Williams odbacuje glasine o prelasku na Hondu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 4 komentara

Prije par dana švicarski Blick izbacio je senzacionalnu vijest o Williamsovom prelasku na Hondine motore od 2018. Međutim, Claire Williams u potpunosti je odbacila te tvrdnje.

“Imali smo fantastičan odnos s njima tijekom 80-ih, ali mogu odlučno reći da nismo razgovarali s Hondom. Nismo ovdje spremni s objavom za medije u kojoj ćemo reći da se udružujemo s njima 2018. Nismo razgovarali s njima.”

Williams je dodala kako ne vidi razlog za prekid uspješne suradnje s Mercedesom tijekom koje su dvaput završili treći u ukupnom poretku.

“Imamo sjajno partnerstvo s Mercedesom. Oni su nam pomogli da dođemo do treće pozicije u prvenstvo nakon devetog mjesta godinu ranije. Oni su fantastični partneri i opskrbljuju nas fantastičnom pogonskom jedinicom. Ne znam zašto bismo htjeli mijenjati to za pogonsku jedinicu koja još nije na konkurentnom nivou.”

Dobro je poznato da Honda ulaže veliku količinu novca u Formulu 1, tj. u McLaren, no Williams smatra da to nije dovoljno.

“Svi znamo da Honda ulaže ogromnu količinu novca u McLaren, ali kad usporedim prednosti i mane, bismo li radije imali budžet koji imamo i imali četvrti najbrži bolid ili ogromnu količinu novca i ponovo završili deveti? Trenutno su te godine preblizu da bismo im se vratili.”


Odgovor

4 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Dat će njima Honda koji milijunčič i prihvatit če njihove motore..baš kao šo su i Strolla uzeli.



    3
    3

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Cetvrti najbrzi bolid u rukama Strolla ne moze niti do 9 mjesta,a i FI je ispred tako da taj dio mozete objesit macku o rep….



    1
    1

    0
  3. Marlboro
    FI fan Prikaži

    ja mislin da bi bilo dobro za viliams da opet budu tvornicka momca imali bi veci budzet a honda ce kad tad napredovat.Valjda ce japanci moc 4. god sklepat solidan motor.
    Fer i renault su uznapredovali s motorom i mercov PU im ne daje vise toliku prednost a ekipe renautl,TR i FI su iznad njih s aerodinamickim paketom i sasijom pa i vozacima :D



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.