Hamilton: Bottas je bolji timski kolega od Rosberga

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 52 komentara

Lewis Hamilton kaže da mu je puno ugodnije raditi s novim timskim kolegom Valtterijem Bottasom, nego s Rosbergom, koji mu je svake sezone bio i više nego dostojan konkurent.

“S Valtterijem je drugačije”, izjavio je Hamilton za britanski Bild.

“Bolje je nego što je to bio slučaj kada je Nico bio, osjećaj je bolji nego 1-2 s Nicom. Valtteri me mnogo podržava. To je potpuno drugačiji nivo profesionalizma. Kao tim smo ujedinjeni više nego ikada. Kada je stvar obrnuta, vrijedi isto, pomažem mu i podupirem ga.”

Wolffu se također sviđa kako su do sada surađivali Bottas i Hamilton.

“Pogledajte samo kako se njih dvojica ponašaju kada su na postolju. To je potpuno drugačije nego kad su bili Lewis i Nico.”


Odgovor

52 komentara

  1. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    HAHA dok Vateri zaostaje kamion bodova i ima jednogodišnji ugovor. Sve se to promjeni za wekkend dva.



    25
    25

    0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    “Valtteri me mnogo podržava.”

    :facepalm: :facepalm: :rofl:

    Pa kako i nećete biti dobri…

    A onda u Ferrariju postoje prvi i drugi vozači



    22
    22

    0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      Pa Kimi sa svojim mlakim i nekonstantim voznjama i dodje kao drugi vozac, izuzev Monaka kad se nekim 8. Svjetskim cudom probudio.



      1
      1

      0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Nije u pitanju Kimi (ili Ferrari), tamo je to opštepoznata stvar.
        Skoncentriši se na Lewisa.
        Nevjerovatno, koliko je ovo licemjerna izjava.
        Ali ja vjerujem da on stvarno tako misli jer mu Bottas trenutno ne “smeta”.
        Kad mu počne “smetati i praviti probleme”, promjenit će Lujo ploču.



        3
        3

        0
      • Dan Gurney
        CrashOverride Donator Prikaži

        Bottas nece nikada zasmetat.. To ti je valjda jasno..



        1
        1

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Za sada je ova izjava istina, prema svemu prikazanom. Valjda ce doc vikend kad ce Bottas ganjat pobjedu, a Lewis bi se mogao naci u situaciji da moze zasmetat njemu, ali i konkurentima za pobjedu. Onda cemo vidjet dal ce Lewis radit stvari poput Bottasa u Španiji i Bahreinu :)
        Do tada bez glupih komentara da je on ljiga, los luzer, licemjer, lazov itd.


        0
        0

        0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Pa kakve to veze ima…
        Nisam čuo da je Sebastian davao izjave o Mercedesovom ustroju u timu….Zato ovaj zabada nos svugdje



        1
        1

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        @CrashOverride
        Naravno da mi je jasno. Čovjek ima ugovor na jednu godinu i zna gdje mu je mjesto. OK.

        @Heat, slažem se da je ovakva izjava tačna, i vjerujem da je tako. Imam i nekih 30 komentara iznad isti komentar.
        A ja ga nisam nazvao niti ljigom, lošim luzerom, licemjerom, lažovom,…. (doduše jednom prilikom sam ga nazvao “konjem sa hvataljkama”, ali je bio skroz zaslužio).
        Ja sam samo ovu konkretnu njegovu izjavu (koliko god bila istinita i tačna) nazvao licemjernom (što i jeste, kad sagledaš sve stvari objektivno, onako sa strane).



        1
        1

        0
  3. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Zasad su ove tvrdnje tačne. Vidjet’ ćemo kad se pobiju na stazi bez odredbi, kako će onda i poslije toga bit :misli:



    6
    6

    0
    • Marlboro
      MrDoomroom Prikaži

      Pobiju???? Do sad se Botass uredno sklanjao u svim prilikama tko nebi volio imati takvog vozača u timu.



      21
      21

      0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      Pa normalno da ce ga pustit kad nema brzine i jos na drugoj taktici. To i Ferrari radi sa svojima kad god je tako u ove zadnje 3 sezone. Hajd ove sezone to nije bio slučaj ni u jednoj utrci, isključivo zato što se nisu nasli u toj situaciji da je jedan ispred drugog, na drugacijoj taktici i uz veliku razliku u brzini. Nemoj mi rec da mislis da Ferrari ne bi dao naredbu Kimiju da pusti Seba u slučaju kao sto su Mercedesi bili u Bahreinu/Španiji? Ili jučer da Kimi nije mogao stići/prestići Force Indie? Ne pravi frku oko tih propuštanja, pa normalno da ce ga pustit kad je pola sekunde po krugu sporiji, a Ferrari ispred juri ka pobjedi, što je bio slučaj kod oba Bottasova propusta Hamiltona u Bahreinu i u Španiji. Zašto bi ga zadržavao pobogu dragi kad Vettel vodi utrku i ekipna pobjeda je u pitanju? Hajde molim te :facepalm:



      4
      4

      0
      • Mateo300 Prikaži

        Dosada sam mislio da znam sto je to subjektivno misljenje, ali tada sam upoznao heatovo pisanje :facepalm:



        7
        7

        0
      • Marlboro
        MrDoomroom Prikaži

        Ne tako davno Rosberg je bio na različitoj taktici, al Hamilton je rekao NE. Tako da stanemo odmah u startu sa BS opravdanjima za Hamiltona. Hmmm zanimljivo kako si uvijek tera vodu na svoj mlin, a isti taj Rosberg se sklonio u Monacu.
        Poanta svega Hamilton se nikad nije sklonio svome timskom kolegi za dobrobit ekipe.
        Zapravo možda i je ali ja se ne sjećam.



        14
        14

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Ti poredis Mađarsku ’14 sa Monakom ’16 te ove dvije utrke kad je Bottas pustio Hamiltona? Pa to su ti kruške i jabuke jarugo moja :D

        A ti mateo smaras brate mili, garant zato sto nista pametno nemas za napisat :chill:



        1
        1

        0
      • Marlboro
        MrDoomroom Prikaži

        U obije utrke Mercedes je stojao loše, odnosno da bi pobijedili morali su napraviti timske odredbe. U Monacu su došli do pobjede u Mađarskoj nisu. Još uvijek misliš da su kruške i jabuke? Obojica vozača se bore za titulu tako da taj argument ne drži vodu, a kud ćeš bolje utrke od Monaca da jedinog protivnika zakines za bodove.



        4
        4

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Lahko je reci da su u Monaku pobijedili, a u Mađarskoj nisu, a sve zbog odredbi, u jednom slucaju ispostovane u drugome nisu. Ali nije to tek tako jednostavno. Pogledaj gdje je Hamilton završio u Mađarskoj, a gdje je Rosberg završio u Monaku? Jedan je završio par sekundi od pobjede na zadnjoj stepenici podijuma, dok je drugi završio 7. i to minutu iza pobjednika. Aaa to je svemirska razlika srazmjerna svjetlosnoj godini u Formuli 1. U Mađarskoj si imao situaciju gdje oba vozača Mercedesa imaju brzinu za pobjedu i mala je razlika u brzini njih dvojice. Nico je dobio pobjednicku taktiku, sa meksim gumama, dok je Hamilton dobio kornjaca taktiku na tvrdim gumama, ali jedno zaustavljanje manje. Zasto bi Lewis u takvoj situaciji pustio Rosberga da ga pretekne i poveca mu sanse za pobjedu kad i on sam ima brzinu i sansu da pobjedi? Kad sam se vec zaustavio kod brzine vozaca na utrci koja je dovoljna za pobjedu, Rosberg je u Monaku nije imao, sto govori cinjenica da je zavrsio minutu iza pobjednika i to na 7. mjestu. Iz tog razloga je jasno da je u Monaku odredba za pustanje bila opravdana i da je vozač trebao da je ispostuje, dok je u drugom slucaju neopravdana i diskutabilna. Jako je neinteligentno reci da su ove dvije situacije iste samo zato sto je jedan ispostovao, dok je drugi odbio da poslusa naredbe. Isto tako je jako neinteligentno reci da je Bottas vodonosa, samo zato sto je 2x propustio kolegu koji je bio brzi od njega, kao i na novim gumama/boljoj taktici. Pa da je vodonosa ne bi pobjedio na utrci. A opet treba pogledati zaostatak Bottasa i Hamiltona za vodećim na obe trke kad je doslo do naredbi i zakljuciti da li su naredbe opravdane, pa onda reci nesto da ispadnes pametan, a ne baljezgati da je vodonosa :facepalm:


        0
        0

        0
      • Marlboro
        MrDoomroom Prikaži

        Kao što rekoh bzvz je pravdati Hamiltona koji je timski vozač jedino kad se njemu ide u prilog.
        Btw. Bottasu je kompromitirana utrka u Španjolskoj da stave Hamiltona ispred Vettela, a mislim da je u Bahreinu Hamilton trebao vratiti poziciju Bottasu ako ne prestigne Vettela.



        1
        1

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Bez veze su i tvoji komentari, pa ti ja opet objašnjavam neke stvari… ne vrijedi, ti opet ploču okreneš. Bottas je u Bahreinu komplet utrku bio sporiji od Vettela i Hamiltona, odatle i dolaze puštanja i naredbe, koje su sasvim opravdane, jer za razliku od Bottasa, Hamilton je imao i tempo, a i šansu za pobjedu, zasto bi Mercedes pustio da ga Bottas koci? U Španiji su također Vettel i Hamilton bili puno brži od Bottasa, gledajući njegov los tempo, zašto ga Mercedes ne bi malo iskoristio da uspori Vettela i Ferrari koji jure ka pobjedi? Ionako sa prikazanim tempom u prvom stintu je bilo ocigledno da nema sanse za pobjedu, dok je Hamilton bio unutar 2 sekunde iza Vettela, zašto ne bi pomogli Hamiltonu da prestigne Vettela, jer Mercedesu je veci interes pobjeda i podij, nego samo 2 podijuma.

        Glupo je reci da Lewis nije timski igrac, jer nije se nasao u situaciji kao Bottas(kao i Rosberg u Monaku ’16), da nema tempo i sansu za pobjedu, ali da može pomoći timskom kolegi, puštanjem ili zadržavanjem rivala na stazi. Kada Hamilton bude u situaciji u kojoj nema sansu i brzinu za pobjedu, ali moze da pusti, te pomogne timskom kolegi, a odbije to dvoje da uradi, onda možemo reci da nije timski igrač. Idalje mislim da kad bi on vidio bar malo interesa da ih ne ispoštuje, da to ne bi uradio, bas kao sto ni Vettel, Alonso, Max, Daniel ili bilo koji top vozac to sebi ne bi dopustili. Zato i navijamo za njih, uvijek se bore za sebe, cak iako su sanse za njih jako male :)


        0
        0

        0
      • Marlboro
        MrDoomroom Prikaži

        Zasto Hamilton nije vratio mjesto Bottasu?
        https://youtu.be/qSNkZjKp3TY?t=9m40s
        Koje objasnjenje imas za taj potez a?


        0
        0

        0
      • Shell
        ferrari-bosna Prikaži

        Heat brani hamiltona ko rođenog brata, a svima je jasno da hamilton nikada nije poslusao timsku naredbu. Hamilton ne una da gubi, ljigav, prljav i sugav timski igrac



        1
        1

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Pa nije ni Sebastian nista bolji, i on po tvojoj logici zasluzuje sve te epitete koje si naveo za Hamiltona. A to što ja opravdavam Hamiltona vam smeta sto je to Hamilton, a ne Ferrari ili Ferrarijevi vozaci. Kad @Slavenowsky krene pravdati Vettela, Kimija, Arrivabenea, Byrnea, Binotta, Ferrarijeve čistacice i kuharice, kao i komplet Marranelo, onda je to ok :D


        0
        0

        0
      • Marlboro
        MrDoomroom Prikaži

        Heat ovdije nije rijec o Vettelu nego Hamilton-Bottas-Rosberg ja samo vucem paralele iz tog tima i o ne postivanju timskih odredbi odnoso pogodovanje samo Hamiltonu i nikome vise, a ovdije on prica da ce pomoci Bottasu kojemu nije vratio mjesto u Bahreinu. Imas sky f1 report bahrein link sam stavio ali komentar ceka odobrenje i od 9:40 slusaj sto se dogodilo. Toliko o tome pomaganju Hamiltonu koji je trazio timske odredbe dobio i nije vratio mjesto. Sve na jednoj utrci. Pa ti dalje nastavi i dalje braniti Hamiltona.



        1
        1

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Po toj je logici Lewis trebao u zadnja 2 kruga usporiti 15ak sekundi i pustiti Bottasa. Pa nije to razlika sekundu-dvije da ga je trebao pustiti posle naredbe.


        0
        0

        0
      • Marlboro
        MrDoomroom Prikaži

        Kakvo je to opravdanje da ne vrati poziciju ili su mu i kočnice otkazale i kratkotrajno pamćenje obećanog zaboravljeno čim je došao ispred Bottasa? Malo tapšanje po leđima Bottas je najbolji timski partner kojeg sam imao koji je spreman žrtvovati se za mene u svakoj utrci.


        0
        0

        0
      • Shell
        ferrari-bosna Prikaži

        Hamilton nij timski igrac, to je svima jasno. Vettel i jest i nije, pustao je ricciarda par puta, pusto je i kimija isto. Hamilton nikad nikog nije pustio!
        @heat navedi primjer kaf je hamilton pusto, a trazeno je od njega to par puta. Jednostavno on ne zna izhubit dostojno. Ako izhubi od vettelq, tesko će podnijet, a ako izgubi i od bottas ima da se pocne drogirat jer ne zna izgubit ko cojk.
        To je vjerovatno i razlog zasto neće nikada voziti u ferrariju, a nije da on to ne bi zelio.
        I ne pise se marranelo, već Maranello.


        0
        0

        0
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      HeatBlast44 – Pjeni se koliko hoćeš ali u svojim karijerama od svih gore navedenih vozača jedino Hamilton nije poštivao momčadske odredbe.



      2
      2

      0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Ima još jedan dečko koji “nije poštivao” odredbe. I on je isto svjetski prvak .



        1
        1

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        “Multi 21 Seb, Multi 21”


        0
        0

        0
      • Blue Flag
        Viper Prikaži

        HeatBlast44 : da nema tempo i sansu za pobjedu, ali da može pomoći timskom kolegi, puštanjem ili zadržavanjem rivala na stazi. Kada Hamilton bude u situaciji u kojoj nema sansu i brzinu za pobjedu, ali moze da pusti, te pomogne timskom kolegi, a odbije to dvoje da uradi, onda možemo reci da nije timski igrač.

        Da malo preokrenemo Multi 21:
        Kada Vettel bude u situaciji u kojoj nema sansu i brzinu za pobjedu, ali moze da pusti, te pomogne timskom kolegi, a odbije to dvoje da uradi, onda možemo reci da nije timski igrač.
        Vettel je imao i šansu i brzinu za pobjedu i što sad, možemo li reći da nije timski igrač?



        1
        1

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        @Viper Dobro znas da Malezija nije ista situacija. Webber je poveo utrku sa 7 pozicije, drzao prvo mjesto i imao nedostižan tempo za bilo koga. Onda su ovi klokani iz boxa skontali da mu nisu nasuli dovoljno benzina i da ga Webber mora čuvati da bi završio utrku, što se odrazilo na njegove performanse. Vettel ga je iz tog razloga stigao, ali Red Bull mu je opravdano dao naredbu da ga ne pretiče, jer tempo kojim je Webber išao nije bio njegov pravi tempo, nego tempo uz slabiji režim rada motora zbog čuvanja goriva. Zato je ta naredba opravdana i Vettel je trebao da je ispoštuje.
        U Mađarskoj je Rosberg startao sa pol pozicije, Lewis iz boxa. Sredinom trke su se zbog ludih okolnosti te SC nasli blizu jedan drugom, obojica iza Vergne-vozića. Rosberg se mučio da pretekne Vergnea 15ak krugova i otisao je u box, dok je Hamilton nakon krug-2 se riješio Vergnea i u čistom zraku napravio razliku u odnosu na Rosberga dovoljnu da ga preskoci kroz box, sto je i uradio. Nakon toga je bilo očito da Lewis ganja Alonsa i stiže ga, a Alonso je bio jedan od konkurenata za pobjedu te na istoj taktici. Ricciardo je bio na drugoj taktici, istoj kao Rosberg. Onda Mercedes nastupa i traži od Hamiltona da pusti Rosberga koji je na drugoj taktici i meksim gumama da on pretekne Alonsa. Zašto bi Hamilton usporio da pusti Rosberga te time ugrozio svoje sanse za pobjedu? Imao ih je i opravdano se oglušio na naredbe, da je kojim slučajem bio sporiji od Alonsa te ga nije mogao stici i prestići, onda bi trebao ispoštovati naredbu, ali zašto bi je ispoštovao ako bi time sebi umanjio šanse za pobjedu koje je ocito imao?

        Jednostavno nisu iste situacije, i bukvalno dođe ko da poredis paradajz i paprike.


        0
        0

        0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Ako su mu ‘klokani’ iz boksa nalili manje goriva, znači da je zbog toga i bio brži…
        Uostalom, na toj utrci RB je odnio 1-2 pobjedu te Vettel nikako nije loše utjecao na bodove tima, a u Mađarskoj je Hamilton itekako utjecao…



        2
        2

        0
      • Mateo300 Prikaži

        Citati komentare danija i heata je ravno imati proljev



        1
        1

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Ma ja, kad imas 150kg goriva, par kila gore dole napravi ogromnu razliku u performansama, 100% dobijes jedno sekundu po krugu, ali dzaba kad se ta sekunda obije o glavu kasnije kad stavis strat mode 1 umjesto 3 i lagano vozis lift’n’coast tehnikom vožnje opet sekundu sporije :mrgreen: I čuj Seb kad je pretekao Webera nije Red Bullu nista promjenilo, šta bi to se promjenilo za RBR da ga nije pretekao? :D Po toj logici se ni Mercu nije nista promjenilo, ostali su gdje su i bili, a da je kojim slučajem Hamilton pustio Rosberga, ne bi se garant nista promjenilo, jer kad Nico nije mogao prestići Vergnea u Torro Rossu, kako bi onda pretekao brze bolide za pobjedu :zubo:
        Džaba je ovdje išta argumentovat kad je ovdje stvorena slika o nekome i probaj tu sliku urediti ili ne daj bože ušarat, paljba odmah.
        Živjeli vi meni :pivo:


        0
        0

        0
  4. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Ko kad je bottas manje-vise prihvatio ulogu drugog vozaca, dok je se sa Rosbergom klao svaku trku, i men bi bio bolji valtteri da sam na tvom mjestu.



    17
    17

    0
  5. Formula 1
    vale46 Prikaži

    ma on samo htio reci da ga bottas itekako grebe :)



    4
    4

    0
  6. Mateo300 Prikaži

    Los gubitnik i ljiga!



    19
    19

    0
  7. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Nemoj tako Lewise. Mislio sam da ste najbolji prijatelji ili je tako samo Nico pricao.



    9
    9

    0
  8. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    nemogu vjerovat. baš je mali iskompleksirani čovječuljak taj lujo. žalosno. odrasla osoba.



    9
    9

    0
  9. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    A dobro…ako ti tako kažeš….
    Bi rekao Frantic, premalo se vjeruje u Hamiltonove izjave.



    6
    6

    0
  10. Shell
    Messa Prikaži

    Svaka čast Hamiltonu vrhunski je vozač, ali je mimo staze cinik totalni i smetljar. Nico je za tebe gospodin.



    19
    19

    0
    • Max Verstappen
      F1ST Prikaži

      nico je gospodin na kvadrat sa ovog mutljarosa. bottas mu je dobar jer podvije rep prije nego ga uopce pitaju da se skloni ili tako sta…. hamdija surov si talent al nazalost jskoro pa nula od covika



      2
      2

      0
      • Marlboro
        FI fan Prikaži

        nezz sta vas smeta osobnost pojedinih vozaca, meni je glavno samo da su lavovi na stazi i tjt.
        npr kimi neznan sastavit recenicu a nekad ima odg ko neka seljacina…meni se to kod njega ne svidja a neki u tome uzivaju, jos kad nadodamo da mu je zadnja dobra sezona bila u lotusu….a puno forumasa ode bi guzice dalo za pola ham lancica…..toliko o osobnosti ;)



        1
        1

        0
  11. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Potpuno je u pravu. Tako nešto govori i Vettel za Kimija. Međutim priča bi se promijenila da kada bi se borili međusobno za naslov. Ostale komentare poput onog od matea300 ne vrjedi ni komentirati. Nedostatak odgoja je primjetljiv.



    4
    4

    0
  12. Marlboro
    FI fan Prikaži

    kakva sumijeva krv, pa njemu su trebali bit podlozni svi od mehanicara pa do vozaca br 2.
    taj nikad nije smia imat konkurenciju a vi se tu natezete oko fer i merc ko je br 2 hahahah


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.