Williams: Strollovo osvajanje bodova pokazuje da su kritičari bili u krivu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 13 komentara

Williamsov ovogodišnji debitant Lance Stroll je na utrci u Kanadi prošlog vikenda osvojio svoje prve bodove i tako dokazao da kritičari nisu bili u pravu, vjeruje Claire Williams.

U utrku je krenuo sa 17. mjesta nakon još jednih očajnih kvalifikacija, ali je završio deveti i tako osvojio svoja prva dva boda.

Williams vjeruje da je Stroll donekle odgovorio svojim kritičarima:

“Mislim da je to bilo pravo iskupljenje za njega, zar ne?”

“Dokazao je kritičarima da su u krivu i on u potpunosti zaslužuje svoje mjesto. Došao je sa 17. mjesta do 9., i to je učinio dvaput,” rekla je Claire Williams.

“Zaista sam ponosna da je učinio to što je učinio. To skida pritisak sa svih, što je jako dobro.”

“Mislim da će i njemu biti puno lakše, a trebalo mu je samo sedam utrka da u tome uspije.”

Stroll je ranije komentirao da su mu kritike “smiješne”, a Williams mu je odala priznanje kako je stoički sve podnosio.

“Mislim da je bio pod ogromnim pritiskom, a taj pritisak dolazi od njega samog.”

“On je jedan od onih vozača kod kojih je to dobra stvar. Tjera ga da napreduje i mislim da se nosio s tim jako dobro.”

Williams je tako ostao na 6. mjestu u poretku konstruktora iako je Felipe Massa ispao nakon sudara s Carlosom Sainzom. Force India je završila na 5. i 6. poziciji sa Sergijom Perezom i Estebanom Oconom pa su svoju prednost povećali na čak 49 bodova.

“Massa je čak možda mogao biti na podiju,” tvrdi Williams.

“Nije nam trebao dodatan gubitak bodova. Bilo je odlično vidjeti Force Indiju da se bori s Red Bullovima i Ferrarijima.”

“Bravo za njih, zaslužuju to jer su radili jako naporno.”

“Razmak je sad ogroman, ali to je naša krivica, ne njihova.”


Odgovor

13 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Vidio sam onboard snimke i imao je par dobrih borbi, ali realno gledajuci i on i Alonso su u utrci imali kombinaciju srece i dobre strategije. Da se razumijemo Stroll je odvezao dobru utrku, ali sveukupno gledajuci vikend on opet zaostaje za momcadskim kolegom neprihvatljivo puno i siguran sam da se Williams ne bi trebao veseliti cekajuci jednu od 6-7 utrka koja je prosla dobro.Oni trebaju biti u borbi s Force Indiom u kojoj oba vozaca nose velike bodove s obzirom na mogucnosti, a Stroll je tu da ako Massa zavrsi ovako da pokriva njegovo mjesto u utrci, a ne vozikat se daleko iza …Biti u Williamsu (Stroll) i u Renaultu (Palmer) znaci biti na razini kolega u istome bolidu kao sto to cine Ocon i Perez, a ne ispasti u q1 znajuci da bolid moze u q3….Nov je Stroll i dajmo mu jos malo vremena (njemu i Vandoorneu koji osim sto su u prvoj sezoni imaju i jedne od najboljih vozaca f1 za momcadske kolege sto im stavlja dodatni pritisak) ali Strollov Williams moze puno vise od q1 i devetog mjesta nakon 7 utrka ?



    9
    9

    0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ma da…
    Realno, trebao je završiti 12.-13… (Massa, Sainz, Verstappen bi vrlo vjerojatno završili ispred njega)
    Ali ajde, bar se nije razbio..



    5
    5

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Hm, da ne nosi milijunčiće u njihovu blagajnu mislim da bi bila malo drugačija izjava gospođe Williams. Ne umanjujem njegov rezultat iz Kanade, ali ovaj još mora puno toga napraviti da bi “dokazao kritičarima da su u krivu i da zaslužuje svoje mjesto”. Jedino po čemu je za sada “zaslužio” mjesto je novac koji donosi Williamsu. Da ne ispadne da hejtam Strolla, drago mi je da je napokon ušao u bodove i mislim da bi od njega moglo nešto biti. Bačen je u vatru, bez iskustva, među najbolje vozače na svijetu i Palmera. Veliki je to pritisak pa mu treba dati vremena, ako je talent to će se pokazati kad tad….



    11
    11

    0
  4. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Ako vas neki Alonsov fan zeza samo mu recite da Stroll ima više bodova od Alonsa :)



    17
    17

    0
  5. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Ne znam koja je tu igra u pitanju i iz kojeg kuta gledaju iz Williamsa.
    Po mom misljenju- dojma sam da Williams nije nista losiji bolid od Force Indije, mozda i bolji na nekim stazama. To se vidi po kvalama…
    Stroll puno previse zaostaje za Massom koji je trenutno tek solidan, prosječni, “potrošeni” vozac s puno iskustva. Massa “odrađuje”, ali nista vise od toga…
    Da FI i Williams zamjene vozace, omjer bodova bi bio na strani Williamsa. A da za Williams voze motivirani Vettel i Alonso, pomrsili bi racune mozda i Red Bullu…

    Ali jos jednom, Williams ocito ima neku svoju “računicu”…



    9
    9

    0
  6. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Ne da je na podijumu bio.



    1
    1

    0
  7. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Šta bi Alonso radio s ovim Wiliamsom, tek … mašta …



    5
    5

    0
  8. Narain Karthikeyan
    Nando Alosno Prikaži

    Ma pricate pizdarije s kojim pokusavate sami sebe tjesit. Pa to sta on slavi bod vrlo dobro govori koliko je zapravo katastrofalan bio dosad i koliko su mu spustili standarde u Williamsu. On je cijelu utrku proveo boreći se s bolidima s kojim se williams zapravo i nebi trebao boriti. Njega je jedan Alonso(aludiram na sranje od Hondinog motora) zadržavao dobra 3-4 kruga. Uz to zavrsio je bodovima cistom srecom. Massa bi bio ispred, verstappen bi bio ispred, sainz također.Pa o cemu pricamo ljudi?
    Mislio sam ovo i prije Kanade, mislim i sad: Stroll zaslužuje nogu.



    8
    8

    0
  9. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    A ćuj ovo koji uspjeh ušao u top 10, a mučio se prooči Alonsa koji ima slabiji motor valjda cca 150 ks, i trebao bi se po nekim pravilima boriti sa Force indiom, ali on se bori uopče da dođe u bodove. Neznam, ali ne sumnjam da će Strol postat dobar vozač, ali definitivno još to sad nije, a ovakvim izjavama imam osječaj da Williams najviše tješe sami sebe.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.