Abiteboul: Kubica mora postići još puno toga da bi bio naša opcija

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Renaultov šef Cyril Abiteboul je stišao glasine o povratku Roberta Kubice u Renault koje su se pojavile nakon njegovog testiranja u Valenciji. Kubica je impresionirao ekipu svojom vožnjom u bolidu iz 2012. – Lotus-Renault E20. To je bila prva vožnja F1 bolida od njegove  nesreće 2011. godine.

Prije testa je vozio bolide nižih serija, tako da je bio spreman pokazati se za upravljačem najbržeg jednosjeda. Poslije testa je pokazao zadovoljstvo svojim nastupom i izrazio želju za pravim povratkom u F1.

“Znam da je ovaj sport pun glasina i spekulacija. Ali, u ovakvoj situaciji moramo biti oprezni jer govorimo o čovjeku kojeg svi volimo, o kome svi imamo lijepu uspomenu i koji je pretrpio veliku katastrofu u životu. Zato ću od svih tražiti da budu oprezni. Da, uradili smo taj test, ali ne želimo stvarati nikakva očekivanja u nečijoj glavi, pogotovo ne u Robertovoj.”

Na pitanje može li Kubica dobiti mjesto za iduću sezonu u Renaultu ili nekom drugom timu ako se dokaže na idućim testiranjima, Abiteboul je rekao da nije nemoguće.

“Kad-tad moramo raspraviti o vozačkoj postavi za iduću sezonu, to su javne informacije. S Nicom imamo dugotrajni ugovor, a s Palmerom imamo ugovor za 2017. sezonu. Morat ćemo vidjeti koje su naše opcije. Ako do tada Robert postane opcija, razmislit ćemo. Ali, trenutno nije na listi. Mora još puno stvari postići da bi bio na listi.”

Abiteboul je naglasio kako je test u Valenciji bio usluga Kubici jer su mu htjeli pomoći u oporavku. Renault nije nikada gubio kontakt s Kubicom, i htjeli su mu pomoći da sazna svoje fizičke i psihičke granice.


Odgovor

6 komentara

  1. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Ovom Cyrilu treba PR team a ne da samo tako sasječe jednu pozitivnu euforiju koja se stvorila oko Kubice.



    2
    2

    0
  2. Alfa Romeo
    croblue Prikaži

    Vrlo često su službeni demantiji prerastali u (ne)službene potvrde, s time da Renault uopće nije demantirao da razmišljaju o Robertu kao o vozačkoj opciji. Smatram da je najbolje za Roberta da se ne diže preveliki hype oko njegovog eventualnog povratka u F1. Cyril je dobro rekao, Robert prvo treba otkriti granice svojih mogućnosti, a tek onda vidjeti i odlučiti je li sposoban za povratak ili ne.



    4
    4

    0
  3. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Pa da, ipak treba zadržati panjinu Palmera, ipak je on odlična opcija…



    10
    10

    0
  4. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Na kraju se sve svodi na procjenu ukupne dobiti.
    Svaki vozač ima više kvaliteta:
    A+B+C= X
    Brzina + medijska iskoristivost + financije koje donosi sa sobom.
    Sve tugaljive priče o životnim nedaćama vozača spadaju pod stavku “B”



    7
    7

    0
  5. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    vozit će u goodwoodu bolid kojeg je nedavno testiro.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.