:06.012
4 Hamilton Mercedes 71 + 0:07.430
5 Raikkonen Ferrari 71 + 0:20.370
6 Grosjean Haas 71 + 1:13.160
7 Perez Force India 70 + 1 krug
8 Ocon Force India 70 + 1 krug
9 Massa Williams 70 + 1 krug
10 Stroll Williams 70 + 1 krug
11 Palmer Renault 70 + 1 krug
12 Vandoorne McLaren 70 + 1 krug
13 Hulkenberg Renault 70 + 1 krug
14 Wehrlein Sauber 70 + 1 krug
15 Ericsson Sauber 69 + 2 kruga
16 Kvjat Toro Rosso 68 + 3 kruga
Sainz Toro Rosso 44 Odustao
Magnussen Haas 29 Odustao
Alonso McLaren 1 Incident
Verstappen Red Bull 0 Incident

Sljedeća utrka se vozi za tjedan dana u Silverstoneu.


Odgovor

61 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Čestitke Bottas. Ricci vozač utrke, svaka čast.



    17
    17

    0
  2. Jenson Button
    senad22 Prikaži

    utrka pomalo dosadna sve do zadnjih desetak krugova,ekstra zavrsnica cestitke bottasu ali vettel opet tu u borbi mislim da hamilton mora do kraja sezone voziti perfektno i bez kazni i kvarova od strane mercedesa da bi dobio ovakvog vettela sve u svemu dobra utrka



    5
    5

    0
  3. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Svaka cast Bottas, kakav start.. Ako Seb na kraju uzme naslov bit ce to podvig kraj ovakve dve mecke uz Kimija kojeg i Ricci sisa u bodovima.. Hamu blizi Bottas nego on Sebu :) (nekad fali koji krug xD)



    14
    14

    0
  4. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Mišljenja sam da nijedna staza u F1 ne smije biti vremenski kraća ispod 1:10.. sva sreća je što je veći dio utrke bio sa samo 16 – 17 bolida, a što bi tek bilo da ih imamo 24… blue flag na svakog uglu :/
    Vettelu je više odgovarao SS i da mu Perez nije zasmetao pri kraju imao bi Bottasa samo tako..
    no, i ovako je dobro jer se povećava prednost pred British sexy boy.. :D
    Forza!!!



    9
    9

    0
  5. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Taman pocelo biti zanimljivo i kraj utrke.



    11
    11

    0
  6. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Čestitke Bottas, maestralan Vettel, odličan Ricci.

    Pokrenimo akciju “Stop The Shoey”.



    10
    10

    0
  7. Ayrton Senna
    cenki95 Prikaži

    Mislim da bi Mecka trebala promijenit number one vozača. :D Da ga nisu njegovi sjebali u Bahrainu i Španjolskoj sad bi bio bok uz bok Vettelu i ispred Hamiltona.



    7
    7

    0
  8. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    ma ovo je odlično za Ferrari i Vettela…Ham sve dalje od Vettela. A moje mišljenje o utrci je loše radi staze koja se bar meni ne sviđa.i sva uzbuđenja smo imali u zadnja tri ili četiri kruga…Bravo za Ricc…



    2
    2

    0
    • andro Prikaži

      Te izjave ham sve dalje od vettela ne piju vode, jedna utrka i sve se obrne. Iskreno nisam zadovoljan tim 2 mjestom, vec treci put ove sezone da vettel ovako u knap uzima 2 misto a to bi se moglo osvetit, te propustene prilike. Pogotovo ako se uzme u obzir da ferari vise nemoze pratiti mercov tempo. Nadam se da ce novi motor donijeti nesto dobroga.



      3
      3

      0
      • andro Prikaži

        I jos ne zaboravimo kako je najvjerovatnije da ce sexyboy uzeti pobjedu na utrci gdje vettel bude imao kaznu zbog turbopunjaca


        0
        0

        0
      • Alfa Romeo
        ferrari Prikaži

        najprije kažeš da Vettel u knap izgubi prvu poziciju a onda kažeš da Ferrari ne može pratiti taj tempo,a daj mi reci čiji tempo,možda pogotovo Hamiltonov tempo?! Pazi sad što ti napišem,Vettel osvaja prvenstvo,i to sigurno!A drugo,pa Hamiltonov mercedes ima non stop neke probleme sa bolidom…danas nije moga čak ni Ricc proć…



        5
        5

        0
      • Alfa Romeo
        ferrari Prikaži

        A falio je krug da ga Vettel prođe….



        4
        4

        0
      • andro Prikaži

        Rijeci ti se pozlatile za vettela! Ja se isto nadam, ali sa trenutnom soituacijom tesko


        0
        0

        0
      • Alfa Romeo
        ferrari Prikaži

        U KV.. je Vettel iza Bottasa završio iz za koliko?!!Je bio Vettel brži u KV od Hamiltona? Je završio drugi?Pa glavnog konkurenta se riješio..i po meni Vettel sigurno osvaja ovu sezonu i teško da će to sad pustiti,on je kad pogledaš stalno negdje pri vrhu.



        1
        1

        0
  9. andro Prikaži

    Kako je haas ovako dobar ovdje



    1
    1

    0
  10. Marlboro
    dt213138 Prikaži

    Utrka s manjkom uzbuđenja, tek pred kraj je postalo zanimljivije kad se Vet priblizio Bottasu i Ham Ricciardu.

    Rezultat dobar za Vettela, povecao prednost na 20 bodova, to mi se sviđa.



    2
    2

    0
    • sennacher Prikaži

      Baš i nije neki razmak u pojedinačnom poretku, ali u ekipnom mislim da Mercedes defitnitivno uzima naslov. Ferrari u odnosu na Mercedes baš i nije neki auto koliko ga Vettel dobro vozi, ali i njih čekaju kazne na gridu



      3
      3

      0
      • Alfa Romeo
        ferrari Prikaži

        senna…daj ne lupetaj,prvo Vettel uzima prvenstvo,a to da Ferrari nije neki auto koliko ga Vettel dobro vozi je na razini dijeteta! Hamilton sa mercedesom nije bio u stanju ni Ricc…proć,a da je bio krug više Vettel bi brzo riješio Bottasa..



        1
        1

        0
      • Marlboro
        dt213138 Prikaži

        Sennacher, nisam ja rekao da je to velik razmak, vec da mi je drago da ga je povecao na 20 bodova.

        Razmak nije velik, al u svakom slucaju bolje da ima 20 bodova prednosti nego 14, jer sitni bodovi ce odlucivat o naslovu ove sezone, bar se meni tako cini.

        A koliko je Mercedes bolji od Ferrarija smo imali priliku vidjet kad HAM nije mogao prec RAI na stazi, ili VET na startno ciljnoj ravnici u Bakuu.

        Merc i Ferrari su dosta podjednaki ove sezone, samo sto i neke staze odgovaraju Ferrariju a neke Mercu



        2
        2

        0
  11. joker505 Prikaži

    kimi vrijeme je da odes :(



    11
    11

    0
  12. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Čestitke Bottas, odlična utrka i prvi vikend u kojem je osvojio pole i pobjedio. Ricciardo isto jako dobar večinu utrke je dosta dobro držao tempo Bottasa i VettelaNo na kraju je Vettelu kao i Lewisu izostao još koji krug da uspiju napasti i proči, ustvari Lewis i je pokušao proči, ali nije mu uspjelo. A utrka onako ne baš puna događanja tek na kraju se ekipa počela boriti ali je ponestalo krugova.,.



    1
    1

    0
  13. Charles Leclerc
    Adro Prikaži

    Zao mi i Verstappena i Kvyata oboje nemaju srece



    1
    1

    0
  14. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Nažalost moram reći da je ova utrka bila iznimno dosadna, ne samo u usporedbi s Bakuom, nego generalno jako dosadna utrka sve do zadnjih par krugova. Otprilike slično kao i u Rusiju, mrvicu bolje, valjda sve utrke koje pobijedi Bottas moraju biti takve

    Uglavnom, čestitke Bottasu, sjajan u kvalifikacijama, sjajan u utrci, zaslužena pobjeda. ALI, postoji ali. Onaj start zbilja izgleda sumnjivo. Pogledao sam sad razne snimke s njegovog onboarda i meni to u svakoj brzini izgleda kao jump start. Samo dijelić sekunde, ali dijelić sekunde prerano bolid kreće, taman malo prije gašenja svijetla. ALI, ima još jedan ali jer sam pročitao da ti senzori na temelju kojih su suci donijeli odluku dozvoljavaju takvo mikro odstupanje. Ako je to uistinu tako, ako je i dosad bilo takvih slučajeva u kojima nije bilo kazne, makar i samo zbog senzora, onda je sve OK.

    Vettel je solidno odvozio utrku, dobrano je pritisnuo Bottasa pred kraj utrke, ali ipak prekasno (još jedan deja vu iz Rusije).

    Ricciardo vozi sjajno, već peti uzastopni podij, sjajna vožnja tijekom cijele utrke i odlična obrana u ključnom trenutku protiv Hamiltona. Moram također primijetiti da je Red Bull napravio očiti napredak u odnosu na početak sezone. Sjećamo se svi Španjolske i ogromnog zaostatka od preko minute, a danas u normalnoj utrci bez safety cara i bilo kakvih prekida, Ricciardo je ostao samo 6 sekundi iza pobjednika.

    Kvjat opet glumi torpedo, ovaj put je on presudio dvojici top vozača – najvećih baksuza umjesto njihovih motora i sl. tehnikalija.



    3
    3

    0
  15. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    ocekujem kaznu za pereza…direktno je utjecal na kraj trke, kao i za botasa zbog preranog starta…zasto se nije prikazala nijedna snimka starta bottasa za vrijeme trke da opovrgne ili potvrdi sumnju u legalnost starta…zalosno…fuj



    6
    6

    0
    • Fernando Alonso
      r.u.m. Prikaži

      I primjerenu kaznu za Kvyata i ovako je utrka bila dosadna a ovaj u prvom zavoju izbaci Alonsa i Verstapena a bez njih (koda igra repka bez (Manđe i Modriča).
      Oni mu daju drive tru a čovjek zadnji kazna nema nikakvog smisla treba dobiti toliko kaznenih bodova da sljedeče 2 godine ako napravi neko sranje ban 3 utrke.



      3
      3

      0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Slazem se za Pereza. Samo ne biti licemjeran jer je jos gore usporio Bottasa u zavoju 2, ili 3. Pa nikome nista. A glavno da je Stofel dobio kaznu za nista.



      1
      1

      0
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Onboard snimka Bottasovog starta prikazana je tijekom prijenosa, pokazana je i ona (sporna) grafika vremena njegovog starta i FIA je pojasnila zašto kazne nije bilo. Da je pravilo o toleranciji glupo, je, ali kažu da to rade 20 godina pa su barem onda konstantni po tom pitanju.

      Što se tiče kazni, Vandoorne je prema izvještaju suca barem 2 kruga ignorirao plave zastave te je dobio iste kazne kao i Kvjat – drive through i 2 kaznena boda na superlicenci. Vandoorne ima ukupno 5 kaznenih bodova, a Kvjat ima 7 čime dijeli vrh tablice po broju kaznenih bodova s kolegom Sainzom i Vettelom.



      1
      1

      0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Da je pravilo o toleranciji..

        Koje pravilo? Koja tolerancija?

        Mislim da ne kužimo jednu bitnu stvar. Ako je grafika rekla da je krenuo 0,201s nakon gašenja svjetla, zašto vidimo svi da je krenuo prije gašenja? Ono što je Clark rekao na forumu je savršeno jasno – ako vozač krene 0,001 nakon gašenja – start je ok; ako krene 0,001 prije – onda nije ok, i tu priča završava. Gdje je ikad bilo govora o nekakvoj toleranciji za prerano startanje? Ja nisam uspio pronaći nigdje takav članak o nečem sličnom.

        Zapravo je jednostavno pitanje – čemu služi FIA-in senzor na bolidu ako im kaže da je start ok (i to debelo, dvije desetinke je sasvim fina reakcija, ništa nadljudsko), a onda se pokaže da start ipak nije ok te da taj broj 0,201 nema veze ni s čim?



        2
        2

        0
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Mogu samo reći da se u potpunosti slažem s onim što je @Clark napisao na forumu, tisućinku kasnije – sve OK, tisućinku ranije – jump start i kazna. No ovo pravilo (baš iz pravilnika :) ) koje je također @Clark stavio ustvari potvrđuje da ovo nije za kaznu jer pravilo kaže da se odluka o pogrešnom startu donosi isključivo na temelju tog senzora/transpondera:

        “Either of the penalties under Articles 38.3c) or d) will be imposed for a false start judged using an FIA supplied transponder which must be fitted to the car as specified.

        Ne želim ispasti nekakav FIA-in odvjetnik ovdje, ali baš prema pravilniku ovdje nisu napravili ništa pogrešno. Ali ponavljam, takve greške i odstupanja, pogotovo ove 2 desetinke su danas nedopustive i sistem očito treba poboljšati.


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Jasno, ako transponder nije pokazao jump start onda nema kazne, tu priča završava što se tiče pokrivanja FIA-e, time su sebe osigurali. Ali, to neminovno otvara priču zašto je senzor zakazao i pokazao da je sve ok kad očito nije. Valjda će ovo rezultirati nekom akcijom unutar FIA-e pa da se srede malo što se tehnike tiče. Ovo ispada lakrdija pored zdravih očiju da se tvrdi nešto sasvim drugo.

        Ono kad se dogodi identično vrijeme u tisućinku pa je zanimljivo kako je to uopće moguće, ili tri ista vremena tri različita vozača. Vjerujemo li da je ovaj isti senzor u jednom slučaju 2 desetinke zeznuo stvar, a u tim drugim slučajevima točno pokazao vremena? Ja više ne…


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Pa ja neću ulaziti u nikakve teorije zavjera, samo ću reći da se nadam da će FIA poraditi na ovom sistemu i da nećemo više imati ovakvih kontroverznih situacija.


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        A rezultat će biti leteći startovi kao u indyu.


        0
        0

        0
  16. Max Verstappen
    F1ST Prikaži

    Tribamo puno vise novih Ricciarda na stazi a puno manje likova poput bottasa , ajde vozi ok sa superiornom meckom al kao osoba je totalna konzerva, uber dosada.



    3
    3

    0
  17. dejan_s Donator Prikaži

    Nakon još jedne utrke u kojoj je bilo nekonzistentnosti u ponašanju sudaca kada je riječ o poštivanju plave zastave mišljenja sam da bi istu trebalo ukinuti i uvesti pravilo da vozaci trebaju izvršiti regularno preticanje i vozaca koji zaostaju jedan ili više krugova. Dakle, da se potpuno dokine propuštanje. Koliko god ovo zvuči iracionalno na taj način bismo bar stali na kraj nedosljednostima u poštivanju pravila.
    Bottas je imao nevjerovatan start, mislim da takve startove “ne smiju” sebi dozvoliti Hamilton i Vettel: jednostavno rizik je preveliki. Prema riječima FIA-og suda Mika Salo reakcija je bila 0.003 sekunde prije gađanja crvenih svjetala što je unutar “tolerancije”.
    https://streamable.com/f36h8
    Može se nešto dobiti ali mnogo više se može izgubiti.
    Bottas vec drugi puta za redom nagriza Vettelove poene.

    Danas je Kimi zrtvovan bar se meni tako čini, i to bez ikakvog razloga. Odabir strategije za Raikkonena pokazuje da Ferrari ima isto nepoštivanje drugog vozaca kao što je to slučaj i u Mercedesu. Možda trenutno u Ferrariju ima nešto više mimikrije, pa se otvoreno ne pominje uvođenje timskih odredbi ili još uvijek nema komentara poput ” Kimi je jasno sporiji od Sebastiana” ali kvalitativno gledano i Bottas i Raikkonen su u istom čamcu. Tek kada prve violine zakažu mogu se “vodonoše” nadati nekom boljem rezultatu.
    Rekao bih da Ferrari polako gubi priključak i da će biti veliko čudo ako Vettel uspije završiti čak i drugo mjesto u prvenstvu. Bottas bi lagano mogao da sustigne Vettela ako vozač Ferrarija bude morao da “odradi” nekoliko kazni zbog zamjene komponenti motora. Mislim da ako budemo imali kišnu utrku u Britaniji da će Vettel tamo dobili novi TC i time pokušati umanjiti štetu od 10 mjesta pomjeranja u startnom poretku. No, vidjećemo ovo je naravno samo razmišljanje….
    http://www.crash.net/f1/feature/268964/1/power-unit-component-use-after-8-rounds-of-20.html
    I da primjetio sam par komentara gdje se malo više precjenjuje sposobnost Bottasa u odnosu na Hamiltona. Danas je Hamilton krenuo iz četvrtog, a njegov kolega iz prvog reda. Hamilton je jasno bolji od Valtteri-ja, istina ne onoliko koliko se očekivalo od tako razvikane zvijezde, ali je bolji.
    Da, Ferrari će napraviti veliku grešku ako zadrži Kimia i sljedeću godinu.



    2
    2

    0
    • Marlboro
      dt213138 Prikaži

      A da se jednostavno stane na kraj nedosljednostima kaznjavanjem vozaca koji ne postuju plavu zastavu??
      Nema apsolutno nikakvog smisla da vodeci moraju ponovno preticat zaostale za cijeli krug..



      2
      2

      0
      • dejan_s Donator Prikaži

        @dt213138
        Da, no zar na gotovo svakoj utrci nismo sjedoci da sudije redovite imaju dvostruke aršine ili da su krajnje nedosljedni? Zato sam i pomenuo dati prijedlog jer dosadašnja praksa pokazuje da suci nemaju sposobnosti da se nose s teretom odgovornog- validnog suđenja. Moj prijedlog je forma “krajnje solucije” tj. više odraz očaja nego logičke utemeljenosti, no to sam već u postu i pomenuo.
        Nadam se samo da novi vlasnici F1 neće ciljano forsirati nedosljednosti-kontroverzne reakcije FIA-e na prekršaje vozaca kako bi na taj način “popularizirali” sport. Jer mislim da ćemo samo na zadnje dvije utrke imati više vijesti, komentara i reakcija nego na prethodnih 9 utka zajedno.



        1
        1

        0
  18. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Meni osobno do zadnjih par krugova najdosadnija trka sezone.
    Bottas odličan, Ricciardio isto. Vettel dobar, uzeo 2.mjesto i povećao prednost.
    Hamilton dobar damage control, ali ništa spektakularno.
    20 bodova je puno, ali kad se uzme u obzir da je Vettel na 4.TC i na 3.MGU-H morati će on više puta startati 10 mjesta niže tako da su zapravo tu negdje.
    Čini mi se da je u zadnjih par utrka Mercedes malo više razvio bolid od Ferraria.
    No kao što sam već pisao nebi bilo dobro da naslov odluči pouzdanost komponenti.
    Čini mi se da je 5 komponenti po sezoni puno optimalniji broj, pogotovo jer što više sezona prolazi to se više razvijaju motri i samim time dolaze bliže granicama izdržljivosti.
    Jedva čekam Silverstone, dugoročna prognoza kaže da ima šanse za kišu :)


    0
    0

    0
  19. Marlboro
    FI fan Prikaži

    nebi se bas slozia s nekima da je merc nesto vise napredovao od ferrari a to govori zaostatak u kvalama, kimi nije za dzaba zrtvovan jer je dosta vremena zadrzava hama a da nije bilo kimija msn da bi se ham cak mozda moga ganjat sa sebon i bottasom.
    Btw bottas cita pravila prije utrke kako “najbolje” startat a da ne budes kaznjen ;)
    Kimi je i iducu god u ferrariju, alonsa nece, sainz…dr marko :( mozda ocon?



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.