Renault: Previše se oslanjamo na Hulkenberga

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 19 komentara

Renaultov šef Cyril Abiteboul tvrdi da se ekipa previše oslanja na Nicu Hulkenberga te da to “skoro nije fer”, a Jolyon Palmer je dobio još jedno upozorenje da se od njega očekuju bodovi.

Hulkenberg je u prošlih pet utrka završio unutar kruga osvajača bodova, dok je Jolyon Palmer još uvijek s nulom kraj svog imena.

Naravno, sve su jače glasine o mogućoj zamjeni nekompetentnog Britanca.

“Nitko nije siguran u Formuli 1,” rekao je Abiteboul.

“F1 nije okruženje u kojem bilo tko može naglas reći da je njegovo mjesto sigurno.”

“U neku ruku, dva su pitanja. Jedan je Jo, a onda i drugi vozač. Trenutno je moj fokus na Jolyonu. On mora isporučiti rezultate.”

“Ne želim objašnjavati što bi se dogodilo, tko bi došao… To apsolutno nije poanta danas. Činjenica je da Jolyon ima bolid koji je sposoban za osvajanje bodova i on to treba početi koristiti. Točka.”

Naglasio je kako je trenutno glavni adut vozačke postave njihov drugi vozač – Nico Hulkenberg:

“Trenutno osjećam da smo čak pomalo nefer prema Nici koji mora učiniti jako puno toga. Ekipa očigledno ovisi o njemu.”

“Kad je Nico van igre, uključujući razloge van njegove kontrole (poput Monaka gdje mu je mjenjač otkazao) – mučimo se završiti u bodovima unatoč tome što nekoliko drugih bolida nije došlo do cilja.”

Hulkenberg je dosad osvojio svih 18 Renaultovih bodova, a ekipa je u tijesnoj borbi u sredini poretka zajedno s Toro Rossom (29), Williamsom (22) i Haasom (15).

Abiteboul kaže da Renault želi nastaviti sezonu nakon ljetne pauze na šestom mjestu u poretku konstruktora, što je jedno mjesto više od njihove trenutne pozicije.

“To je izazov,” dodao je. “U kvalifikacijama i u utrci postoji značajan razmak između Nice i Jolyona.”

“Raspravljamo o tome svaki dan s Jolyonom kako se može poboljšati.”

Nije zaboravljeno niti kako je Palmer imao svoju porciju loše sreće ove sezone što ga je koštalo vremena provedenog na stazi.

“Najprije mu moramo omogućiti čist vikend, a to smo učinili u Monaku.”

“To je bio prvi put da smo to uspjeli, a za mene je taj vikend bio neka vrsta reseta odnosa između Jolyona i ekipa. Napokon smo mu pružili pravu platformu da se poboljša i na kraju isporuči ono što se od njega očekuje.”

“Taj proces mora voditi do toga da i on pridonese našoj borbi u prvenstvu,” zaključio je Abiteboul.

Zaslužuje li Jolyon Palmer još uvijek mjesto u Formuli 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

19 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Doslo i Renultu iz guzice u glavu.



    12
    12

    0
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Dosta teške riječi.
    Teško će Palmer dočekati kraj sezone u Renaultu.



    6
    6

    0
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Kako je samo on uspio Caterham upropastiti.



    1
    1

    0
  4. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Aaa Palmer je na početku sezone govorio da ga ne zanimaju one priče da će Hulk obrisat pod sa njim… eto ti sad Ćirila zanima dal ćeš ostat u svom sjedištu :D



    14
    14

    0
  5. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Kubica čeka kao zapeta puška. :D



    11
    11

    0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      Bi bilo prejako da se vrati u žuto-crni bolid… odmah me podsjeti na onaj onboard iz Monaka kad vadi mast iz Renaulta :D



      9
      9

      0
      • Michael Schumacher
        senna66 Donator Prikaži

        Mislio sam da se nikada neće vratiti. Kada god bi pročitao nešto o njemu samo bi se rastužio, ali kako se desio ovaj preokret baš me pere hype. Zahvaljujem se i Palmeru što svojim nastupima povećava šanse da Kubica sjedne na njegovo mjesto. Ipak neka korist od Palmera :D



        9
        9

        0
  6. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    E nek sste dosli do pameti, doveti ba kubicu



    5
    5

    0
  7. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Postoji tu opcija za Renault. Kubica ceka spreman, Alonso bi mogao nazad ako Mclaren odluci ostat s Hondom, Nasr isto negdje ceka na slobodno mjesto, tu su i Maldonado, Vergne, Buemi (ukoliko su spremni na povratak) tako da ima tu kandidata.Meni se cini da je Palmer dobio nogu vec nakon prve dvije utrke, ali ugovor ce biti odraden do kraja sezone.Meni je to isto greska tima kao i Stroll u Williamsu, pa i Vandoorne u Mclarenu.Svi su oni super, fantasticni u nizim serijama i naravno da su talentirani, ali takvi veliki timovi, u ovoj novoj eri gdje ne funkcioniraju najbolje trebaju iskusnije vozace koji ce zasigurno pomoci…Kasnije ih svakako mogu privuc u tim jer imaju ime (Williams, Mclarn, Renault) i vjerovatno performanse



    3
    3

    0
    • avalon Prikaži

      da , da .. trebaju iskusnije vozače . a kako se dolazi do iskustva ? kupovinim iskustva na tržnici ili … ? svi danas iskusni nekad su bili neiskusni . zamisli da su postojali portali kad su karijere započimali npr kimi ili alonso ? šta bi se pisalo o njima ? kimi je prije dolaska u F 1 ima odvoženu 21 trku u nižim kategorijama i jedina zapaženija rola mu je osvajanje titule u Formula Renault 2000 UK . zbog toliko “iskustva” je dolaskom u F 1 dobija licencu za mislim 3 ili 4 trke koja se kasnije “produžila” do današnjeg dana . fernando je ima tek nešto više trka u nižim kategorijama … 24 . Euro Open by Nissan ( di je osvojia titulu ) i International Formula 3000 di je završija 4. i to je sve ! neiskusni palmer je u nižim kategorijama odvozija 214 trka ( 10 X više od kimija i skoro 9 X više od fernanda ) , stroll je u nižima odvozija 109 , a vandoorne 138 trka . koliko je npr bodova ove sezone osvojia iskusni fernando u odnosu na neiskusnog vandoorna ? kubica čeka spreman ? je li pokazatelj da je spreman zbog toga šta je bija brži od sirotkina ( 21 god ) rezervnog vozača renaulta ? a kako bi se “snaša” među 19 vozača na gridu u “gužvi” posli ovolike pauze i premalo testiranja jer i sam kaže Volio bih testirati više, što ne ovisi samo o meni, ali nastavit ću raditi. Nadam se da ću dobiti priliku za napredak i da ću, korak po korak, možda doći do pravog povratka.”” znači kubica misli da treba još napredovat i MOŽDA doć do pravog povratka , a po tebi čeka spreman . malko se razilazite u mišljenju ti i robert ;) maldonado , vergne i buemi su takođe tu … ako su spremni . a ako nisu ? nasr … šta bi dobila F 1 njegovim angažmanom u nekom timu ? prve sezone je bija još bija OK za rookia , već sljedeće je bija tek za nijansu bolji od ericssona koji i nije baš ludilo od vozača u ovoj konstalaciji . poanta … vozači ne dolaze puni iskustva u F 1 , ono se stiče trkama . svi su nekad bili rookii . neki nisu dovoljno dobri za F 1 jer nisu vozili GP 2 ( stroll ) , neki su loši iako su osvojili titulu u GP 2 ( palmer ) , a neki su odlični mada nikad nisu vozili GP 2 ( fernando ,kimi ) . e da mi je shvatit kriterije kako mnogi ovde vrednuju
      mlade vozače i zaključuju ko je ko nije talent , ko je podoban , a ko nepodoban za F 1 . pada mi na pamet jedna izjava briana maya kad je queen ka mlad bend želija snimit album … may je nekoga pita kako doč do albuma , a dotični mu je odgovorija ” da bi snimili album trebate prvo svirat u marquee klubu na što je may upita ” a kao zasvirat tamo? ” odgovor je bija ” da zasvirate u marquee klubu najprije trebate snimit album” na to me podsjeća ovo o iskusnim vozačima . karikirano … da bi posta iskusan i doša u F 1 trebaš vozit trke F 1 ali ne možeš u F 1 ako nemaš predhodno iskustvo u ovoj “kategoriji” :) :) :)



      1
      1

      0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        kad si ti avalone počeo koristiti internet? ja prije 20ak godina.
        kad su počinjali f1 karijere fernando i kimi postojali su f1 portali (strani), postojali su forumi i newsgrupe. i isto se ovako raspravljalo, je li netko spreman ili nije.
        btw., navedena dvojica nisu ni mogli vozit gp2 jer ista nije postojala.
        ali je nando vozio kako si naveo internacionalnu f 3000 koju je ‘naslijedila’ gp2 serija.



        1
        1

        0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Williams je u silaznoj putanji od 2014. , a Mclaren prolazi kroz nocnu moru kojoj nema kraja, a oba tima za jednog vozaca imaju rookieja koji su pokazali sve osim ocekivanja.Kada se tim tnalazi u takvim situacijama (gotovo ocajnim) valda ce uzeti dva vozaca s iskustvom u f1 kao sto su Alonso i Massa i uz njih trebaju loviti vozace koji iza sebe imaju par sezona.Stroll i Vandoorne nisu upoznati s funkcioniranjem bolida poput ove dvojice sto nikako neide u korist Mclarenu i Williamsu jer su njima sv moguce informacije bitne.Ne razumijem sto si htio reci s ovime Alonso i Raikkonen nisu imali iskustva…Govorim u situaciji u kojoj se nalaze Williams i McH ove, 2017 godine. Kubica je izjavio (ako je vjerovati medijima sto jedino i mozemo sada) da je osjecao kako je spremniji nego ikada i kako se osjecao kao da ga nije bilo mjesec dana, a ne 6 godina…Naravno kazem mozda su opet glasine i preuvelicane rijeci.Ja vjerujem da je Maldonado spreman jer i sam govori o zelji za povratkom u f1 te trazi mjesto u timovima.Vergne, Buemi, pa cak i Kobayashi su u drugim serijama i vjerujem da bi se privikli kroz par utrka na f1 i pokazali bolje performanse od Palmera sto oprt ne mora biti istina, ali samo navodim primjere i moguce zamjene. Ni meni nije jasno kako dolaze do kandidata za f1, ali sve sam vise siguran da cu i ja koji dan poludit i otic na karting, pa molit Boga da netko primjeti vozim li dobro ili ne ??


        0
        0

        0
  8. Formula 1
    villeneuve7 Prikaži

    Mislim da Renault nece nista izgubiti ako ovog istok trenutka smijeni Palmera. Jedini nacin da on osvoji bodove ove sezone jeste ako jedno 5-6 bolida ispred njega odustane. Sad jos zamislite da se koristi stari sistem bodovanja (top 6/8 osvaja bodove). Kao sto sam i prije rekao, bilo bi mi pomalo i zao covjeka, mozda on i daje sve od sebe ali jednostavno nije dorastao zadatku, ali posto Palmer stalno krivi druge za svoje lose rezultate ko ga j***. Dajte nam Kubicu neka pokaze ovim placljivcima kako se vozi.



    10
    10

    0
    • Marlboro
      MrDoomroom Prikaži

      Slažem se u potpunosti evo sad gledam kalendar i gdje bi se Kubica mogao pojaviti. Zadnje tri utrke prije pauze Austrija, VB i Mađarska. Slobodani trening Austrija i VB i konačno cijeli GP vikend Mađarska.
      Ukoliko se pokaže da nije na razini Sirotkina imaš za drugi dio sezone, a 2018. nek’ traže najbolje što mogu.
      Palmer se pokazao jako loš tako da i nije neki gubitak malo eksperimentirati.



      4
      4

      0
  9. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Jel’ se to sprema zamjena u Renaultu? Previše je ovih nagađanja i priča oko Palmera. Još neslužbeno daš Kubici dan u bolidu zajedno s Sirotknom koji je treći vozač Renaulta i barem donekle imaš uvid gdje se nalazi i bude brži od njega… Sve vodi ka tome Kubica nazad u F1!



    5
    5

    0
  10. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Sve definitivno miriše na to da će Palmer uskoro dobiti pedalu. Kritike stižu sa svih strana, a ono što je najindikativnije, stižu i iz momčadi. Hulkenberg ima čistih 7-0 u kvalifikacijama, 5 puta je bio u Q3 (Palmer jednom) i 4 puta u bodovima. Jasno je da je Hulkenberg odličan vozač i vrlo težak protivnik, ali od Palmera se očekuje puno više. Nije više rookie, ima godinu dana iskustva utrkivanja u F1 i još godinu prije toga gdje je vozio na većini prvih slobodnih treninga te je prije toga dominantno uzeo GP2 titulu. Od takvog vozača očekuje se puno više i kakvog god protivnika u momčadi imao, od ovog mora bolje. Neprihvatljivo je da samo jedan vozač skuplja bodove za Renault i vjerujem da Palmer s ovakvim rezultatima neće opstati do kraja sezone.

    Kubica je nabrijan na povratak u F1, navijači također nabrijani na njegov povratak, ali to sigurno neće biti ove sezone niti ako Palmer dobije pedalu. Sirotkin je najizglednija opcija u tom slučaju. Kubica još nije u potpunosti spreman, ali s obzirom na motivaciju koju je pokazao, povratak je itetako izgledan za koju godinu.



    10
    10

    0
  11. Marlboro
    FI fan Prikaži

    msn da renault moze biti blizu FI da su od pocetka sezone imali vozaca koji donosi bodove poput hulka ili ispred TRa a vako tesko da ce i njih preskocit


    0
    0

    0
  12. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Hulk i Kubica u Renaultu, auuuuuu sjajno…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.