Dennis prodao posljednje dionice i tako završio 37-godišnju karijeru u McLarenu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 21 komentara

Ron Dennis je nakon 37 godina sudjelovanja u McLarenu prodao i svoje posljednje dionice.

“Zadovoljan sam što smo McLarenovi dioničari i ja postigli dogovor. To je prikladan završetak mog vremena u McLarenu i omogućit će mi da se usredotočim na druge interese.”

“Uvijek sam govorio da se mojih 37 godina u Wokingu treba smatrati kao poglavlje u McLarenovoj knjizi, a želim im svaki uspjeh i daljnjim poglavljima.”

Dennis se priključio McLarenu 1980. godine i tad počinje jedna sasvim nova priča. Vodio ih je do 158 pobjeda i 7 konstruktorskih titula. Ayrton Senna, Alain Prost, Niki Lauda, Mika Hakkinen i Lewis Hamilton među sobom imaju deset vozačkih titula osvojenih s njegovom ekipom.


Odgovor

21 komentara

  1. James Hunt
    herr_Mihael Prikaži

    Stvorio je uspomene koje ce zauvjek biti zapisane u povijest formule 1



    12
    12

    0
  2. Mclaren
    Ron Dennis Prikaži

    Ne brinite se, F1puls nemam namjeru nikad napustiti



    45
    45

    0
  3. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Baš simbilčan kraj, zatuka in zadnju brukvu u lijes i otiša. Zadnji u konstruktorima…



    2
    2

    0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Je zbog njega a ne zbog nesposobne honde.



      6
      6

      0
    • Davor7 Prikaži

      Reci da nije kriv je pogresno jer je on ponajveci krivac za ovo stanje u McLarenu. Mi obicni smrtnici nismo znali da Honda nema apsolutno nikakvog znanja oko ove vrste motora kada ih je Dennis doveo u McLaren,ali on je znao i tu je njegova najveca krivica. Imao je sansu sa Toyotom koja je otisla jako daleko u razvoju danasnjih F1 motora ili je mogao cak porazgovarati sa Porscheom da cuju njihovo viđenje kad vec nije islo sa Mercedesom sto prihvacam jer s njihovim motorima bi bili Force India danas sto je neprihvatljivo za McLaren. On je zagovarao Hondu pozivajuci se na proslost i danas je stanje kakvo je. McLaren je imao fantasticne rezultate pod Dennisom no mogao je imati i bolje no i tu drzim stranu Dennisu jer nije njikad zelio imati 1. i 2. vozaca vec dvojicu koji se bore na stazi sto na primjer u Ferrariu nikad nije bio slucaj,a posebno ne danas kad se Kimi mora sklanjat Vettelu ili izmisljat kvarove kako bi mu ovaj preuzeo poziciju na stazi. Uglavnom bio je najveci sef momcadi u svoje vrijeme i to mu nitko nikad nece moci oduzeti,a sezona sa 18 pobjeda McLarena u 19 utrka mozda nikad nece biti dostignuta



      2
      2

      0
  4. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Bez obzira na loše rezultate u zadnjih par godina,Mclaren je jedna od najvećih momčadi F1!



    13
    13

    0
    • Narain Karthikeyan
      Nando Alosno Prikaži

      To vjerujem nitko ne negira



      3
      3

      0
    • Shell
      ferrari-bosna Prikaži

      Ko god negira da mclaren nije velika ekipa taj je veliki debil i neko ko ne zna sta je f1 i kakvu ulogu ima mclaren. Trenutno su losi, al to nije razlog da kazes nesto protiv velicine ove ekipe.



      4
      4

      0
      • Alfa Romeo
        ferrari Prikaži

        Pa govori,tko ti brani,samo koliko ti god govorio protiv te momčadi uvijek će biti velika momčad F1…na kraju krajeva protiv svake momčadi možeš nešto napisati u negativnom kontekstu….



        1
        1

        0
      • avalon Prikaži

        McL je velika ekipa koja već 9 sezona nije osvojila vozačku i 19 godina konstruktorsku titulu . u konstruktorskom su čak gori od ferraria koji je tu titulu čeka od 1983. do 1999. tj 16 sezona . 3. najstarija momčad “lige” konstruktorsku i vozačku već čeka 20 sezona . 3 najveća , najstarija , najtrofejnija tima su “nestala sa karte F 1 ” zadnjih 10 do 20 godina . možda se ferrari i “vrati” ove sezone ali williams , a naročito McLH …. ćorak :( u prošlosti veliki u zadnjem desetljeću “dotučeni” od brawna GP , RB i mercedesa … šta nosi budućnost to treba vidit . moželi se veličina protokom vrimena “istopit” ? :(



        1
        1

        0
      • Alfa Romeo
        ferrari Prikaži

        Veličina MCLarena Ferrarija i Wiliamsa se neće nikada istopiti,pogotovo ne Ferrarija koji je osvojio toliko da je debelo na vrhu po svemu što je osvojio a ostale ekipe neće to dostići nikada!


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        @ferrari
        nemoj biti tako siguran, mercedes bi mogao.



        1
        1

        0
  5. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Šteta. Plakat ćemo mi za njim.


    0
    0

    0
  6. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Šuška se da bi mogao kupiti manor. Ali i baš šteta kaj su najurili Jost Capita jer je Dennisov čovjek. Mogao je posloziti stvari kao u vw-u.



    2
    2

    0
  7. Marlboro
    FI fan Prikaži

    @davor7
    toyota i wv nisu htjeli uc u f1 bas radi v6 hibrida a kad imas mercov motor koji ti je slabiji 20ks mora bi imat daleko najaci aero paket.Mozda wv udje u f1 s v4 2021? :D


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.