Raikkonen: Mogao sam se boriti s Vettelom za treće mjesto

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 godina 2 min 8 komentara

Kimi Raikkonen

Kimi Raikkonen

Kimi Raikkonen vjeruje da se mogao boriti za posljednju stepenicu pobjedničkog postolja na kraju današnje utrke da u cilj nisu ušli pod sigurnosnim automobilom.

Raikkonen je imao odličan start u utrku kada je odmah prošao ispred dva Williamsa na četvrto mjesto gdje je ostao do kraja. Ipak, obzirom da je uspio očuvati mekšu komponentu guma u nešto dužem srednjem stintu, na kraju je imao bolji tempo od Vettela i razmak se smanjivao iz kruga u krug. Dok je Raikkonen došao do sekundu i pol zaostatka na stazu je ušao sigurnosni automobil zbog zaustavljanja Maxa Verstappena na startno-ciljnoj ravnini.

“Obzirom da pozicija na startu nije bila idealna, četvrto mjesto je dobar rezultat.”

“Imao sam dobar start, dobar polazak sa crte, a u prvom zavoju sam odlučio ići na unutarnju stranu što mi je pružilo šansu da prođem ispred dva Williamsa.”

“Bolid je bio vrlo dobar danas, prvi set guma je bio malo nezgodan, ali mislim da je to bilo tako za sve vozače. Iduća dva seta bila su u redu.”

Raikkonen vjeruje da se iz idealan vikend može vratiti na pobjedničko postolje gdje nije bio još od 2013. godine:

“Danas smo bili blizu podija, a od iduće utrke moramo imati bolji vikend, uključujući i kvalifikacije. Ja ću dati sve od sebe,” zaključio je Raikkonen.


Odgovor

8 komentara

  1. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    U 18 krugova uspija je skiniti oko 3 sekunde, a u tri kruga triba bi skiniti 1.4, odnosno u dva kruga ako uzmemo da bi mu triba još krug za priticanje. Po meni nije ima šanse.


    0
    0

    0
  2. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Ne daj se Kimi, ima još leda u tebi.


    0
    0

    0
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    Neka me niko krivo ne shvati, ali priče da se mogao boriti za treće mjesto su bedastoća. Di je bio 50 i nešto krugova? Pa nije Vettel papak da bi u samo tri kruga izgubio nešto što je gradio cijelu utrku i koliko znam nije došlo do neke degradacije guma pa da Kimi ima šanse. I dobro diesel veli. Nije DRS garancija za prolazak, a pogotovo ne u tako kratkom vremenu. A ono plakanje oko naših jadničaka u Hondi stvarno mu ne služi na čast. Kako mu u onakvom McLarenu netko može smetati, ko da smo neka sila, slučajno u zaostatku cijeli krug pa nas je teško proći


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      mzf1 Prikaži

      Uvik zaboravimo da se team radio pušta krug dva kasnije, tako da lako moguće da su mu prvo zasmetali pa da se onda požalija, al u svakom slučaju malo je prestrogo reći da mu ne služi na čast, jednostavno ne želi izgubiti ni sekunde zbog nekog ko je iza njega.


      0
      0

      0
  4. xKRgirl01 Prikaži

    Mogao se boriti, ali je rekao da bi bilo teško prestići ga.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.