VN Azerbajdžana

23.-25. lipnja 2017.

Toto Wolff: Ocon je nadolazeća zvijezda

Esteban Ocon imao je veoma težak put ka Formuli 1, budući da nije ima nekakvu financijsku potporu koja bi ga snažnije gurnula prema naprijed. Mladi Francuz je i bez toga uspio dogurati do Formule 3, kada je uspio pronaći sponzora te je od tada karijera krenula uzlaznom putanjom. Kada je pobijedio Verstappena u direktnom okršaju 2014. godine, Mercedes ga je uzeo pod svoju kapu te stavio u juniorski program.

Tri godine poslije, Esteban Ocon vozač je Force Indiju koji je odvozio sjajnu utrku u Kanadi te pokazao bolju formu od iskusnog timskog kolege Sergija Pereza. Toto Wolff kaže da je Force India imala dobru priliku na prošlotjednoj utrci.

“Force India je mogla osvojiti još bodova. Ocon je odradio odličnu utrku, zbilja fantastično za njegovu prvu sezonu. Razvija se u dobrom smjeru, on je nadolazeća zvijezda.”

Zaostatak za Perezom je početkom sezone bio primjetan i povelik, no Ocon je svakom utrkom sve bliže momčadskom kolegi, koji iza sebe ima 121 utrku.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

3 komentara

  1. Frantic Donator

    Toto otkrio Ameriku

    1
  2. Ocon je super vozac, naravno svaki put je malo iza Pereza, ali vjerujem da tu ulogu igra iskustvo kojeg Perez ima puno vise.Ocona zelim vidjeti u top timu unutar nekoliko sezona, a zajedno s njime i Wehrleina jer njih dvojica su pravi talenti i super vozaci.Verstappen i Sainz su tu vec trecu godinu zaredom, pa ih ne ubrajam, ali idu u isti kos s ovom dvojicom 😀

    12
VN Azerbajdžana - raspored vikenda
1. trening 23. lipnja u 11:00
2. trening 23. lipnja u 15:00
3. trening 24. lipnja u 12:00
Kvalifikacije 24. lipnja u 15:00
Utrka 25. lipnja u 15:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Zaslužuje li Jolyon Palmer još uvijek mjesto u Formuli 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Mađarske!

F1puls križaljka (22.6.)